Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Coromatic Group yritysostoksilla Tanskassa

Coromatic Oy

Coromatic Group yritysostoksilla Tanskassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2013 klo 08:30
Julkaisija: Coromatic Oy

Coromatic Group on tänään jättänyt hakemuksen Tanskan kilpailuvirastoon tavoitteenaan ostaa  Atek Teknik A/S. Atek on tanskalainen yritys, jolla on 60 työntekijää ja sen liikevaihto on 130 miljoonaa Tanskan kruunua. Yritys on erikoistunut varavoimaan, UPSeihin, konesaleihin ja niiden huoltoon. Atek Teknik A/S:n tarjonta täydentää Coromatic Groupin palveluvalikoimaa Tanskan markkinoilla. Yritysoston myötä Coromatic konsernin liikevaihto ylittää miljardin Ruotsin kruunun liikevaihdon.

Coromatic Groupin kasvaessa strategiana on tarjota kattavia teknisiä ratkaisuja luotettavaan sähkönsaantiin, datakeskuksiin ja tietoverkkoihin sekä turvata organisaatioiden toimintakriittiset tilat kaikkialla Pohjoismaissa. Atek Teknik A/S:n osto kasvattaa Coromatic Groupin palvelutarjontaa, parantaa maantieteellistä kattavuutta ja alueellisia resursseja sekä hyödyttää huomattavasti huollon ja kunnossapidon asiakkaita. Liittyminen konserniin avaa myös uusia kehitysmahdollisuuksia Atekin työntekijöille. Kaupan jälkeen Coromatic Groupin liikevaihto on noin 1,2 miljardia  Ruotsin kruunua ja sen työntekijöiden määrä nousee 335 henkilöön. Nyt tehtävä yrityskauppa on jo toinen puolen vuoden sisällä; elokuun lopussa Coromatic Group hankki Norjalaisen oman alansa markkinajohtajan Reservekraftin.

- Aiomme jatkaa kasvua sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta  ja tulevaisuudessa suuntaamme katseet myös pohjoismaiden ulkopuolelle. Isompana konsernina pystymme tarjoamaan enemmän kokonaisvaltaista palvelua asiakkaillemme ja uusia mahdollisuuksia työntekijöillemme. Haluamme olla parhaita siinä mitä teemme sekä edelleen toimimaan ammattimaisesti, luotettavasti ja sitoutuneesti, sanoo Coromatic Groupin toimitusjohtaja Maths Waxin.

Tanskalaisen Atek Teknik A/S:n kotipaikka on Roskilde ja se on perustettu vuonna 1996. Yritystä johtaa Per Aaby, joka osti yrityksen isältään vuonna 2000. Peter Aaby jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana.  Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa TDC ja useat suuret terveydenhuollon ja lääkealan yhtiöt.

- Atek tunnetaan markkinoilla korkeasta laadustaan.  Yritys on kasvanut nopeasti ja se on samanlaisessa tilanteessa kuin me olimme pari vuotta sitten. Jatkaakseen kasvuaan Atekin oli kasvatettava liiketoimintaa myös alueellisesti.  Olemme erittäin tyytyväisiä, että he haluavat  tehdä sen kanssamme. Iloitsemme myös  saadessamme Peter Aabyn  partneriksi Coromatic Groupiin,  Maths Waxin jatkaa.

- Olemme jo jonkin aikaa halunneet laajentaa ja vahvistaa toimintaamme Ruotsissa. Yhdessä Coromatic Groupin kanssa meillä on nyt tilaisuus tehdä juuri niin, lisää Peter Aaby,  Atek Teknik A/S:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja osoitteessa www.coromaticgroup.com tai ota yhteyttä:

Maths Waxin, Coromatic Groupin toimitusjohtaja
Puh. +46 (0) 70-529 20 95
maths.waxin@coromatic.se

Peter Aaby,  Atek Teknik A/S:n toimitusjohtaja
Puh. +45 44 92 44 00
pa@atek.dk

Coromatic konserni on markkinajohtaja pohjoismaissa liiketoiminnan jatkuvuuden ja toimintakriittisten tilojen turvaamisessa. Konsernin asiantuntemus kokonaisratkaisujen toimittajana sisältää konesalien, palvelinhuoneiden, luotettavan virransyötön ja tietoliikennekaapelien infrastruktuurin  sekä niihin liittyvät palvelut.  Konserniin kuuluvat Coromatic AB, Metric Power Systems AB ja Skandinaviska Kraft Ruotsissa, Coromatic AS, Metric AS ja Reservekraft AS Norjassa, Coromatic A/S ja Scanpocon A/S Tanskassa sekä Coromatic Oy Suomessa. Suurimmat omistajat ovat yrityksen johto ja työntekijät yhdessä pääomasijoittaja EQT:n kanssa.

Coromatic konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 850 miljoonaa SEK eli noin 100 miljoonaa euroa.  Konsernissa on yritysoston jälkeen 335 työntekijää 15 pohjoismaissa toimipisteessä ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs