Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ensimmäinen suomalainen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus avattiin Shanghaissa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ensimmäinen suomalainen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskus avattiin Shanghaissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 13:33
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 10.12.2014

Suomen ja Kiinan ammatillisen koulutuksen toimijat virallistivat yhteistyön avaamalla kiinalais-suomalaisen ammatillisen koulutuksen osaamiskeskuksen (China-Finland Center of Excellence in Vocational Education) Shanghaissa.  Keskuksen tavoitteena on kehittää Kiinan ammatillisen koulutuksen laatua ja työelämälähtöisyyttä.

Avajaistilaisuuteen 10.12.2014 osallistuivat avaintoimijat Suomesta ja Shanghaista. Suomalaisina asiantuntijoina yhteistyöhankkeessa toimivat EduCluster Finland, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Omnia, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä. Konsortio aloitti yhteistyön Shanghain opetusviranomaisten kanssa vuonna 2013. Työelämäkumppaneina koulutuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa ovat KONE ja Valmet. Osaamiskeskus on osa valtion edistämää koulutusvientiä sekä Suomen ja Kiinan välistä koulutusyhteistyötä.

Osaamiskeskus on tulos kahden vuoden yhteistyöstä. Ensimmäinen suomalaisten toteuttama ammatillisten opettajien täydennyskoulutus on jo toteutettu. Avajaisseremonian yhteydessä todistuksen suorittamastaan koulutuksesta sai 57 shanghailaista opettajaa.

Hyvin alkanut yhteistyö luo erinomaisen perustan kasvavalle ammatillisen koulutusosaamisen viennille.


Kuva verkkokäyttöön

Opetusneuvos Mika Tirronen Suomen Pekingin suurlähetystöstä ja rehtori Kirsti Kosonen Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä palkitsivat parhaiten menestyneet opiskelijat osaamiskeskuksen avajaisissa Shanghaissa.

 

Lisätiedot 

Elise Tarvainen, johtaja, EduCluster Finland
+358 50 4407989

Liitetiedostot

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs