Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Senaatti-kiinteistöjen sähkönsäästöprojektilla lupaavia tuloksia – toimitilojen käyttäjät projektin todellisia tuloksentekijöitä

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen sähkönsäästöprojektilla lupaavia tuloksia – toimitilojen käyttäjät projektin todellisia tuloksentekijöitä

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2012 klo 09:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen käyttäjäsähköprojektissa mukana olevissa kohteissa on saatu alkuvuoden 2012 aikana 6 % sähkönkulutuksen alennus, kun muissa Senaatti-kiinteistöjen ylläpitämissä kohteissa säästö on ollut 1,8 %. Sähkönkulutus aleni n. 350.000 kilowattituntia vuoden 2011 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Tämä tarkoittaa n. 35.000 euron säästöä. Toimitilojen käyttäjien toiminnalla on sähkönsäästössä merkittävä rooli. 

Senaatti-kiinteistöt on mukana Motivan energiansäästöviikolla laajentamalla käyttäjäsähköprojektin kolmeen uuteen kohteeseen pääkaupunkiseudulla. Mukaan lähtevät Hakaniemenranta 6:n virastotalossa toimivat Senaatti-kiinteistöjen asiakkaat sekä VTT:n Digitalo ja Micronova Otaniemessä. Yhteensä näissä kolmessa kohteessa työskentelee noin 1 000 henkilöä.  Projektin tavoitteena on sähkönkulutuksen alentaminen valtionhallinnon toimijoiden käyttämissä tiloissa kansainvälisten sopimusten mukaisesti yhdeksällä prosentilla vuoteen 2016 mennessä.  Tähän tavoitteeseen on myös valtion kiinteistövarallisuudesta huolehtiva Senaatti-kiinteistöt sitoutunut. Asetettu tavoite on tiukka ja merkitsee keskimäärin yhden prosentin vuotuista säästötavoitetta.


Tilojen käyttäjillä merkittävä vaikutus sähkönsäästöön

Toimitilojen talotekniikkaa uusimalla ja nykyaikaistamalla voidaan saavuttaa enää vähäisiä säästöjä sähkön käytössä. Sen sijaan kiinteistöjen käyttäjien toiminnalla on merkittävä vaikutus sähkönkulutukseen. Keskimääräisessä kiinteistössä käyttäjäsähkö muodostaa koko kiinteistön sähkönkulutuksesta 45 - 55 prosenttia. Jo pienilläkin toimenpiteillä on mahdollista saada aikaan merkittäviä säästöjä niin ympäristön kuin taloudenkin näkökulmista.

Konkreettista ja osallistavaa toimintaa

Käyttäjäsähköprojektissa pyritään vaikuttamaan käyttäjien henkilökohtaisiin rutiineihin, jotta saadaan aikaan sähkön kulutukselle pysyvästi aleneva trendi. Keskeisenä keinona on vaikuttaminen henkilökohtaisen osallistamisen kautta. Tavoitteeseen pyritään hyödyntämällä tiedottamisen lisäksi sosiaalista mediaa ja nykyaikaista viestintäteknologiaa. Esimerkiksi projektin verkkosivuilla käyttäjät voivat tarkastella oman toimintansa vaikutusta työpaikkansa sähkönkulutukseen, saada sähkönsäästövinkkejä ja keskustella energiankäyttöön liittyvistä asioista.

”Moni valtion työntekijä on kertonut alkaneensa tarkkailla omia sähkönkäyttötottumuksiaan myös kotioloissa. Tämä on paras mahdollinen uutinen. Käyttäjäsähköprojektin perimmäisenä tavoitteena on vaikuttaa ihmisten sähkönkäyttötottumuksiin laajalla rintamalla. Tavoite on saavutettu, kun tarpeenmukaisesta sähkönkäytöstä on tullut elämänasenne”, kertoo kehityspäällikkö Esa Halmetoja Senaatti-kiinteistöstä.

Senaatti-kiinteistöt aloitti sähkönsäästöprojektin Oulussa vuonna 2010. Pilottikohteina olivat Vero- ja työvoimatalo sekä Ympäristötalo. Tulosten mukaan verohallinnon sähkönkulutus laski projektin vaikutuksesta 18,7 %, työvoimahallinnon 7,8 % ja Elyn 2 %.  Projektissa on tällä hetkellä mukana 36 valtionhallinnon rakennusta eri puolilta Suomea, ja se laajenee vuoden loppuun mennessä 50 rakennukseen. 

Lisätietoja: talotekniikan asiantuntija Pasi Hyyppä, p. 0205 811 387
Katso myös www.senergia.fi

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit sekä kiinteistöjen ja palvelujen kehittäminen muodostavat liiketoiminnan perustan. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Tuomme tilalle ratkaisut. Tutustu toimintaamme verkossa http://yhteiskuntavastuuraportti2011.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs