Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ennakkotietoja Eteran tilinpäätöksestä 2014: Vakaat sijoitustuotot, uusi kustannustaso

Etera

Ennakkotietoja Eteran tilinpäätöksestä 2014: Vakaat sijoitustuotot, uusi kustannustaso

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 09:42
Julkaisija: Etera

Eläkevakuutusyhtiö Eteran sijoitukset tuottivat vakaasti vuonna 2014. Tehokkuutta parannettiin suunnitelmallisesti ja kustannuksissa saavutettiin uusi taso.

”Sijoitustuottomme kehittyi vakaasti, saavutimme uuden kustannustason ja myynti eteni hyvin. Panostimme kotimaisiin sijoituksiin – sijoitimme aktiivisesti suomalaisiin kasvuyrityksiin ja teimme töitä suomalaisten työkyvyn eteen”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman kuvailee vuotta.

Sijoitukset tuottivat vakaasti

Sijoitusten markkina-arvo oli vuoden lopussa 5 787 miljoonaa euroa (5 572 milj. € v. 2013 lopussa). Sijoitukset tuottivat 6,2 prosenttia (0,2 %).

Myös vakavaraisuus vahvistui. Vakavaraisuuspääoma oli vuoden lopussa 855 miljoonaa euroa (765 milj. €). Vakavaraisuusaste oli 16,8 prosenttia (15,4 %) ja vakavaraisuusasema 1,6 (1,8).

Eteran vakuutusmaksutulon arvioidaan kasvaneen vuonna 2014. ”Vakuutusten myynti on edennyt hyvin. Uusien vakuutusten myynnissä jalansijamme on selvästi markkinaosuuttamme suurempi”, Björkman sanoo. 

Etera sijoittaa aktiivisesti Suomeen ja suomalaisten työkykyyn

Eteran sijoitusomaisuudesta lähes 40 prosenttia on sijoitettu Suomeen. ”Sijoitamme kotimarkkinoille erityisesti yritysrahoituksen ja kiinteistöjen kautta. Viime vuonnakin teimme joukon uusia sijoituksia kotimaisiin kasvuyrityksiin”, Björkman sanoo.

Etera panostaa työkykyriskien hallintaan ja edistää suomalaisten työkykyä. ”Autamme asiakasyrityksiämme työkykyriskien ennaltaehkäisyssä, tunnistamisessa ja hallinnassa. Uusien työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on vähentynyt viime vuosina ja kuntoutusten määrä vastaavasti kasvanut. Suunta näyttää hyvältä”, Björkman sanoo.

Etera kuntouttaa noin 500 työntekijää vuodessa. Usein ammatilliseen kuntoutukseen liittyy koulutustason nosto.

Uusi kustannustaso saavutettu

Etera parantaa kustannustehokkuuttaan suunnitelmallisesti. Vuonna 2014 toteutettujen toimenpiteiden ansiosta kustannustaso on jatkossa huomattavasti alhaisempi kuin aiemmin.

”Jatkamme määrätietoista työtä kustannustehokkuuden parantamiseksi. Vuoden 2014 aikana olemme varmistaneet, että hoitokulutuloksemme on lähivuosina selvästi ylijäämäinen ilman että tinkisimme asiakkaittemme palvelusta”, sanoo Björkman.

Tiedotteen tiedot ovat alustavia. Vuoden 2014 tilinpäätöksensä Etera julkistaa 18.3.2015.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Stefan Björkman p. 050 632 19 tai stefan.bjorkman@etera.fi

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa yli miljardi euroa vuodessa 145 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,7 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs