Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Demarinuoret: Asuntolainojen korkojen verovähennys poistettava

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Asuntolainojen korkojen verovähennys poistettava

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2012 klo 10:48
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

KANNANOTTO
22.2.2012
Vapaa julkaistavaksi

 

Demarinuoret: Asuntolainojen korkojen verovähennys poistettava

Demarinuoret vaatii asuntolainojen korkovähennyksen poistamista lukuun ottamatta ensiasunnon hankintaa. Vähennys kapitalisoituu tällä hetkellä suoraan asuntojen hintoihin. Tämä vaikuttaa merkittävällä tavalla koko asuntomarkkinoihin. Erityisen kovasti se iskee nuoriin ja pienituloisiin.

– Korkovähennys nostaa jo valmiiksi kalliiden asutuskeskusten hintatasoa ja kannustaa joustamattomaan omistusasumiseen. Yhteiskunta on tällä hetkellä murroksen tilassa. Julkisen vallan intresseissä pitäisi olla nyt liikkuvuuden mahdollistaminen edullisen ja joustavan vuokra-asumisen kautta, Demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontio huomauttaa.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tietojen mukaan verotukia on Suomessa käytössä yhteensä 194 kappaletta ja niiden kokonaissumma on 23 miljardia euroa. Tuloverolain verotuet kattavat lähes 60 prosenttia kaikista tuista. Suurin osa niistä kohdistuu omistusasumiseen. Korkovähennyksen kokonaissumma on lähes puoli miljardia euroa.

– Verovähennykset, kuten mainittu korkovähennys, lisäävät selvästi hallinnollisia kustannuksia. Suoria sosiaalisia tukia epäselvempinä ne myös kannustavat verosuunnitteluun, mikä hyödyttää ennen kaikkea parempiosaisia. Ongelmallisista ja kalliista verovähennyksistä olisi syytä luopua, Kontio jatkaa.

 

Lisätietoja:
Timo Kontio, p. 050 5452083
Puheenjohtaja

Sosialidemokraattiset Nuoret ry. - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs