Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Pilottilaitos biohiilipellettien tuotantoon: rakentaminen käynnistyi Mikkelissä

Miktech Oy

Pilottilaitos biohiilipellettien tuotantoon: rakentaminen käynnistyi Mikkelissä

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 08:00
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri on määrätietoisesti tavoitellut kaupallista biohiilitehdasta Ristiinaan yhtenä kärkihankkeistaan. Suunnitelmat etenivät merkittävästi, kun hanketta valmistelevan pilottilaitoksen rakennustyöt käynnistyivät Mikkelissä lokakuussa 2013.

Pilottilaitos pitää sisällään koko biohiilipellettien tuotantoprosessin hakkeen kuivauksesta torrefiointiin ja pelletöintiin. Laitosta rakennetaan Etelä-Savon Energian Pursialan voimalaitoksen välittömään läheisyyteen, ja tavoitteena on saada se käyntiin vuoden 2014 alkupuolella. Pilottilaitoksen toteutuksesta vastaa Torrec Oy, jonka tavoitteena on kehittää ja kaupallistaa biohiilipellettituotantoteknologiaa.

Pilottilaitoksen rakentaminen on merkittävä askel laajemman Ristiinan biohiilituotantoon tähtäävän Saimaa Biocoal Plant -investointihankkeen kannalta. Hankkeen tavoitteena on saada kaupallisen kokoluokan (200 000 t/a) biohiilituotantolaitos Ristiinaan. Kaupallisen biohiilituotantolaitoksen toteuttajaa ei vielä ole valittu, ja varsinaisen biohiilituotannon odotetaan käynnistyvän aikaisintaan vuonna 2016.

– Nyt rakennettavassa pilottitehtaassa saadaan uutta tietoa kotimaisten eri puupohjaisten raaka-aineiden soveltuvuudesta biohiilipellettituotantoon. Suomessa on vastaavia testejä tehty aiemmin lähinnä laboratoriokokoluokassa. Nyt ollaan jo lähellä tuotantokokoluokkaa, toteaa Miktech Oy:n kehityspäällikkö Mika Muinonen.

Koko investointihankkeen tavoitteena on metsään perustuvan bioenergian tuotannon lisääminen ja tuontienergian korvaaminen kotimaisella. Samalla tavoitellaan bioenergian jalostusasteen nostoa, alan yritysten liiketoiminnan kasvattamista Etelä-Savossa sekä Mikkelin seudun profiloitumista bioenergia-alan kansainvälisesti tunnetuksi toimijaksi. 

Lisätiedot:

Mika Muinonen, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440-361604, mika.muinonen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Bioenergian käytön edistäminen on Mikkelin seudun elinkeinopolitiikan kehittämisen kärkihanke, jonka toimintaa toteuttaa Miktech Oy:n koordinoima Biosaimaa-klusteri. Klusteri on osa Mikkelin seudun Osaamiskeskuksen toimintaa, ja sen toimijoina on seudun yrityksiä, tutkimuslaitoksia, rahoittajia ja viranomaistahoja. Biosaimaan yhtenä tavoitteena on metsään perustuvan bioenergian tuotannon lisääminen. Biosaimaa-klusterin koordinointia rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. www.biosaimaa.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs