Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Alkon työntekijät voittivat lisätuntikiistan

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Alkon työntekijät voittivat lisätuntikiistan

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2015 klo 16:27
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Työtuomioistuin tuomitsi Alkon maksamaan korvauksia: osa-aikaiset eivät saaneet lisätunteja, vaikka liikkeeseen palkattiin uusia osa-aikaisia.

Työtuomioistuin tuomitsi tänään perjantaina Alkon maksamaan korvauksia lisätuntivelvoitteen rikkomisesta. Joukko Nokian Alkon osa-aikaisia työntekijöitä ei työtuomioistuimen mukaan saanut asianmukaisesti lisätunteja ennen kuin uusia työntekijöitä palkattiin. Tuomion mukaan Alko toimi tietoisesti työehtosopimuksen vastaisesti.

Alko joutuu maksamaan Palvelualojen ammattiliitto PAMiin kuuluvalle Alkoholikaupan Ammattiliitto ALV ry:lle hyvityssakkoa 3 000 euroa. Lisäksi Alko ja työnantajajärjestö Kaupan Liitto joutuvat korvaamaan ALV:n oikeudenkäyntikulut 12 248,70 euroa korkoineen.

- Tuomio on merkittävä, koska se on ensimmäinen työtuomioistuimesta annettu lisätyötuomio. Näen tämän vahvistavan osa-aikatyöntekijöiden oikeuksia, sanoo PAMin työaika- ja palkkausjärjestelmäasiantuntija Sirpa Leppäkangas.

Lue lisää tapauksesta PAMin verkkosivuilta

Lisätietoja:
Sirpa Leppäkangas, työaika- ja palkkausjärjestelmäasiantuntija, 050 382 6759

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs