Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ensimmäiset digisukupolven silmälasilinssit

Ensimmäiset digisukupolven silmälasilinssit

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 09:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Kolme neljäsosaa ihmisistä kärsii väsyneistä silmistä tai muista silmäongelmista. Kahta kolmasosaa vastaajista vaivaa digitaalisten laitteiden uusista käyttötavoista ja -asennoista aiheutuvat niska-hartiakivut, paljastaa silmälasilinssivalmistaja Essilorin teettämä globaali kysely. Syynä näihin ongelmiin on runsas päivittäinen digitaalisten laitteiden käyttö.

Vietämme nykyisin ison osan elämästämme näyttöjä tuijottaen. Ruutujen päivittäinen katselu vaatii kuitenkin veronsa. Tietokoneiden, kännyköiden ja tablettien runsas käyttö on johtanut siihen, että myös lukuisat nuoret kärsivät silmäongelmista. Tiedot selviävät Essilorin teettämästä kyselystä, jossa selvitettiin digitaalisten näyttöjen vaikutusta ihmisten terveyteen. Kyselyyn vastasi 4 000 ihmistä ympäri maailmaa.

Kyselyyn vastanneista kolme neljäsosaa kärsii ärtyneistä tai väsyneistä silmistä. Nuorista vastaajista 20 prosenttia ilmoitti viettävänsä päivittäin enemmän kuin neljä tuntia älypuhelimensa äärellä.

Uusi yksiteholinssi digitaaliseen elämäntapaan

Maailman suurin silmälasilinssivalmistaja Essilor on kehittänyt uudenlaisen linssin digitalisoituneeseen elämään lievittämään silmien rasitusta ja ylläpitämään silmien terveyttä. Eyezen-nimellä kulkevat linssit vähentävät näyttöjen katselun silmille aiheuttamaa rasitusta ja suojaavat silmiä näyttöjen häikäiseviltä heijastuksilta ja haitalliselta sini-violetilta valolta.

“Olemme luoneet vaihtoehdon perinteisille yksiteholinsseille, jotka eivät vastaa digiajan tarpeisiin. Ympäristömme on muuttunut lyhyen ajan sisällä paljon visuaalisemmaksi, ja rasitus näkyy sekä silmissämme että muualla kehossamme. Eyezen on Essilorin vastaus diginäyttöjen aiheuttamiin haasteisiin”, kertoo Essilorin tuotepäällikkö Samuel Kaseva.

Nykylasit eivät vastaa digiajan tarpeita

Silmälasit on tyypillisesti suunniteltu sillä periaatteella, että luemme 40 senttimetrin etäisyydeltä. Tämä 1920-luvulta peräisin oleva käytäntö pitää edelleen paikkansa, kun kyse on kirjasta tai sanomalehdestä. Sen sijaan tabletteja ja älypuhelimia käytetään usein 23–43 senttimetrin etäisyydeltä. Lisäksi nostamme usein katseemme puhelimestamme tarkkaillaksemme ympäristöämme, jolloin silmät joutuvat jatkuvasti tarkentamaan eri etäisyyksille.

Sen lisäksi, että käytämme nykyisin paljon pieniä näyttöjä, katsomme myös useita näyttöjä yhtä aikaa. Näppäilemme älypuhelintamme samalla kun äänestämme suosikkiamme Voice of Finlandissa tai juttelemme kaverimme kanssa tabletin välityksellä elokuvaa katsellessamme.

Usean näytön samanaikainen käyttö rasittaa silmiä, sillä se tarkoittaa enemmän ruudun edessä vietettyä aikaa ja enemmän työtä silmille. Useita näyttöjä katsellessa silmän täytyy tarkentaa nopeammin ruutujen välillä ja sopeutua yhä pienempiin teksteihin ja kuviin. Rasitus on kova jopa nuorten silmille, jotka joutuvat tekemään yhtä kovasti työtä kuin lukulaseja tarvitsevien keski-ikäisten silmät.

Ruuduista heijastuva sininen valo on puhuttanut paljon viime vuosina, koska sen on todettu aiheuttavan unettomuutta, silmien kuivumista ja keskittymisvaikeuksia. Pitkällä aikavälillä haitallinen sininen valo voi mahdollisesti vahingoittaa silmää ja heikentää näkökykyä. Sen on todettu edesauttavan sairastumista silmänpohjan ikärappeumaan (AMD), joka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa sokeutumista vanhemmalla iällä.

Eyezen on 2010-luvun linssi-innovaatio

Eyezen-linssi muistuttaa tavallista yksiteholinssiä, mutta sen alareunassa on lähikatseluun tarkoitettu alue, jonka avulla silmä pystyy tarkentamaan vaivattomammin lähelle. Näin linssi vähentää silmiin kohdistuvaa rasitusta, joka syntyy kun silmät joutuvat jatkuvasti sopeutumaan erikokoisiin näyttöihin eri etäisyyksillä.

Eyezen-linssi on saatavilla pinnoitteilla, jotka ehkäisevät sinisestä valosta koituvia haittoja sekä antavat tehokkaan suojan heijastuksilta, lialta, naarmuilta, pölyltä ja vedeltä.

Kuluttajat voivat tiedustella Eyezen-linssejä omilta optikoiltaan. Linssejä myyvät useat itsenäiset yksityiset optikot ja optikkoketjut.

Tutustu Eyezeniin oheisella englanninkielisellä videolla.

Lue lisää Eyezenistä: eyezen.fi

 

Lisätiedot:

Samuel Kaseva

Tuotepäällikkö, Essilor Oy

samuel.kaseva@essilor.fi

p. 0400 800 627

 

Matleena Merta

Viestintäkonsultti, OS/G Viestintä

matleena.merta@osg.fi

p. 044 73 66 060

Liitetiedostot

Essilor

Essilor on maailman johtava silmälasilinssioptiikan yritys. Suunnittelemme, valmistamme ja markkinoimme laajaa silmälasilinssien valikoimaa korjataksemme näköä ja suojataksemme silmiä. Essilorin tavoitteena on parantaa ihmisten näköä, jotta he voisivat elää parempaa elämää. Päämäärän saavuttamiseksi Essilor sijoittaa joka vuosi 150 miljoonaa euroa tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Essilorin tunnettuja tuotemerkkejä ovat Varilux, Crizal, Xperio ja Optifog.

Essilorin liikevaihto on 5,7 miljardia euroa vuodessa. Yrityksellä on 58 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Vuonna 2015 Essilor pääsi viidennen kerran peräkkäin Forbesin maailman 100 innovatiivisimman yrityksen listalle.

Lisätietoa Essilorista: www.essilor.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs