Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Danske Bank hyvittää lainojen negatiivisen viitekoron henkilöasiakkailleen

Danske Bank

Danske Bank hyvittää lainojen negatiivisen viitekoron henkilöasiakkailleen

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 10:55
Julkaisija: Danske Bank

Hyvitys maksetaan täysimääräisenä myös takautuvasti. Keskimääräinen hyvityssumma kolmen kuukauden Euribor-korkoon lainansa sitoneille asiakkaille on tähän mennessä muutamia kymmeniä senttejä.
 
Viime kuukausien ajan korkomarkkinoilla on eletty täysin poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa 3 kuukauden ja sitä lyhyempien Euribor-korkojen noteeraus on ollut negatiivinen. Tässä tilanteessa on ollut eri käytäntöjä sen suhteen, vähentääkö negatiivinen Euribor-viitekorko henkilöasiakkailla lainan asiakaskohtaista korkomarginaalia vai ei, jos asiasta ei lainaehdoissa ole erikseen mainintaa.

Danske Bank on tähän asti toiminut siten, että asiakas on maksanut pankille asiakaskohtaisen marginaalinsa kaikissa tapauksissa, siis myös niissä, joissa viitekorko on negatiivinen. Asiakaspalautteiden sekä asiantuntija- ja viranomaiskeskustelujen jälkeen Danske Bank on nyt tehnyt päätöksen, jonka mukaan negatiivinen viitekorko pienentää henkilöasiakkaan marginaalia, jos luottoehdoissa ei ole erikseen määritetty, miten edellä kuvatun kaltaisessa poikkeustilanteessa toimitaan. Marginaali alenee negatiivisuuden verran, mutta kuitenkin vain siihen asti, kunnes sopimuksen kokonaiskorko on nolla.

Pankki myös maksaa takautuvasti hyvityksen niille henkilöasiakkaille, joiden lainan viitekorko on alkuvuonna ollut negatiivinen, eikä luottoehdoissa ole asiasta sovittu. Keskimääräinen hyvityssumma kolmen kuukauden euriboriin lainansa sitoneille asiakkaille on tähän mennessä muutamia kymmeniä senttejä.

Uusi käytäntö vaatii järjestelmämuutoksia, mistä johtuen sen mukaiset veloitukset saadaan asunto- ja kertalaina-asiakkaille käytäntöön myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Myös takautuvien maksujen hyvittäminen asiakkaille edellyttää järjestelmäpäivityksiä. Maksut pyritään tekemään niin pian kuin mahdollista.

Danske Bankin henkilöasiakasluottoehtoja täsmennettiin 5.1.2015  siten, että uusien luottosopimuksien ehdoissa otetaan huomioon myös viitekoron painuminen negatiiviseksi.

Lisätietoa:

Kenneth Kaarnimo, henkilöasiakkaista vastaava johtaja, Danske Bank Suomi, puh. 010 546 8319

Liitetiedostot

Danske Bank on Pohjoismaiden johtavia pankkikonserneja, joka palvelee henkilö-, yritys- ja yhteisöasiakkaita 15 maassa. Suomessa tuotamme asiakaslähtöisiä pankkiratkaisuja lähes miljoonan asiakkaamme tarpeisiin. Danske Bankilla on erinomainen kansainvälinen asiantuntijaverkosto ja olemme modernien mobiili- ja tablettipankkipalvelujen edelläkävijä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs