Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Nokia tarjoaa auto- ja kävelynavigoinnin ilmaiseksi älypuhelimiinsa ja kaksinkertaistaa mobiilinavigaatiomarkkinan

Nokia tarjoaa auto- ja kävelynavigoinnin ilmaiseksi älypuhelimiinsa ja kaksinkertaistaa mobiilinavigaatiomarkkinan

Julkaistu: 21.01.2010 klo 11:48
Julkaisija:

Nokia julkisti tänään uuden version Ovi Kartat -palvelusta, joka tarjoaakäyttäjille korkeatasoiset kävely- ja autonavigointipalvelut täysin ilmaiseksiNokian älypuhelimissa samalla mahdollistaen mobiilinavigaatiomarkkinan kasvunlähes kaksinkertaiseksi. Palvelu on ladattavissa osoitteesta www.nokia.fi/kartat.Uudistettuun Ovi Kartat -palveluun kuuluvat muun muassa korkeatasoiset, käännöskäännökseltä ääniopastavat auto- ja kävelynavigointipalvelut yli 74 maassa 46 kielelläsekä liikennepalvelut yli 10 maassa ja yksityiskohtaiset kartat yli 180 maassa.

Nokia julkisti tänään uuden version Ovi Kartat -palvelusta, joka tarjoaakäyttäjille korkeatasoiset kävely- ja autonavigointipalvelut täysin ilmaiseksiNokian älypuhelimissa samalla mahdollistaen mobiilinavigaatiomarkkinan kasvunlähes kaksinkertaiseksi. Palvelu on ladattavissa osoitteesta www.nokia.fi/kartat.Uudistettuun Ovi Kartat -palveluun kuuluvat muun muassa korkeatasoiset, käännöskäännökseltä ääniopastavat auto- ja kävelynavigointipalvelut yli 74 maassa 46 kielelläsekä liikennepalvelut yli 10 maassa ja yksityiskohtaiset kartat yli 180 maassa.

 

"Miksi käyttää montaa laitetta, jotka toimivat vain yhdellä alueellatai maassa? Yhdistämällä ja tekemällä navigoinnista ilmaisen jamaailmanlaajuisen mobiilinavigaatiomarkkina lähes kaksinkertaistuu", sanooNokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki. "Nokia on ainoa yritys, jokatarjoaa maailmanlaajuiset mobiilit navigointipalvelut sekä autoilijoille ettäjalankulkijoille. Toisin kuin perinteiset autonavigointijärjestelmienvalmistajat, me emme pakota kuluttajia ostamaan karttoja eri maita ja alueitavarten vain muutaman päivän matkan takia. Sen sijaan tarjoamme kuluttajillekorkealaatuiset kartat ja navigointipalvelut ilman lisäkuluja ja kaikillakäyttäjien edellyttämillä toiminnallisuuksilla varustettuna."

 

"Laaja ja ilmainen mobiilinavigointi, joka tarjoaa korkealaatuistakarttadataa, tulee muuttamaan navigointitoimialan luonnetta", sanoo johtajaThilo Koslowski tutkimusyhtiö Gartnerilta. "Tällainen tarjonta vauhdittaanavigointiratkaisujen käyttöönottoa massamarkkinaksi ja siirtää painopisteeninnovaatiossa perinteistä kulkureittiopastusta laajempiin ja sisältörikkaampiinpaikkasidonnaisiin palveluihin."

 

Auto- ja kävelynavigoinnin lisäkustannusten poistaminen antaa Nokiallemahdollisuuden laajentaa nopeasti niiden käyttäjäkuntaa, jolle voidaan tarjotauusia sijaintipohjaisia ominaisuuksia, sisältöjä ja palveluja. Tämä on osaNokian strategiaa olla johtava toimija mobiilikartoissa, navigoinnissa japaikkatietoa hyödyntävissä palveluissa. Nokia näkee, että uusi kasvupotentiaalitulee paikkatietoisesta sosiaalisesta internetistä, koska siitä missä ihmisettekevät asioita tulee yhtä tärkeää kuin se mitä he tekevät.

 

Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan vuoden 2009 lopussa noin 27 miljoonaahenkilöä maailmassa käytti GPS-navigaatiota matkapuhelimellaan. Tämänpäiväisenjulkistuksen myötä Nokian on mahdollista kasvattaa käyttäjämäärä noin 27miljoonasta noin 50 miljoonaan, kun nykyisillä ja tulevilla yhteensopivillaNokian älypuhelimilla voi helposti ladata ilmaisen auto- ja kävelynavigoinninOvi Kartat -palvelusta. Nokia kasvattaa edelleen käyttäjämäärää lisäämällänopeasti palveluun yhteensopivien älypuhelinmallien määrää. Canalys arvioilisäksi vuonna 2009, että GPS-toiminnon sisältävien älypuhelinten määrä olimaailmanlaajuisesti 163 miljoonaa, josta Nokian osuus oli yli puolet (51 %),eli Nokia oli toimittanut kokonaisuudessaan 83 miljoonaa GPS-ominaisuudellavarustettua laitetta.

 

"Tämä on merkittävä muutos toimialalla. NAVTEQin yritysoston sekäkontekstia hyödyntävien palveluidemme myötä voimme nyt antaa kuluttajille ilmanlisäkustannuksia kämmenelle mahtuvan navigointijärjestelmän, joka toimii missävain ja milloin vain", jatkaa Anssi Vanjoki. "Kun aikoinaan lisäsimmepuhelimiimme kameran, meistä tuli nopeasti maailman suurin kameravalmistaja.Pyrimme nyt samaan navigointipalveluissa uuden Ovi Kartat -palvelunavulla."

 

Poistamalla lisäkustannukset kuluttajilta Nokia odottaa vauhdittavansakarttojen ja navigoinnin käytön kasvua. Samalla Nokia luo monilleyhteistyökumppaneilleen uusia liiketoimintamahdollisuuksia:

 

- Operaattorit:

Nokia uskoo mahdollistavansa sen, että operaattorit voivat tästä eteenpäintarjota asiakkailleen täyden auto- ja kävelynavigointipaketin sekä samallaedistää datapakettien kysyntää. Lisäetuna operaattorit voivat hyödyntää OviKartat -palvelun ainutlaatuista matkapuhelinverkoille optimoituahybriditeknologiaa. Käyttämällä edistynyttä vektorigrafiikkaa sekäainutlaatuista esiladattujen ja online-karttojen yhdistelmää, uusi Ovi Kartat-palvelu käyttää vain murto-osan kaistanleveyttä useimpien langattomienkarttavalmistajien suosimaan bittikarttateknologiaan verrattuna.

- Sovelluskehittäjät:

Sovelluskehittäjien liiketoimintamahdollisuudet kasvavat, kun paikkatietoistensovellusten käyttäjämäärä laajenee ja navigoinnista matkapuhelimella tulee yhtätuttua kuin tekstiviestin lähettäminen tai valokuvan ottaminen. Nokia onantanut Ovi for Developers Beta Program -ohjelmassa valikoiduillesovelluskehittäjille ennakkoon käyttöoikeudet Ovi API ja Ovi SDK Beta-sovellustyökaluihin, joita kehittäjät voivat hyödyntää luodessaan uusiasovelluksia. Uudet sovellukset tulevat saataville Nokian Ovi Kauppaan.

Uudistettu Ovi Kartat -palvelu on heti ladattavissa kymmeneen Nokianmatkapuhelimeen mukaan lukien suositut Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusicja Nokia E72. Nokia lisää palvelun kanssa yhteensopivien laitteiden määräälähiviikkojen aikana.  Ovi Kartat-palvelu on ladattavissa veloituksetta osoitteesta www.nokia.fi/kartat.

 

Maaliskuusta 2010 alkaen uudet GPS-ominaisuudella varustetut Nokianälypuhelimet sisältävät viimeisimmän version Ovi Kartat -palvelusta, valmiiksiladatun paikallisen maakartan, korkealaatuisen kävely- ja autonavigoinnin sekäpääsyn Lonely Planet - ja Michelin -matkaoppaisiin.

 

Ovi Kartat kattaa yli 180 maata, auto- ja kävelynavigoinnin 74 maassa ja 46kielellä sekä 6000 3D-maamerkkiä 200 kaupungissa ympäri maailman. Lonely Planet- ja Michelin -matkaoppaat sisältävät tietoa yli 1 000 kohteesta.

 

Lisää lehdistömateriaalia on saatavilla osoitteista www.nokia.com/pressja http://events.nokia.com. Televisiokanaville tarkoitettua materiaalia on saatavilla osoitteesta http://digitalnewsroom.nokia.com.

 

Taustatietoa toimittajille:

Tällä hetkellä yhteensopivat Nokian matkapuhelimet: Nokia N97 mini, Nokia 5800XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72,Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic ja Nokia X6. Listayhteensopivista laitteista löytyvät myös osoitteesta http://www.nokia.com/maps.

 

Tiedonsiirtomaksut voivat vaihdella. Ota yhteys paikalliseenverkko-operaattoriin lisätietojen saamiseksi tiedonsiirtomaksuista.

 

Nokia on langattoman viestinnän edelläkävijä ja maailmanjohtava matkaviestimien valmistaja. Nokia yhdistää ihmisiä uusin ja erilaisintavoin yhdistämällä edistyksellisen langattoman teknologian palveluihin, jotkaovat yksilöllisesti merkityksellisiä ja tärkeitä. Nokian omistama NAVTEQtarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. NokiaSiemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluitaviestintäverkkoihin.

 

On otettava huomioon, että tähän tiedotteeseen sisältyvät, muut kuin jototeutuneita seikkoja koskevat lausumat ovat tulevaisuudennäkymiin liittyviäkannanottoja. Näitä ovat esimerkiksi: A) tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujenjulkistuksiin ja toimituksiin liittyvät ajankohdat; B) kykymme kehittää,tarjota käyttöön ja kaupallistaa uusia tuotteita, palveluja, ratkaisuja jateknologioita; C) kykymme kehittää ja kasvattaa kuluttajille suunnattuaInternet-palveluliiketoimintaamme; D) arviot markkinoiden kehittymisestä jarakenteellisista muutoksista; E) arviot matkaviestimiemme kappalemääräisenmyynnin kehityksestä, markkinaosuudesta, hinnoista ja katteista; F)liiketoimintamme tulosta koskevat arviot ja tavoitteet; G) vireillä olevien jauhkaavien oikeudenkäyntien lopputulos; H) arviot koskien suunniteltujenyrityskauppojen menestyksekästä toteuttamista oikea-aikaisesti ja kykyämmesaavuttaa asetetut tavoitteet yrityskauppojen toteuduttua; ja I) lausumat,joissa esiintyy sana "uskoa", "odottaa","ennakoida", "arvioida", "tavoite", "ontarkoitettu", "suunniteltu", "aikoa" tai muu vastaavailmaisu. Tällaiset lausumat perustuvat johdon parhaaseen arvioon ja uskoon sentiedon valossa, joka sillä on kyseisellä hetkellä saatavilla. Koska tällaisiinlausumiin sisältyy riskejä ja epävarmuuksia, todelliset tulokset voivat poiketahuomattavasti niistä tuloksista, joita tällä hetkellä odotamme. Tekijöitä,jotka saattaisivat aiheuttaa tällaisia poikkeamia, voivat olla esimerkiksi: 1)maailmantalouden heikkeneminen ja siihen liittyvä rahoitusmarkkinoiden kriisisekä näiden vaikutukset meihin, asiakkaisiimme ja tuotteidemme, palveluidemmeja ratkaisujemme loppukäyttäjiin sekä toimittajiimme jayhteistyökumppaneihimme; 2) langattoman viestinnän ja kiinteiden verkkojentoimialan kehittyminen sekä tavoittelemiemme uusien markkinasegmenttien kasvuja kannattavuus ja kykymme menestyksekkäästi kehittää tai hankkia jamarkkinoida tuotteita, palveluja ja ratkaisuja näissä segmenteissä; 3)kilpailutilanne langattoman viestinnän ja kiinteiden verkkojen toimialalla jakykymme säilyttää tai parantaa markkina-asemaamme tai vastata muutoksiinkilpailutilanteessa; 4) tuote-, palvelu- ja ratkaisuvalikoimamme kilpailukyky;5) kustannusten menestyksekäs hallitseminen; 6) valuuttakurssien vaihtelutmukaan lukien erityisesti vaihtelut raportointivaluuttamme euron sekäYhdysvaltojen dollarin, Japanin jenin, Kiinan yuanin ja Ison-Britannian punnansekä eräiden muiden valuuttojen välillä; 7) yhteistyökumppaneidemme,toimittajiemme ja asiakkaidemme menestys, taloudellinen tilanne jasuorituskyky; 8) kykymme hankkia keskeytyksettä ja kohtuulliseen hintaanriittäviä määriä täysin toimivia komponentteja, osarakenteita, ohjelmistoja jasisältöä; 9) teknologiamuutosten vaikutukset sekä kykymme kehittää tai hankkiasekä oikea-aikaisesti ja menestyksekkäästi kaupallistaa sellaisia monimutkaisiateknologioita, joita markkinat meiltä vaativat; 10) todelliset tai väitetytviallisuudet tai muut tuotteidemme, palveluidemme tai ratkaisujemme laatuun,turvallisuuteen tai tietoturvaan liittyvät ongelmat; 11) eri valtioidentoimintatapojen, kauppapolitiikkojen, lakien tai säännösten muutostenvaikutukset tai poliittiset epävakaudet maissa, joissa meillä onliiketoimintaa; 12) menestyksemme teknologiaan tai uusiin tuotteisiin,palveluihin ja ratkaisuihin liittyvissä yhteistyöjärjestelyissä kolmansienosapuolien kanssa; 13) kykymme ylläpitää menestyksekkäästi tuotannon jalogistiikan tehokkuutta sekä varmistaa tuotteiden, palvelujen ja ratkaisujenlaatu, turvallisuus, tietoturva ja oikea-aikaiset toimitukset; 14)markkinakysynnän muutoksista aiheutuvat varastonhallintaan kohdistuvat riskit;15) kykymme suojata monimutkaisia teknologioita, joita me tai muut kehittävättai joita me lisensioimme, kolmansien osapuolten väitteiltä että olisimmeloukanneet suojattuja immateriaalioikeuksia, sekä tiettyjen tuotteissamme,palveluissamme ja ratkaisuissamme käytettyjen teknologioiden saatavuuskaupallisesti hyväksyttävin ehdoin; 16) kykymme suojata useita Nokian, NAVTEQinja Nokia Siemens Networksin patentoimia, standardisoituja taiimmateriaalioikeuksien piirissä olevia teknologioita kolmansien osapuolienloukkauksilta tai toimenpiteiltä, jolta tähtäävät immateriaalioikeuksiemmemitätöimiseen; 17) häiriö tietoliikennejärjestelmissä tai verkoissa, joistatoimintamme on riippuvaista; 18) kehitys suurissa, monivuotisissa sopimuksissatai suhteessamme merkittäviin asiakkaisiin; 19) asiakasrahoitusriskiemmehallinta; 20) kykymme pitää palveluksessamme, motivoida, kehittää ja palkataammattitaitoisia työntekijöitä; 21) mahdolliset uudet toimenpiteet, joihinvaltion viranomaiset tai muut tahot ryhtyvät Siemens AG:tä("Siemens") ja/tai sen työntekijöitä vastaan Siemensin entistentyöntekijöiden väitettyihin rikkomuksiin kohdistuvien viranomaistutkimuksienseurauksena, jotka voivat liittyä tai joilla voi olla vaikutusta SiemensistäNokia Siemen Networksiin siirtyneisiin operaattoritoimintoihin jatyöntekijöihin, tai mahdolliset muut havaitsematta jääneet ennen toimintojensiirtoa tai siirron jälkeen tapahtuneet rikkomukset, joilla voi olla vaikutustasiirtyneisiin toimintoihin tai työntekijöihin ja joiden seurauksena valtionviranomaiset voivat ryhtyä lisätoimenpiteisiin; 22) häiriöt, jotka aiheutuvatNokia Siemens Networksin asiakassuhteille käynnissä olevistaviranomaistutkimuksista, jotka liittyvät Siemensistä Nokia Siemens Networksiinsiirtyneisiin operaattoritoimintoihin; 23) oikeudenkäyntien epäsuotuisalopputulos; ja 24) väitteet siitä, että tukiasemien ja matkaviestimiensynnyttämistä sähkömagneettisista kentistä aiheutuisi mahdollisiaterveysriskejä, sekä niihin liittyvät oikeudenkäynnit ja julkisuus riippumattasiitä, onko väitteillä perusteita; sekä ne riskitekijät, jotka mainitaan Nokian31.12.2008 päättynyttä tilikautta koskevassa Yhdysvaltojen arvopaperisäännöstenmukaisessa asiakirjassa (Form 20-F) ss. 11-28 otsikon "Item 3.D RiskFactors" alla. Muut tuntemattomat tai odottamattomat tekijät tai vääriksiosoittautuvat oletukset voivat aiheuttaa todellisten tulosten huomattavan poikkeamisentulevaisuudennäkymiin liittyvissä kannanotoissa ja lausumissa esitetyistätulosodotuksista. Nokia ei sitoudu päivittämään tai muuttamaantulevaisuudennäkymiin liittyviä kannanottoja tai lausumia uuden tiedon,tulevaisuuden tapahtuman tai muun syyn johdosta, paitsi siltä osin kuin silläon siihen lainmukainen velvollisuus.

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

 

Nokia

Viestintä

Puh. +358 7180 34900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

www.nokia.fi

www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs