Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Venäläinen AMA laajentaa Mikkeliin tähtäimessään Euroopan markkinat

Miktech Oy

Venäläinen AMA laajentaa Mikkeliin tähtäimessään Euroopan markkinat

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2013 klo 13:23
Julkaisija: Miktech Oy

Association of Medicine and Analytics LLC, AMA, on venäläinen nykyaikaisten diagnostiikkatuotteiden kehittäjä, valmistaja ja jakelija. Osana kansainvälistymisstrategiaansa AMA perustaa Miktechin tuella tytäryhtiön Mikkeliin. Yhtiö tavoittelee kasvua Euroopan markkinoilta.

AMA on eräs tunnetuimpia lääketieteen diagnostiikkajärjestelmien toimittajia Venäjällä ja IVY-maissa. Yhtiön tuotteet liittyvät pääosin gastroenterologiaan ja ruoansulatuselimistön sairauksia aiheuttavan helikobakteerin tunnistamiseen. Tuotteet jakautuvat hengitystesteihin ja ureaasipikatesteihin endoskopiaa varten. AMA perustettiin vuonna 1997, kun venäläinen tutkimusryhmä kehitti menetelmät ja välineet tämän bakteerin havaitsemiseksi ihmiselimistössä.

AMAn kansainvälistymisen taustalla on yli 15 vuoden menestyksekäs liiketoiminta. Liiketoiminnan kehitystä on tukenut testausjärjestelmien jatkuva parantaminen, tuoteportfolion laajentaminen, uusien tekniikoiden ja laitteiden kehittäminen sekä vahva asiakasfokus. Yrityksen testausjärjestelmät ovat jo laajasti Ukrainan, Kazakstanin, Turkin ja Etelä-Amerikan valtioiden lääketieteellisten instituutioiden käytössä. Nyt AMA tähtää Eurooppaan. – Euroopan unioni tarjoaa meille uusia markkinoita. Lisäksi se avaa yhteistyömahdollisuuksia eurooppalaisten tiedeyhteisöjen, lääkäreiden ja kehittäjien kanssa, mikä tukee helikobakteeria koskevan tieteellisen tutkimuksen kehitystä, toteaa toimitusjohtaja, perustajajäsen Marina Dmitrienko AMAsta.

Suomi valikoitui AMAn Eurooppaan kohdistuvan laajenemisen aloituspisteeksi, koska se sijaitsee lähellä Venäjää. Lisäksi AMAlla on meneillään useita kansainvälisiä T&K-projekteja eri maissa, ja niiden puitteissa yrityksellä oli kokemusta onnistuneista yhteisprojekteista suomalaisten tutkijoiden ja kehittäjien kanssa. Suomessa Mikkeli oli sopivin vaihtoehto, koska se sijaitsee Kuopion, Pietarin ja Helsingin välissä. Mikkeli on myös eurooppalainen tutkimuskeskus, jossa sijaitsevat Mikkelin Ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillisen yliopiston Vihreän Kemian laboratorio sekä Aalto-yliopiston Mikkelin yksikkö. Oppi- ja tutkimuslaitokset takaavat koulutetun työvoiman saannin alueella, ja AMA tuo uusia työmahdollisuuksia näille asiantuntijoille. Yritys arvioi työllistävänsä 10 henkilöä Mikkelissä vuoteen 2015 mennessä.

Miktech on tukenut aktiivisesti AMAa yrityksen kansainvälistymisprosessin aikana Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa -hankkeen puitteissa. – Miktechin tuki on ollut meille ratkaisevaa. Miktechin asiantuntijoiden ansiosta yrityksen rekisteröiminen ja liiketoiminnan organisoiminen Suomessa on sujunut huomattavasti helpommin. Nyt he auttavat meitä verkostoitumaan paikallisten tutkimus- ja oppilaitosten sekä rahoittajien ja viranomaisten kanssa, sekä ohjaavat meitä oikeaan suuntaan strategisten tavoitteidemme saavuttamiseksi.

 

Lisätiedot:

Ville Paasonen, teknologia-asiamies, Miktech Oy, +358440361610 (FIN), +79219323371 (RUS), ville.paasonen@miktech.fi

Karoliina Tanskanen, kehityspäällikkö, Venäjä-liiketoiminnot, Miktech Oy, +358 44 767 8482 (FIN), + 7 921 743 8015 (RUS), karoliina.tanskanen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa -hanketta rahoittavat Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Association of Medicine and Analytics (AMA) Co.Ltd on johtava venäläinen yritys diagnostiikkamenetelmien ja laitteiden kehittämisessä ja tuotannossa. Perustamisestaan alkaen AMA Co. Ltd on ollut aktiivinen gastroenterologian alalla, erityisesti vatsasairauksien keskeisen aiheuttajan, helikobakteerin tunnistamisessa. Yritys perustettiin vuonna 1997, ja työllistää tällä hetkellä 70 henkilöä. Sen päätoimipiste sijaitsee Venäjällä Pietarissa. Yrityksen tytäryhtiö Ama-Med Oy perustettiin Mikkeliin elokuussa 2013.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs