Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Punkaharjun Puutaidon Punkalive-seinäelementeistä yhdistettynä valaistukseen syntyi messukeskukseen loistava havumetsä

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Punkaharjun Puutaidon Punkalive-seinäelementeistä yhdistettynä valaistukseen syntyi messukeskukseen loistava havumetsä

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 08:40
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Puurakenteet nostavat suosiotaan niin julkisissa tiloissa ja tapahtumissa kuin yksityiskodeissa, sillä ekologisuuteen ja kestävyyteen kiinnitetään materiaalivalinnoissa jatkuvasti enemmän huomiota. Metsämessuilla ja Slush-tapahtumassa Punkaliven massiivipuiset seinäelementit pääsivät näyttävästi esiin: seinäelementtejä ja valoa luovasti yhdistämällä tapahtumien päänäyttämölle rakentui suomalainen havumetsä.

Punkaliven seinäelementtien taustalla on pitkä kehitystyö, jossa tuotetta on hiottu yhä sopivammaksi muun muassa messukäyttöön. – Seinäelementtien patentoitu liitostekniikka takaa nopean asennus- ja purkutyön jopa ilman työkaluja. Samoista elementeistä voidaan rakentaa lukemattomia ratkaisuja käytettävissä olevan tilan vaatimusten mukaisesti. Elementtiemme mitoitus on suunniteltu siten, että sekä kuljetus että varastointi on helppoa. Perinteisiin messuseinäkkeisiin verrattuna massiivipuu on vankka ja turvallinen: seinä on itsessään kantava, ja siihen voi helposti ripustaa esimerkiksi painavan televisionäytön, jonka johdot voi piilottaa seinäelementin sisään, kertoo Punkalive-elementtien kehitystyöstä vastaava Tero Tirronen Punkaharjun Puutaito Oy:stä.

Punkaharjun Puutaito on panostanut kehitystyössään myös tuotteidensa projektimyyntiin: koko toimitusketju on ratkaistu aukottomasti siten, että prosessi sujuu helposti suunnittelusta valmistukseen, toteutukseen ja mahdollisesti tapahtuman jälkeiseen purkutyöhön. Projektimyynnistä vastaa helsinkiläinen Interior Consulting, jonka showroomissa Vallilassa Punkaliven tuotteita on laajalti esillä.  

– Punkaliven tuotteista nähdään, kuinka moneksi suomalainen puu taipuu. Materiaalin mahdollisuudet tulevat monelle yllätyksenä: puusta voidaan toteuttaa muun muassa erittäin näyttäviä vapaita muotoja ja aaltomaista pintaa. Puun ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa pintakäsittelyllä – käsittelemätön, huokoinen pinta on akustisilta ominaisuuksiltaan erinomainen, kun taas pintakäsittelyllä puu saadaan mukautettua esimerkiksi yrityksen brändiin sopivaksi, luonnehtii Esa Paasonen Interior Consultingista. – Massiivipuun kestävyys on myös vertaansa vailla: puu kestää kovaa kulutusta ja toisaalta vahingoittuneen elementin kunnostaminen on äärimmäisen helppoa.  

Metsämessujen ja Slushin polttopisteeseen Punkaliven elementeistä toteutetun ratkaisun taustalla on suunnittelija Jenni Kääriäinen Sun Effectsistä. Toteutuksessa suomalainen puu yhdistyi innovatiivisiin valaistusratkaisuihin, jotka elävöittivät puupintaa. – Slushin tämän vuoden teemana olivat teolliset vallankumoukset. Meidän lavamme edusti metsäteollisuutta, ja näyttämöllä haluttiin nostaa esiin luovaa ja ekologista puurakentamista. Halusin lavalle suomalaisen, paikallisen brändin ja materiaalin, joka kantaa näkyvästi itsessään puun syytä ja struktuuria. Valaistus toteutettiin ekologisuuden vuoksi täysin ledeillä: tavoitteena oli saavuttaa pienellä sähkönkulutuksella mahdollisimman näyttävä kokonaisuus. Valaistussuunnittelussa oli mukana kollegani Otso Vartiainen, joka hioi detaljit tarkasti kohdalleen: yksittäispikselöidyn valo-ohjauksen avulla valoa voitiin juoksuttaa pitkin alhaalta ylös valaistua seinää monilla eri tavoilla. Näyttämön toteuttaminen kahden messutapahtuman yhteistyöllä mahdollisti harvinaisen mittavan toteutuksen, jonka saama palaute on ollut hyvin kannustavaa. 

Punkaharjun Puutaidon seinäelementtiratkaisu soveltuu messurakentamisen lisäksi myös muihin käyttökohteisiin. Yrityskäytössä elementeistä voi rakentaa esimerkiksi avotilojen väliseiniä, joiden sijoittelua ja muotoa voi helposti muuttaa yrityksen tarpeiden muuttuessa. Yksityiskodeissa elementeistä on puolestaan rakennettu muun muassa musiikkihuoneita, joissa huokoisen puun hyvä akustiikka tulee hyötykäyttöön.

– On ilo huomata, että ekologinen ja monikäyttöinen suomalainen puu valtaa yhä vahvempaa jalansijaa niin julkisissa tiloissa kuin suomalaisissa kodeissakin, toteaa itäsuomalaisten puualan yritysten kehittämistyöstä WIN-hankkeessa Savonlinnan seudulla vastaava Matti Kivipelto Savonlinnan Yrityspalveluista.  – Tietoisuus materiaalin mahdollisuuksista lisääntyy, mikä antaa Punkaharjun Puutaidolle ja muille hankkeeseen osallistuville yrityksille mahdollisuuksia kehittää tuotteitaan edelleen uusiin kohteisiin.

Lisätiedot:

Tero Tirronen, tuotannon suunnittelu, Punkaharjun Puutaito Oy, 040 707 2686, tero.tirronen@puutaito.fi

Esa Paasonen, myynti, vuokraus ja projektinjohto, Interior Consulting Oy, 0400-351898, esa.paasonen@interiorconsulting.fi

Jenni Kääriäinen, suunnittelija, Sun Effects Oy, 045 1130003, jenni.kaariainen@suneffects.fi

Matti Kivipelto, yritysasiamies, Savonlinnan Yrityspalvelut Oy, 044 5715 857, matti.kivipelto@savonlinna.fi

Aki Hakala, ohjelmajohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 624, aki.hakala@mikseimikkeli.fi

Liitetiedostot

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Wood Innovation (WIN) -hankkeessa tuetaan itäsuomalaisten puualan pk-yritysten kehittämistyötä vuosina 2015-2017. Hankkeen päätoteuttaja on Savonia-ammattikorkeakoulu, ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy ja Savonlinnan yrityspalvelut ovat hankkeen eteläsavolaiset osatoteuttajat. Hanketta rahoittavat EU, Suomen valtio, seudun yritykset ja kunnat. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Pohjois-Savon maakuntaliitto, muut osarahoitusta myöntäneet viranomaiset ovat Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitot.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs