Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Vuoden Liikuntapaikka 2013 on Espoon Honkahalli

Tampereen Messut

Vuoden Liikuntapaikka 2013 on Espoon Honkahalli

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 10:33
Julkaisija: Tampereen Messut

LIIKUNTA-ALAN SUURTAPAHTUMA ALKOI TAMPEREELLA

Suomen johtava ja historian suurin liikunta-alan ammattilaisten messutapahtuma alkoi torstaina 14.3.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Kaksipäiväisillä Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuilla on ennätykselliset 151 näytteilleasettajaa esittelemässä liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, kuntoliikunnan, fysioterapian ja kuntoutuksen tuotteita, palveluita ja ratkaisuja. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen julkisti avajaisissa Vuoden Liikuntapaikan 2013. Tunnustuksen sai Espoossa sijaitseva Honkahalli. Kansainvälisenä tähtiluennoitsijana messuilla nähdään liikunta-alan hollantilainen asiantuntija Johan Steenbergen.

Tapahtuman slogan on Staattisesta dynaamiseksi, jolla halutaan korostaa liikuntakentän muutosta. Messujen lukuisissa seminaareissa ja tietoiskuissa käsitellään alan ajankohtaisia sekä yhteiskunnallisestikin kiinnostavia aiheita. Tärkeitä teemoja ovat liikuntapaikkojen rakentaminen ja kunnossapito, arki- ja lähiliikunta sekä tulevaisuudessa lisääntyvät tarpeet, yleinen hyvinvointi ja jaksaminen sekä alan toimijoiden näkymät, haasteet ja uudet mahdollisuudet. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuilla pidetään useita seminaareja ja tietoiskuja. Lisäksi on paljon muuta ohjelmaa tankotanssista muihin lajiesityksiin ja aktiviteetteihin sekä lapsille ja nuorille suunnattuun tekemiseen. Koko ohjelma osoitteessa www.sportec.fi.

Reijo Ruokonen: Liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden merkitys korostuu entisestään

Messutapahtuman avasi Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n liikunnan olosuhteiden ja ympäristöjen asiantuntija Reijo Ruokonen. Vuoden alussa toimintansa käynnistäneeseen Valoon yhdistyivät Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Kuntoliikuntaliitto, joilla kaikilla oli pitkä tausta liikunnan olosuhteiden parissa toimimisesta. Ruokonen kertoi tulevien kuukausien näyttävän, mitkä ovat Valon valinnat liikunnan olosuhteisiin ja ympäristöihin vaikuttamisessa. Varmaa on, että yhdessä tekeminen ja kumppanuus vahvistuvat liikuntajärjestöperheen sisällä ja suhteessa ulkopuolisiin yhteistyötahoihin. Ruokonen totesi näiden historian suurimpien liikunta-alan ammattimessujen olevan osoitus siitä, että toimiala katsoo eteenpäin ja uskoo vahvasti tulevaisuuden kasvumahdollisuuksiin.

– Liikunnan ja erityisesti kaikenlaisen fyysisen aktiivisuuden merkitys on noussut Suomessa ja kaikissa länsimaissa huimasti. Kaikki merkit viittaavat siihen, että merkitys vain entisestään korostuu. Kun monilta eri tahoilta kuulemme vaatimuksia lisätä liikuntaa, tulee meidän huolehtia siitä, että tarjolla on riittävästi tarkoituksenmukaisia ja turvallisia olosuhteita, ja että ne ovat kansalaisten järkevästi saavutettavissa. Tutkimusten perusteella tiedämme, että iso joukko kansalaisia tyydyttää liikuntatarpeitaan ympäristöissä, joita ei ole rakennettu vain liikuntaa varten, esimerkiksi käyvät jalankulku- ja pyöräväylät. Samalla tunnistamme, että koko ajan nousee erilaista olosuhdetarvetta urheiluun, kuntoiluun, lähiliikuntaan ja virkistykseen. Kasvava tarve on myös nykyaikaistaa, kunnostaa ja ylläpitää jo rakennettua verkostoa sekä entistä tarkemmin seurata olemassa olevien liikuntapaikkojen käyttöä. Suomalaisten liikuntajärjestöjen yhteinen visio on ”Suomi – maailman liikkuvin urheilukansa 2020”. Mahdollistakaamme se asiantuntevalla ja laadukkaalla liikuntapaikkarakentamisella, sanoo asiantuntija Reijo Ruokonen.

Vuoden Liikuntapaikka 2013: Espoon Honkahalli on hyvä esimerkki onnistuneesta hankkeesta

Vuoden Liikuntapaikan 2013 palkitsivat avajaisissa valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen, rakennusneuvos Risto Järvelä opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä sekä painivalmentaja Pertti Ukkola Koovee ry:stä. Palkinnon ottivat vastaan Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen ja Kiinteistö Oy Honkahallin puheenjohtaja Kari Kaario. Tunnustus jaettiin nyt 9. kerran. Vuoden Liikuntapaikasta 2013 julkaistu erillinen lehdistötiedote on jaossa tapahtuman nettisivuilla osoitteessa www.sportec.fi (Medialle).

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön virkamiehet yhdessä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Kohteet ovat valmistuneet tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin niiden käytöstä ja toiminnallisuudesta on ehditty saada kokemuksia. Valtion toteuttamilta ja tukemilta ympäristö-, rakennus- ja korjaushankkeilta edellytetään suunnittelun ja toteutuksen esimerkillisyyttä, käyttökelpoisuutta, kestävyyttä sekä korkeaa laatua. Vuoden Liikuntapaikan valinnassa kiinnitetään huomiota myös kohteen monikäyttöisyyteen, tasa-arvoon, esteettömyyteen ja soveltuvuuteen eri käyttäjäryhmille. Tärkeitä painopisteitä ovat lasten ja nuorten liikunnan olosuhteet sekä terveyttä edistävä liikunta.

Valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen totesi Honkahallin täyttävän valintakriteerit ja olevan hyvä esimerkki yhden seuran suuresta ponnistuksesta ja onnistuneesta hankkeesta. Tapiolan Honka ry rakennutti keväällä 2011 valmistuneen Honkahallin koripallojunioreiden harjoitushalliksi, koska seuran junioritoiminta haluttiin keskittää yhteen paikkaan.

– Honkahallin suunnittelussa ja rakentamisessa oli mukana monta tärkeää ja aktiivista yhteisöä: Tapiolan Honka, Espoon kaupunki, Koripalloliitto, Peab Oy sekä Stigmar OÜ. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä liikuntapaikkarakentamisen avustus mahdollisti lopullisesti Honkahallin rakentamisen. Olemme onnistuneet kahden vuoden aikana juurruttamaan pelaajiin, vanhempiin ja valmentajiin kannustavan sekä välittävän toimintakulttuurin ja voimme hyvillä mielin todeta visiomme Suomen laadukkaimmasta koripalloon keskittyneestä harjoittelukeskuksesta toteutuneen Honkahallissa täydellisesti, toteaa Tapiolan Hongan puheenjohtaja Mika Numminen.    

Johan Steenbergen: Asiakassitouttaminen on kuntokeskusten suurin haaste

Ensivierailulla Suomessa oleva hollantilaisen tutkimuskeskus Kennispraktijkin johtaja ja liikunta-alan asiantuntija Johan Steenbergen kertoo torstaina klo 12.30 alkavassa SKY ry:n seminaarissa asiakassitouttamisesta, joka on suurin haaste kuntokeskusten toiminnassa. Tutkimusten mukaan vain 30 prosenttia asiakkaista jatkaa liikuntaharrastustaan ensimmäisten kuukausien jälkeen, joten alan yrittäjät ja toimitusjohtajat joutuvat pohtimaan toiminnan kannattavuutta jatkuvasti. Yleinen harhaluulo on, että kuntokeskusalasta olisi tehty vain vähän akateemista tutkimusta. Haasteena on tuoda tutkimus kuntoliikunta-alan käyttöön. Steenbergenin esityksessä keskitytään asiakassitouttamisen faktoihin ja strategioihin.

Tankotanssia lajin Suomen mestarin Henriikka Roon johdolla – aktiivialueilla voi kokeilla eri lajeja

Messut tarjoavat useita lajiesittelyjä ja näytöksiä sekä mahdollisuuden kokeilla lajeja itse. Aktiivialueella on tekojäärata sekä omat alueet Street Tennikselle, Emit-suunnistukselle ja salibandylle. Lapsille ja koululaisille on ohjattua toimintaa sekä yrityksille aiempaa enemmän tietoa tykytoiminnan muodoista. Tankotanssia pääsee kokeilemaan lajin Suomen mestarin Henriikka Roon johdolla. Messuosastoilla on myös luvassa monenlaista ohjelmaa. Esimerkiksi Suomen Ladun osastolla nähdään video- ja valokuvaesityksiä kanadalaisista, ruotsalaisista ja englantilaisista ulkoliikuntapaikoista, jollaisia ei Suomessa juuri ole. Lisätietoa koko suurtapahtuman ohjelmasta: www.sportec.fi (Ohjelma).

Valtakunnan ainoa liikuntapaikkojen ammattimessutapahtuma Sportec pidetään 11. kerran. Kolmannen kerran toteutettavat viheralueiden ammattilaisten Greentec-messut ovat laajentuneet merkittävästi viherrakentamisen suosion kasvun myötä. Kuudennen kerran järjestettävä Gymtec on kuntoliikunnan ammattimessutapahtuma, jossa luodaan katsaus kuntosali- ja fitnessalaan sekä laiteuutuuksiin. Fysioterapian ammattimessutapahtuma Fysiotec kokoaa myös kolmannen kerran fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset pohtimaan alan näkymiä ja uusinta tietoa.

Tampereen Messut Oy toteuttaa messut yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kuntaliiton / Efeko Oy:n, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, K&F Professional -lehden, lajiliittojen ja alan yritysten kanssa. Messut ovat avoinna torstaina 14.3. klo 10–17 ja perjantaina 15.3. klo 10–16.

Mediamateriaalit:
Avajaisten puheenvuorot, lisätiedot Vuoden Liikuntapaikasta 2013, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteet sekä linkit uutuustuotteisiin ja kuvapankkiin löytyvät kootusti tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.sportec.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.sportec.fi, www.greentec.fi, www.gymtec.fi, www.fysiotec.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 0207 701 230, 040 350 0445, mikael.wanska@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila@tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs