Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ericsson: verkkoon kytkettyjen laitteiden ja älypuhelinten määrä jatkaa kasvuaan

Ericsson

Ericsson: verkkoon kytkettyjen laitteiden ja älypuhelinten määrä jatkaa kasvuaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2014 klo 14:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin tuore Mobility Report -tutkimus ennustaa nyt ensimmäistä kertaa, että erilaisten mobiiliverkkoon kytkettyjen laitteiden (M2M) määrä kolmin- tai nelinkertaistuu nykyisestä 200 miljoonasta vuoteen 2019 mennessä. Tällä hetkellä suurin osa laitteista on kytketty mobiiliverkkoon GSM-yhteyden avulla, mutta jo vuonna 2016 enemmistö laitteista on verkossa 3G/4G-teknologian avulla.

“Mobiiliyhteydellä verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa ja samalla niissä toimivien palveluiden ja sovellusten laatu vaatii yhä enemmän mobiiliyhteyksien nopeudelta ja laadulta. Vuonna 2019 jo 20 prosenttia M2M-laitteista toimii mobiililaajakaistayhteyksien avulla. Erilaiset uudet M2M-sovellukset ovatkin 5G-verkkojen kehityksessä avainasemassa”, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Myös video kasvattaa  mobiililiikennettä, sillä vuonna 2019 yli puolet kaikesta mobiilidatasta on videota.

Vuonna 2015 mobiililiittymiä on jo enemmän kuin ihmisiä

Mobiililiittymien määrä ylittää seuraavan vuoden aikana maapallon väestömäärän. Mobiililiittymien määrä on kasvanut seitsemän prosenttia vuodessa, ja pelkästään tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana niiden määrä on kasvanut 120 miljoonalla 6,8 miljardiin. Myös mobiililaajakaistaliittymien määrä kasvaa, ja niiden määrän ennustetaan ylittävän 7,6 miljardia vuoden 2019 loppuun mennessä. Tällöin yli 80 prosenttia kaikista mobiililiittymistä on laajakaistaliittymiä.

Vuonna 2016 älypuhelimia enemmän kuin peruspuhelimia

Älypuhelinten määrä ylittää peruskännyköiden määrän vuonna 2016. Vuoteen 2019 mennessä älypuhelinliittymiä ennustetaan olevan jo 5,6 miljardia. Euroopassa älypuhelinliittymien määrän ennustetaan olevan noin 765 miljoonaa vuonna 2019, mikä on enemmän kuin Euroopan väkimäärä. Vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana myydyistä puhelimista 65 prosenttia oli älypuhelimia.

Suomessa älypuhelinkehitys kulkee globaalia keskiarvoa nopeammin; hiljattain julkistetussa Aalto-yliopiston tutkimuksessa (Mobile Handset Population in Finland 2005-2013) todettiin älypuhelinkannan ohittaneen peruspuhelinmallit Suomessa viime vuonna, myynnissä jo aiemmin.

Mobiilidata kymmenkertaistuu

Vuoteen 2019 mennessä keskiverto älypuhelimen käyttäjä käyttää mobiilidataa kuukausittain lähes nelinkertaisesti nykyiseen verrattuna. Kun sekä älypuhelinten määrä että niiden käyttämät datamäärät kasvavat, ennustetaan mobiiliverkkojen dataliikenteen kasvavan kymmenkertaiseksi vuodesta 2013 vuoteen 2019.

“Paineet mobiiliverkkojen kehitykseen syntyvät monesta eri suunnasta. Lisääntyvät M2M-laitteet ja video vaativat lisää kaistaa. Toisaalta yhä useampi hankkii uusia älypuhelimia, joissa on yhä tehokkaammat suorittimet ja niiden ansiosta yhä kehittyneempien sovellusten käyttäminen on mahdollista. Näin myös käyttäjät vaativat verkoilta enemmän”, Olli Sirkka sanoo.

Euroopassa kattava mobiililaajakaista

Vuonna 2019 LTE-verkot kattavat  noin 80 prosenttia Euroopan väestöstä, mikä on noin 15 prosenttiyksikköä globaalia keskiarvoa enemmän.

Mobiililiikenteen uskotaan kasvavan yli kahdeksankertaiseksi Länsi-Euroopassa vuosien 2013-2019 välillä.

”Suomessa liikumme kehityksen kärjessä, kun nopeat LTE-mobiililaajakaistaverkot saavuttavat huomattavasti korkeamman väestöpeiton aikaisemmin. Suomalaiset operaattorit ovat sitoutuneet 95 prosentin kattamiseen Manner-Suomen väestöstä  vuonna 2017 ja jopa 97-99 prosentin peittoon vuoteen 2019 mennessä”, kertoo Olli Sirkka.

Suomi-tietoa

  • Kiinteitä puhelinliittymiä oli vuonna 2012 16,5 prosentilla suomalaisista, vuonna 2019 vastaava luku on enää 10,9 prosenttia
  • Mobiililiittymien määrä kattoi vuonna 2012 175 prosenttia suomalaisista, vastaava luku vuonna 2019 on 190 prosenttia

Ericssonin koko Mobility Report -tutkimus ja Euroopan liite löytyvät osoitteesta: www.ericsson.com/ericsson-mobility-report

Kuvia ja videomateriaalia on ladattavissa osoitteesta: www.ericsson.com/press

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs