Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Älypuhelinyhteys lämpömittariin on todellisuutta

IoLiving

Älypuhelinyhteys lämpömittariin on todellisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 08:00
Julkaisija: IoLiving

Ceruus Oy:n markkinaselvitys osoitti, että Bluetooth Smart -radioteknologia on lyönyt itsensä lävitse.

 Enää sitä ei tarvitse tutkia. Nimittäin sitä, millä radioteknologialla ”esineiden internet” voidaan toteuttaa, toimitusjohtaja Matti Verkasalo Ceruus Oy:stä kertoo. Tutkimuslaitokset ympäri maailmaa ovat viime vuosina selvitelleet, millä radioteknologialla internetin seuraava murros toteutetaan. Tässä murroksessa kyse on siitä, että web-palvelu tuodaan esimerkiksi huonelämpömittariin, joka toimii pienellä nappiparistolla. Wlan ei tule kyseeseen, koska se kuluttaa pariston tyhjäksi parissa tunnissa.

Ceruus Oy, joka on tuomassa markkinoille IoLiving™ web-palvelun, teki kattavan markkinatutkimuksen. Käytännössä soveltuvia radioteknologioita on kolme; z-wave, Zigbee ja Bluetooth Smart. Mikä näistä tulee vakiintumaan jokapäiväiseen käyttöön?

- Soveltuvuus ei ratkea niinkään teknisillä perusteilla vaan yksinkertaisesti sillä, mikä teknologia vakiintuu älypuhelimiin ja tablet-tietokoneisiin. Ihmiset eivät halua ostaa ja asentaa erillisiä tukiasemia ja keskusyksikköjä pelkästään tätä tarkoista varten, Verkasalo taustoittaa.

Tullut jäädäkseen

Verkasalo on seurannut Bluetooth Smart -teknologian kehittymistä jo vuosien ajan.

Kun Apple valitsi sen keskeiseksi teknologiakseen kaksi vuotta sitten, ounastelin että tästä tulee iso juttu. Nyt kun kävin Computex messuilla Taiwanissa, mikä on yksi merkittävimmistä ICT-alan messuista maailmassa, olen täysin vakuuttunut, että Bluetooth Smart on tullut jäädäkseen. Uskon sen leviävän myös kotiautomaatioon kilpailemaan nykyisten teknologioiden kanssa esimerkiksi lämmityksen ja valaistuksen ohjauksessa.

Computex-messuilla oli jo nyt runsaasti erittäin edullisia oheislaitteita.

- Tämä teknologia sisältyy jo kaikkien chipset-valmistajien piireihin, ja näin ollen esimerkiksi kaikki android-laitteet tukevat Bluetooth Smart -teknologiaa. Apple, Microsoft ja Google tulevat säilyttämään Bluetooth Smart -teknlogian laitteissaan, koska monet sovellukset sitä jo käyttävät.

Taiwanista Verkasalo tuli takaisin tyytyväisenä.

- Voimme luottavaisin mielen jatkaa IoLiving™ -palvelun kehittämistä. Taiwanin vierailun yhteydessä vahvistin yhteistyöverkostoamme. Siellä on maailman nopein verkosto ICT-laitteiden suunnitteluun, valmistamiseen ja markkinoilletuontiin. Tämä osaaminen täydentää hyvin suomalaista järjestelmäosaamista. Esimerkiksi allekirjoitettu sopimus Holux Technology Inc:n kanssa vahvistaa myyntiämme, tuotekehitystä ja valmistusta.

 

Lisätietoja: Matti Verkasalo, toimitusjohtaja, Ceruus Oy, matti.verkasalo(at)ceruus.com, +358 408215546, www.ceruus.com.

Holux Technology Inc. suunnittelee, valmistaa ja markkinoi navikointi- ja kommunikointilaitteita kuluttajamarkkinoille. Holux Technology Inc. on listattu Gre Tai Securities Market pörssiin: ID numero 3431.

 

 

Liitetiedostot


Ceruus Oy on yksityinen mobiileihin Internetsovelluksiin keskittynyt yritys, joka on tehnyt ensimmäisen onnistuneen osakeannin. Myös Ely-keskus ja Tekes tukevat tuotekehitystä. Hanke kuuluu Tekesin koordinoimaan ”Fiksu Kaupunki 2013-2017” ohjelmaan. Yritys sijaitsee Oulussa ja työllistää tällä hetkellä 9 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs