Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » SKOL valitsi Vuoden Nuoreksi Konsultiksi Jussi Vaisteen

Brunnen Communications

SKOL valitsi Vuoden Nuoreksi Konsultiksi Jussi Vaisteen

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 16:45
Julkaisija: Brunnen Communications

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry on valinnut ensimmäisen Vuoden Nuoren Konsultin. Palkinnon sai 30-vuotias DI Jussi Vaiste A-Insinööreistä. SKOLin jäsenyritysten korkeintaan 33-vuotiaille asiantuntijoille tarkoitetun kilpailun tarkoituksena on nostaa esille nuorten osaajien panosta suunnittelu- ja konsultointialalla ja jakaa tunnustusta alan parhaille osaajille.

Muut kaksi palkittua finalistia olivat Anna-Leena Raij Rapalista ja Mikko Harmanen Rambollista.

”Kovatasoiseen kisaan osallistui 35 jäsenyritystemme ilmoittamaa kandidaattia, joista tuomaristo valitsi semifinaaliin kahdeksan parasta. Kriteereinä olivat menestyminen omalla uralla ja erityinen onnistuminen asiakasprojektissa jollain projektitoiminnan osa-alueella”, kuvailee SKOLin toimitusjohtaja Matti Mannonen.

”Semifinalistit testattiin 360 asteen arvioinnilla (kysely esimiehille, kollegoille, mahdollisille alaisille ja tilaajille). Testitulosten perusteella tuomaristo valitsi kolme parhaiten pärjännyttä SKOLin hallituksen haastatteluun, ja hallitus päätti haastattelujen perusteella voittajan”, Mannonen jatkaa. ”Jokainen testattu saa lisäksi henkilökohtaisen palautekeskustelun, jossa käydään läpi testitulokset ja ohjataan asiantuntijaa hyödyntämään tuloksia työssään ja henkilökohtaisessa kehittymisessä.”

Kestävä tulevaisuus on suunnittelijoiden pöydällä

Jussi Vaiste lähetti 360-arvion viiden asiakkaan ja kollegan sijasta yhdeksälle asiakkaalle ja kollegalle.

”Halusin saada laajalta ryhmältä rehellisen palautteen toiminnastani. Kaikki vastasivat”, Vaiste sanoo.

”Minulle työni on enemmän kuin elinkeino, se on pikemminkin elämäntapa. Konsulttina työskentely on teknisesti antoisaa, sillä vanhojen ja koeteltujen ratkaisujen ohella sinun on osattava tarjota asiakkaalle myös uusia. Alalla tarvitaan loogista ajattelua ja asiakkaan haasteiden tunnistamista jo ennen kuin hän osaa niitä itse kysyä”, teräsrakenteiden suunnitteluun erikoistunut voittaja Jussi Vaiste luonnehtii.

Vaisteen mukaan jatkuva itsensä kehittäminen ja korkean työmotivaation säilyttäminen ovat parhaat tekijät suunnittelualan kilpailukyvyn säilyttämisessä kansainvälisillä markkinoilla. Myös työvälineiden ja -ohjelmistojen tulee olla alan parhaita.

”Finalistien testitulokset olivat suorastaan käsittämättömän hyvät! Oli hienoa nähdä, kuinka paljon monipuolisesti kyvykkäitä osaajia meillä on nuoressa konsulttikunnassa”, Mannonen toteaa. ”Se on tärkeää, koska maapallon kestävä tulevaisuus on suunnittelijoiden työpöydällä. Sijoittamalla korkeatasoiseen suunnitteluun parannamme elinympäristön ekotehokkuutta, laatua ja toimivuutta.”

Liitetiedostot

SKOL on suunnittelu- ja konsultointiyritysten työnantajajärjestö ja samalla yksi Teknologiateollisuuden viidestä päätoimialasta. SKOLin jäsenyritykset toimivat asiantuntijoina ja suunnittelijoina teollisuuden, rakentamisen ja yhteiskunnan kehittämisessä ja investoinneissa Suomessa ja kansainvälisesti.

 

SKOLin tehtävänä on jäsenyritystensä liiketoiminnan edellytysten ja toimialan jatkuva parantaminen. Toiminnan avainalueet ovat toimintaympäristön parantaminen, hyvän asiantuntijatyön vaikuttavuuden ja merkityksen viestintä ja alan arvostuksen edistäminen, uudistumisen ja kasvun tukeminen, sekä ennakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs