Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Turun AMK:n insinööriopiskelijoiden ideat näkyviksi legosarjan avulla

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n insinööriopiskelijoiden ideat näkyviksi legosarjan avulla

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2012 klo 11:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tilankuvausrobotti apuna kiinteistönvälittäjän tai sisustussuunnittelijan töissä?

Tule viehättymään roboteista ma 10.12. klo 10.45–13.00

Turun ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden insinööriopiskelijat ovat syksyn kuluessa kehitelleet tuotteita ja ideoita, joilla olisi mahdollista helpottaa ihmisiä erilaisissa arkeen liittyvissä ongelmissa. Suunnittelun tuotokset ilmennetään NXT Mindstorm -legosarjan avulla ja Lego NXT –ohjelmointiympäristössä. Kaikki tuotteet ja innovaatiot esitellään yleisölle avoimessa tilaisuudessa Turun ICT-talossa. Tilaisuuden päätteeksi tuomaristo palkitsee voittajarobotin suunnittelijat yhteisessä palautetilaisuudessa.

Tilaisuudessa selviää mm. se, minkälainen on tilan dokumentointia helpottava TiKu-tilankuvausrobotti, joka kuvaa ja mittaa huoneiston sekä yhdistää tiedot automaattisesti yhdeksi kokonaisuudeksi.

– Lopputuotteessa tarkoituksena on, että TiKu-robotti toimii kauko-ohjauksella, ja se voi automaattisesti hakeutua tilan keskikohtaan parasta mahdollista panoraamakuvan ottamista varten. Tarvittaessa sen voi jättää esimerkiksi asuntoon, missä live-feed-ominaisuudella voi lähettää kuvaa tarkasteltavaksi. Näin vaikkapa asuntoa etsivä voisi tutkia asuntoa sen tämänhetkisessä tilassa, tai sisustussuunnittelija voi kännykästään tarkistaa, miltä jokin kuvaamatta jäänyt huone tai kulma näyttää, kertoo projektiryhmän jäsen, opiskelija Juho Suopanki Turun AMK:sta.

– Opiskelijat ovat kehitelleet ideoitaan ja tuotteitaan tämän syksyn ajan. Arjen pulmatilanteiden ratkaisemisen lisäksi tavoitteena oli, että tuote tai idea olisi suunnattu mahdollisimman laajalle yleisölle sekä hankittavissa kohtuullisin kustannuksin, kertoo Turun ammattikorkeakoulun lehtori Teppo Saarenpää tuotekehitysprosessin kriteereistä.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN LEGOROBOTTEIHIN

maanantaina 10.12.2012 klo 10.45–13.00

Turun ammattikorkeakoulun ICT-talon ala-aulaan, Joukahaisenkatu 3, Turku

Tuotekehitysprojektin vaiheet ja tiimityöskentely tutuiksi

Opintojen alkaessa opiskelijat jaettiin tuotekehitysryhmiin, joissa tuotteita ja ideoita alettiin suunnitella. Tuotekehitysprojektin vaiheet tulivat kaikille opiskelijoille tutuiksi, sillä projekti toteutettiin kuten mikä tahansa todellinenkin hanke. Aluksi laadittiin projektisuunnitelma, suunnittelun edetessä laitetta testattiin, ja lopuksi muotoutuneelle tuotteelle laadittiin myös markkinointisuunnitelma. Ryhmät valmistautuivat myös esittelemään ideansa jo alkusyksyllä projektin johdolle sekä vastaamaan heidän kysymyksiin muun muassa projektin aikataulutukseen liittyen.

 

Lisätiedot:

Lehtori Teppo Saarenpää, Tietoliikenne ja sähköinen kauppa -tulosalue, p. 044 9072 893

Opiskelija Juho Suopanki, Turun AMK, etunimi.sukunimi@students.turkuamk.fi ,   p. 040 7233 402

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs