Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Eteran työhyvinvointipalkinnon sai Peab Oy

Etera

Eteran työhyvinvointipalkinnon sai Peab Oy

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 11:49
Julkaisija: Etera

Eläkevakuutusyhtiö Eteran työhyvinvointipalkinnon on saanut Peab Oy. Palkitsemisen perusteena on Peabin sitoutuminen pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen työhön henkilöstönsä työhyvinvoinnin kehittämisessä. Kunniamaininnat saivat Hydroline Oy ja United Bankers -konserni.

Eteran työhyvinvointipalkinnon arvo on 5 000 euroa. Eteran työhyvinvointipalkinto ja kunniamaininnat jaetaan joka toinen vuosi.

Pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työhyvinvoinnin kehittämistä

Eteran työhyvinvointipalkinnon saanut Peab Oy työllistää kaikkiaan noin 600 rakennusalan ammattilaista asuntorakentamisen, muun talonrakentamisen ja korjausrakentamisen parissa. Peab on kehittänyt henkilöstönsä työhyvinvointia ja työturvallisuutta pitkäjänteisesti jo vuosien ajan.

”On hienoa, miten ennakkoluulottomasti ja pitkäjänteisesti Peab on kehittänyt koko henkilöstönsä työkykyä ja hyvinvointia. Ansiokkaat henkilöstötunnusluvut kertovat suunnitelmallisesta työstä, jota Peabilla on tehty. Esimerkiksi sairauspoissaoloja on vähän ja tapaturmataajuus on alhainen”, Eteran toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen perustelee.

Kunniamaininnat Hydrolinelle ja United Bankersille

Työhyvinvointipalkinnon lisäksi Etera myönsi kaksi kunniamainintaa työhyvinvoinnin kehittämisestä. Kunniamaininnat saivat Hydroline Oy ja United Bankers -konserni.

”Hydroline on hyödyntänyt Eteran työhyvinvointipalveluja ja -asiantuntemusta jo useampana vuonna kehittäessään toimintatapojansa työhyvinvoinnin saralla. Vuorotyön tuomista haasteista huolimatta esimerkiksi työhyvinvointipäiviä on järjestetty koko henkilöstölle jo pitkään”, Tarkkonen sanoo.

Hydroline suunnittelee ja valmistaa hydraulisylinterejä. Hydroline työllistää noin 200 henkilöä, ja päätuotantolaitos sijaitsee Siilinjärvellä. 1960-luvun alussa metallisorvaamona aloittanut yritys toimii nykyisin hydrauliikka-alan edelläkävijänä ja korkealuokkaisena, erikoistuneena tuotantolaitoksena.

”United Bankersilla työhyvinvoinnin kehittäminen on sovitettu hienosti osaksi asiantuntijoiden työpäiviä. Vaikka työ on henkisesti kuormittavaa ja kiireistä, on henkilöstön hyvinvointiin panostettu. Henkilöstön työkykyä ja hyvinvointia on tuettu esimerkiksi kuntotesteillä, asiantuntijaluennoilla ja erilaisilla kampanjoilla”, Tarkkonen sanoo.  

United Bankers on sijoituspalveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen varainhoito-, arvopaperinvälitys- ja yritysjärjestelypalveluita. United Bankers -konserniin kuuluu viisi yhtiötä, jotka työllistävät kaikkiaan noin 75 sijoitusalan ammattilaista.

Etera edistää työssä jaksamista

Etera edistää työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Tavoitteena ovat paremmat ja pidemmät työurat. Keskeisiä keinoja ovat työhyvinvointitoimet ja ammatillinen kuntoutus.

”Teemme työtä paremman työelämän eteen. Tavoitteena on ennaltaehkäistä työkyvyttömyyttä ja nostaa keskimääräistä eläkkeellesiirtymisikää. Asiakasyritysten kanssa tehtävät työhyvinvointitoimet ovat tässä avainasemassa”, Tarkkonen sanoo.  

”Tutkimukseen perustuvat työhyvinvointipalvelumme ovat tuottaneet hyvää tulosta. Yrityksille panostukset työhyvinvointiin tuovat säästöä, kun sairauspoissaolo- ja työkyvyttömyyskustannukset pienenevät. Työntekijöille ne tuovat laatua työhön ja elämään. Työurien pidentymisellä on myönteisiä taloudellisia vaikutuksia myös koko yhteiskunnalle.”

Eteran työhyvinvointipalkinto ja kunniamaininnat myönnetään yritykselle tai yhteisölle, joka edistää työpaikalla työhyvinvointia ja työkyvyttömyyden ennaltaehkäisyä ja pyrkii näin vaikuttamaan työurien pidentämiseen. Työhyvinvointipalkinto ja kunniamaininnat jaetaan joka toinen vuosi. Vuoden 2013 työhyvinvointipalkinto ja kunniamaininnat jaettiin Eteran työhyvinvointiseminaarissa 6.11.2013.

 

Kuvat:

Kuvia palkituista voi ladata osoitteesta http://www.etera.fi/tiedotteet/Pages/Eteran-työhyvinvointipalkinnon-sai-Peab-Oy-.aspx

 

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen, p. 010 553 3200 tai 040 594 9173, etunimi.sukunimi@etera.fi

Työhyvinvointiyksikön päällikkö Tarja Kostiainen, p. 010 553 3827 tai 040 840 7711, etunimi.sukunimi@etera.fi

 

Lue lisää osoitteesta www.etera.fi/tyohyvinvointi

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa noin miljardi euroa vuodessa 146 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,6 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs