Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ericsson: yli 80 prosentilla ihmisistä on jo verkottunut elämäntyyli

Ericsson

Ericsson: yli 80 prosentilla ihmisistä on jo verkottunut elämäntyyli

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 09:30
Julkaisija: Ericsson

Ihmiset viettävät jatkuvasti enemmän aikaa verkossa ja käyttävät yhä useampia verkossa olevia laitteita ja palveluita. Ericssonin ConsumerLabin tekemän tutkimuksen mukaan yli 80 prosentilla ihmisistä on ainakin jossain määrin ns. verkottunut elämäntyyli, eli he käyttävät, osallistuvat, jakavat asioita verkossa ja kokevat sen vaikuttavan elämäänsä myönteisesti.

Ericssonin ConsumerLabin tekemässä haastateltiin yli 45 000 ihmistä 24 eri maassa. Suomi ei ollut mukana tutkimuksessa, mutta sekä Ruotsi että Norja olivat.

ConsumerLab jakoi tutkimuksen perusteella ihmiset kahteen ääripäähän: nettikansalaisiin (netizens) ja ei-verkottuneisiin (un-networked). Nettikansalaiset edustavat globaalisti 17 prosenttia ihmisistä, he ovat teknologian ja erilaisten digipalveluiden edelläkävijöitä ja innokkaimpia käyttäjiä. He viettävät eniten aikaa verkossa ja heillä on myös käytössä enemmän verkkoon kytkettyjä laitteita. Ei-verkottuneita ihmisiä on globaalisti 18 prosenttia. Heillä on kyllä usein käytössään matkapuhelin, ja he saattavat olla teknisesti verkottuneita. Heiltä kuitenkin puuttuu verkottumisen tuoma positiivinen kokemus.

Tutkimuksen mukaan ääripäiden, nettikansalaisten ja ei-verkottuneiden osuus, vaihtelee maittain huomattavasti. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa ei ole ei-verkottuneita juuri lainkaan ja valtaosa väestöstä on nettikansalaisia. Sama tilanne on esimerkiksi Chilessä, Etelä-Koreassa, Japanissa, Kanadassa ja  Yhdysvalloissa. Sen sijaan esimerkiksi Indonesiassa, Intiassa, Norsunluurannikolla ja Thaimaassa tilanne on päinvastainen. Kiinassa, Kolumbiassa ja Brasiliassa ryhmät ovat melko tasaväkiset.

”Uskon, että Suomi sijoittuisi vähintään samalle viivalle Ruotsin ja Norjan kanssa. Me käytämme maailman eniten mobiilinettiä, omistamme useita verkkoon kytkettyjä laitteita ja käytämme sujuvasti erilaisia verkkopalveluita nettipankista veroilmoitusten tekoon. Tutkimuksenkin mukaan mitä enemmän verkkoa hyödyntää, sitä myönteisemmin siihen suhtautuu. Erilaisten verkkopalveluiden hyödyt sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla avautuvat, kun niitä käyttää”, toteaa Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Seuraava askel verkottuneessa elämäntyylissä on se, että verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa. Tällä hetkellä 32 prosenttia televisioista on jo kytketty verkkoon. Älykelloja omistaa 12 prosenttia, erilaisia verkkoon kytkettyjä kodin valvontalaitteita käyttää 15 prosenttia ja kodinkoneita omistaa 14 prosenttia kotitalouksista.

 Verkkokansalaiset

 • 17 prosenttia kansalaisista globaalisti
 • edelläkävijöitä, kokevat teknologian hyödyttävän elämäänsä ja tuovan iloa
 • tiedostavat myös teknologian tuomat haasteet, 40 prosenttia heistä on huolestunut yksityisyyden säilymisestä
 • käyttävät nettiä vähintään tunnin päivässä, keskimäärin seitsemää eri palvelua päivittäin
 • ovat useammin miehiä kuin naisia
 • koulutusta vaativissa tehtävissä
 • iältään usein 30–39-vuotiaita ja harvemmin yli 50-vuotiaita
 • omistavat vähintään kolme verkkoon kytkettyä laitetta


Ei-verkottuneet

 • 18 prosenttia kansalaisista globaalisti
 • käyttävät internetiä vähemmän kuin kerran päivässä
 • 29 prosenttia on huolissaan yksityisyyden säilymisestä
 • ovat useammin naisia kuin miehiä
 • iältään usein 40–59-vuotiaita
 • omistavat usein vain yhden laitteen
 • suhde ICT:hen perustuu viihdekäyttöön


LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs