Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Vuoden Liikuntapaikka 2015 palkitaan liikunnan ja hyvinvoinnin suurtapahtumassa

Tampereen Messut

Vuoden Liikuntapaikka 2015 palkitaan liikunnan ja hyvinvoinnin suurtapahtumassa

Kutsu.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 15:34
Julkaisija: Tampereen Messut

SGGF 2015 TUO LAJIESITTELYT JA UUTUUDET TAMPEREELLE

Tuhannet liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaiset suuntaavat ensi viikolla 18.–19.3. Tampereelle. SGGF 2015 on Pohjoismaiden laajin alan ammattitapahtuma, joka tarjoaa tietoa ja alan uutuuksia 130 näytteilleasettajan voimin. SGGF-tapahtumakokonaisuuden muodostavat Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut sekä valtakunnalliset KKI-Päivät.

Messujen avajaiset järjestetään torstaina 18.3. klo 11. Avauspuheen pitää Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala. Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä julkistavat avajaisissa Vuoden Liikuntapaikka 2015 -palkinnon saajan. Tunnustus jaetaan jo 11. kerran.

Messuilla riittää ohjelmaa lukuisista lajiesittelyistä ja asiantuntijaseminaareista Vaalipaneeliin, jossa kansanedustajaehdokkaat keskustelevat liikunnasta, hyvinvoinnista, terveydestä ja alan rahoituksesta. Sporttikylässä keskiviikkona 18.3. klo 15.30 järjestettävään paneeliin osallistuvat Marko Asell (SDP), Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), Tiina Elovaara (PS), Annukka Isomaa (Vas.), Pauli Kiuru (Kok.), Riitta Kuismanen (KD), Jouni Ovaska (Kesk.) ja Juhana Suoniemi (Vihr.). Paneelin juontaa UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja Yle Urheilun toimittaja Riikka Smolander.

Seminaariaiheina menestyksekäs liikuntabisnes sekä lasten ja nuorten liikuntatottumukset

Seminaareissa nostetaan esille muun muassa menestyksekästä personal trainer- ja kuntokeskustoimintaa, lasten ja nuorten liikuntatottumuksia sekä esteetöntä liikuntapaikka- ja viherrakentamista. Keskiviikkona kuullaan ruotsalaisen Exceed Performance Ab:n koulutuspäällikön Jonas Lissjanisin ajatuksia personal trainer -bisneksestä otsikolla The Keys To a Successful PT business. Torstaina NYT – lapset liikkeelle -seminaari käsittelee huolta lasten ja nuorten liikuntatottumuksista sekä urheilua harrastavien lasten runsaasta yksipuolisesta harjoittelusta. Suomen Olympiakomitean vastaava lääkäri Harri Hakkarainen puhuu otsikolla Pommi tikittää… nyt huomio lapsiin ja nuoriin! Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori Mikko Julin puolestaan kysyy Liikkuvatko nuoret tarpeeksi ja mistä sen tietää miten paljon ne liikkuvat? Lisäksi OMT Merja Soanjärvi valottaa käytännön esimerkein, miten huomioida lasten ja nuorten harjoittelua. Tarkempaa tietoa messujen ohjelmasta: www.sggf.fi (Ohjelma)

Lajidemoissa kendo, parkour, Pumptrack, skeittaus, Street Workout – tekojääradalla taitoluistelua

Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry:n toteuttamassa Sporttikylässä nähdään paljon erilaisia tietoiskuja ja lajiesittelyjä. Tampereen kendoklubi Fudo Kamae esittelee vanhaan japanilaiseen miekkailutaitoon perustuvaa kamppailu- ja urheilulajia kendoa. Parkouriin tutustuttaa puolestaan Parkour Akatemian ammattilaiset näyttävissä lajinäytöksissä. Lisäksi Finture Oy:n Street Unit -skeittialueella järjestetään Suomen Rullalautaliiton ja Kaarikoirien Skeittisessarit & Best Trick -kisat. Street Workout -alueella voi testata Street Workout -liikkeitä ja osallistua leuanvetokilpailuun. Tekojääradalla on taitoluistelunäytöksiä ja yleisölle maalintekokisat. Pumptrack-rata puolestaan on tarkoitettu tasapainoharjoitteluun esimerkiksi pyörällä tai rullaluistimilla. Lisäksi Suomen Salibandyliitto esittelee toimintaansa.

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessut SGGF 2015 on uusi kattonimi neljälle tunnetulle liikunta-alan messutapahtumalle. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec -tapahtumakokonaisuutta ovat Tampereen Messut Oy:n kanssa toteuttamassa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry. Alla on tietoa avajaisista ja median akkreditoitumisesta. Lisätietoa SGGF-tapahtuman mediasivuilla: www.sggf.fi (Medialle).

AVAJAISET
keskiviikkona 18.3.2015 klo 11.00, Ohjelmalava (A-halli)
 
•    Tervehdyssanat
toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy

•    Messujen avauspuhe
varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala, Suomen Olympiakomitean valtuuskunta

•    Vuoden Liikuntapaikka 2015 -palkinnon saajan julkistus
kansanedustaja, puheenjohtaja Timo Heinonen, Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaosto,
rakennusneuvos Risto Järvelä, opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikkö,
palkitun kohteen edustajien puheenvuoro

MEDIAN HAASTATTELUT
Median edustajat voivat haastatella puhujia tiedotustilaisuuden päätteeksi. Muut haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät SGGF 2015 -messuille täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.sggf.fi (Medialle). Akkreditoituneet noutavat sisäänpääsyyn oikeuttavan henkilökohtaisen PRESS-rintamerkin pääsisäänkäynnin PRESS/Esiintyjät-palvelutiskiltä saapuessaan messuille. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkki on tapahtumakohtainen.

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median maksuton VIP-pysäköintialue on Ilmailunkadun varrella (opastus alueella). VIP-alueelle pääsee pressikortilla. Poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa VIP-pysäköintilipun, jonka saa lehdistöhuoneesta.

MEDIAN VAATESÄILYTYS
Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä voit jättää takkisi maksutta pääaulan vaatesäilytykseen (VIP).

LEHDISTÖHUONE
Lehdistöhuone sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa (1. krs). Avoinna messujen aukioloaikojen mukaisesti ke 18.3. klo 10–17 ja to 19.3. klo 10–16. Lehdistöhuoneessa on jaossa mediamateriaalia ja muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet.

MEDIAMATERIAALIT ja OHJELMA
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videoihin löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.sggf.fi (Medialle). Tiedot seminaareista ja messujen ohjelmasta: www.sggf.fi (Ohjelma).

MESSUINFO

Aukioloajat: ke 18.3. klo 10–17 ja to 19.3. klo 10–16.

Sisäänpääsy: Veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi (www.sggf.fi) tai pääsylipulla (20 euroa, sis. alv 10 %).

Pysäköinti: Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Kulkuyhteydet: Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi. SGGF-messuille on järjestetty myös ilmainen bussikuljetus Tampereen rautatieasemalta. Lisätiedot: www.sggf.fi (Messuinfo).

Halli: A-halli.

TähtiUutiset: Fysioline Oy:n ja FAFin liiketoimintajohtaja Jari Lammisen haastattelu ”Personal trainerin tarkoitus on innostaa hyvinvointiin.” Tampereen Messujen verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi
Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi / facebook.com/tampereenmessut
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs