Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ericsson: verkkoon kytkettyjä laitteita enemmän kuin kännyköitä jo vuonna 2018

Ericsson

Ericsson: verkkoon kytkettyjä laitteita enemmän kuin kännyköitä jo vuonna 2018

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 14:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin Mobility Report -raportin mukaan mobiililiikenteen määrä jatkaa kasvuaan ja 12-kertaistuu vuoteen 2021 mennessä. Ericssonin ennusteessa näkyy myös teollisen internetin (IoT) kasvu. Raportin mukaan verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä ylittää matkapuhelinten määrän vuonna 2018.

Ericssonin vastajulkistetun raportin mukaan IoT-laitteiden määrä kasvaa vuosittain 23 prosenttia. Globaalisti verkkoon kytkettyjä laitteita olisi kasvun seurauksena vuonna 2021 yhteensä 28 miljardia, joista 16 miljardia olisi teollisen internetin laitteita. Ennusteen mukaan teollisen internetin kasvu on nopeinta Länsi-Euroopassa, jossa IoT-sovellusten määrä nelinkertaistuu vuosien 2015–2021 aikana erityisesti nettiin kytkettyjen autojen myötä. Muita verkkoon kytkettäviä laitteita ovat koneet, mittarit sekä kuluttajaelektroniikka. 

 

“Verkkoon kytkettyjen laitteiden räjähdysmäinen kasvu on merkittävä askel kohti visiomme mukaista verkottunutta yhteiskuntaa. Nyt ihmiset ja eri teollisuuden alat pääsevät oikeasti hyödyntämään digitalisaation, IoT:n ja teollisen internetin mahdollisuuksia. Ericsson ajaa teollisen internetin kehitystä monella rintamalla, kuten kehittämällä 5G-verkkoa, joka on ensimmäinen erityisesti teollisen internetin erityistarpeet huomioiva verkkoteknologia. Tutkimme ja kehitämme jatkuvasti teollisen internetin ratkaisuja ja mahdollisuuksia uusien innovaatioiden synnyttämiseksi ja liiketoimintatapojen kehittämiseksi”, Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka toteaa. 

Ericssonin Mobility Report -raportin mukaan maailmassa on 150 miljoonaa 5G-liittymää vuonna 2021. 5G-verkot mahdollistavat teollisen internetin sovellusten ja tiedonsiirron kasvun. 5G-verkot ovat energiatehokkaampia ja niihin on mahdollista yhdistää esimerkiksi miljoonia antureita ja sensoreita. 5G-teknologiat on tarkoitus saada kaupalliseen käyttöön vuonna 2020. Ericssonin mukaan tämän saavuttamiseksi tarvitaan lisää kansainvälisesti yhtenäisiä 5G-standardeja. Etelä-Korean, Kiinan, Japanin ja Yhdysvaltojen odotetaan ottavan 5G-liittymät ensimmäisinä käyttöön vuonna 2021.

Mobiililaajakaistaliittymien määrä kasvaa 20 prosenttia vuosittain

Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana mobiilidataliikenteen määrä kasvoi maailmanlaajuisesti 60 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta. 

Mobility Reportin mukaan mobiililaajakaistaliittymien määrä kasvaa edelleen noin 20 prosenttia vuosittain. Globaalisti mobiililaajakaistaliittymiä on 7,7 miljardia vuonna 2021. Pelkästään vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana avattiin 140 miljoonaa uutta mobiililaajakaistaliittymää.

4G-liittymien määrä kasvoi 150 miljoonalla uudella liittymällä vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Maailmassa on tällä hetkellä 1,2 miljardia 4G-liittymää. Määrän odotetaan kasvavan 4,3 miljardiin vuoden 2021 loppuun mennessä. Älypuhelimia ennustetaan olevan enemmän kuin ilman datayhteyttä toimivia matkapuhelimia vuoden 2016 kolmannen neljänneksen aikana.

 

Suodata ja järjestä Mobility Reportin taustalla olevaa dataa haluamallasi tavalla:
http://www.ericsson.com/TET/trafficView/loadBasicEditor.ericsson

Lataa tuorein Ericsson Mobility Report kokonaisuudessaan tai tutustu raportin sisältöön videoiden, haastattelujen ja muun materiaalin avulla:
http://www.ericsson.com/mobility-report

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 29,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria (249,6 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. 

www.ericsson.com  

www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress

www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/ericsson

www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs