Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Miktech kehittämään venäläisyritysten kilpailukykyä Pietarissa

Miktech Oy

Miktech kehittämään venäläisyritysten kilpailukykyä Pietarissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2013 klo 08:00
Julkaisija: Miktech Oy

Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy lähtee viemään pk -yritysten kehittämisosaamistaan Venäjälle. Viime viikolla käynnistyneessä projektissa Miktech tulee analysoimaan Pietarin alueella toimivien pilottiyritysten liiketoiminnan ja tuottamaan yrityksille kehittämisohjelman niiden toimintojen modernisoimiseksi ja kilpailukyvyn lisäämiseksi. Toiminta on osa laajempaa suomalais-venäläistä ENPI-rahoitteista INNOBUS-hanketta.

Venäläisyritysten kiinnostus toimintansa uudentyyppiseen kehittämiseen heräsi maaliskuussa St. Petersburg Technical Fair -messuilla, missä käsiteltiin mm. suomalaisen osaamisen roolia ja mahdollisuuksia edistää venäläisen teollisuuden modernisaatiota. Miktech esitteli messuilla venäläisyrityksille asiantuntemustaan ja palveluitaan liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseksi. Tämä tapahtui osana laajaa, vuosina 2007–2014 toteutettavaa INNOBUS-kehittämishanketta. Teknologiaintensiivisten pk-yritysten kansainvälistyminen ja modernisaatio on yksi hankkeen painopistealoista.

Ensikokemusten mukaan yritysten haasteet ja mahdollisuudet ovat erilaisista toimintakulttuureista huolimatta samankaltaisia Suomessa ja Venäjällä. Venäjän suurilla markkinoilla mahdollisuudet ovat kuitenkin mittakaavaltaan eri luokkaa kuin Suomessa, toteaa kehityspäällikkö Kimmo Haapea Miktech Oy:stä.

– Venäläiset pilottiyrityksemme ovat pienyrityksiä, mutta hakevat kasvua myös viennistä. Kaikkia niitä kiinnostaa pääsy Euroopan markkinoille Suomen kautta, ja osalla on hankintatarpeita Suomesta. Suomalainen osaaminen on Venäjällä korkeassa kurssissa; tavanomainenkin suomalaistuote saa Venäjällä uuden arvon ikään kuin merkkituotteena, Haapea kertoo.

Projekti on Miktechille mielenkiintoinen avaus Venäjällä ja samalla osoitus siitä, että yrityksen osaamiselle on kansainvälistä kysyntää. Analysoidessamme venäläisyritysten liiketoimintaa saamme runsaasti tietoa paikallisista toimintatavoista, mikä helpottaa vientitoiminnan suunnittelemista Suomessa. Lisäksi projekti vahvistaa entisestään verkostojamme Venäjällä. Tämä tuottaa taas uusia liiketoiminta- ja vientimahdollisuuksia eteläsavolaisille yrityksille.

Miktech hyödyntää projektissa Prizzway Oy:n kehittämää Progress-menetelmää, joka soveltuu liiketoiminnan kehitystarpeiden systemaattiseen analyysiin. Miktech kartoitti vuoden 2012 aikana menetelmällä noin 30 eteläsavolaisen yrityksen kehitystarpeita ja tuotti niistä lähes 20:lle kattavan kehittämisohjelman. Progress-menetelmä on myös Tekesin pilottikäytössä.

 

Lisätiedot:

Kehityspäällikkö Kimmo Haapea, Miktech Oy, 0440 361 613, kimmo.haapea@miktech.fi, www.miktech.fi 

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

POOLIplus-hankkeessa aktivoidaan ja kehitetään eteläsavolaisia pk-yrityksiä sekä tunnistetaan niiden kasvukykyyn liittyviä osaamistarpeita ja kasvumahdollisuuksia. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

INNOBUS-hankkeen keskeisiä tavoitteita ovat mm. suomalais-venäläisen yliopistoyhteistyön edistäminen, innovatiivisten pk-yritysten modernisaatio ja kansainvälistyminen ja hallinnon sähköisten palvelujen kehittäminen. ENPI-rahoitteisessa hankkeessa on mukana yhteensä 14 osapuolta Kaakkois-Suomesta ja Venäjältä. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii Wirma Oy Lappeenrannasta. Miktech Oy vastaa pk-teollisuuden modernisaatioon ja kansainvälistymiseen liittyvän osakokonaisuuden toteutuksesta, missä yhteistyökumppaneita ovat Wirma Oy Lappeenrannasta, AALTO-yliopisto ja ITMO-yliopisto Pietarista. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan naapuruus- ja kumppanuus-instrumentista (European Neighbourhood and Partnership Instrument-ENPI).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs