Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » LG ESITTELEE LG G4 -ÄLYPUHELIMEN – AITOA NAHKAA JA HUIPPULUOKAN KAMERA

LG Electronics

LG ESITTELEE LG G4 -ÄLYPUHELIMEN – AITOA NAHKAA JA HUIPPULUOKAN KAMERA

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2015 klo 09:30
Julkaisija: LG Electronics

LG G4

– Kehutun LG G3:n seuraaja on lopultakin julkistettu. Aidosta nahasta valmistettu takakuori, paranneltu kamera F1.8-objektiiviaukolla sekä upea IPS Quantum -näyttö saavat LG G4 -älypuhelimen erottumaan edukseen.

Helsinki, 29. huhtikuuta 2015 — LG Electronics esitteli eilen odotetun LG G4 -älypuhelimen kuudessa eri kaupungissa järjestetyissä lanseeraustapahtumissa ympäri maailmaa. LG G4 seuraa edellisvuoden G3 -lippulaivapuhelinta, joka ylitti kaikki myyntiodotukset ja sai useita palkintoja. Smartson järjestää testiohjelman suomalaisille kuluttajille, jotka haluavat päästä kokeilemaan G4-puhelinta ensimmäisten joukossa. Testaajia valitaan yhteensä viisi ja osallistumishalukkuudesta voi jo kertoa osoitteessa http://smartson.com/fi/lg-g4.html.

LG G4 on hienon laitteiston ja näyttävästi suunnitellun ulkoasun täydellinen yhdistelmä. Aidolla nahalla tai kuvioinnilla koristellun takakuoren ansiosta G4 erottuu joukosta, ja sen käyttäjä voi olla laitteestaan ylpeä. Puhelimen kameran F1.8-aukko on harvinaisen laaja älypuhelimessa. Aukon koon ansiosta kameran objektiiviin pääsee 80 prosenttia enemmän valoa kuin G3-puhelimessa. Tämä mahdollistaa lyhyen syväterävyysalueen ja luo kuvan taustalle kauniin bokeh-vaikutelman. LG G4 soveltuu erittäin hyvin hämärässä kuvaamiseen sekä muotokuvien ottamiseen.

– Älypuhelimien käyttäjät ovat aina vaatineet laitteistolta paljon, mutta me LG:llä uskomme, että laitteen muotoilu ja tuntuma ovat myös tärkeitä ominaisuuksia, sanoo Kristoffer Ejebro, LG Electronicsin mobiilituotteiden Pohjoismaiden tuoteasiantuntija. – Tämä ajatus näkyy suuressa pohjoismaisessa ”LG G4: Tailored by us. Worn by you.” -kampanjassamme, joka viittaa mallin eleganttiin muotoiluun. Käyttäjä voi myös valita kuudesta erilaisesta takakuoresta, joista kolme on tehty aidosta nahasta.

Muodikas asuste ja edistyksellinen älypuhelin
LG on panostanut LG G4:n kehittämisessä erityisesti laitteen takakuoreen, josta tulee Suomessa saataville kuusi erilaista versiota. Vaihtoehdoista kolme on valmistettu ympäristöystävällisesti ruskeaksi, mustaksi tai punaiseksi kasvivärjätystä nahasta, joka on koristeltu ompeleilla. LG G4 onkin sekä muodikas asuste että myös huippuluokan älypuhelin. Lisäksi vaihtoehtoihin kuuluu tyylikkäällä kuviolla koristeltu, metallinomainen takakuori, jonka saa joko harmaana, kullanvärisenä tai valkoisena. Jos G4-puhelimen ostaa nahkakuorisena, mukana saa vaihdettavan kullanvärisen takakuoren.

LG G4:n näyttävä tyyli tuo virkistävää vaihtelua alan lähes täysin vallanneeseen litteään ja metalliseen muotoiluun. Puhelimessa on kaareva Slim Arc -muotoilu, joka myötäilee puhelimen reunoja ja jota hieman kaareva näyttö korostaa. Slim Arc ei ole pelkästään muotoiluun liittyvä ominaisuus, sillä sen ansiosta puhelimen näyttö kestää pudotuksia näyttö alaspäin 20 prosenttia paremmin kuin perinteinen, litteä älypuhelin. Kaarevan muotoilun ansiosta G4 myös istuu käteen paremmin.

Puhelimen käyttöliittymä heijastelee sen ulkoista olemusta. Kuvakkeet ovat väriltään kirkkaita ja niiden kulmat on pyöristetty, mikä sopii yhteen Slim Arc -muotoilun kanssa. Lisäksi uusi Smart Notice -toiminto sovittaa taustan ja tekstin värin valitun taustakuvan mukaiseksi.

Edistyksellinen ja helppokäyttöinen kamera
Käyttäjä voi ottaa LG G4:n 16 megapikselin kameralla korkealaatuisia kuvia, vaikka valaistus ei olisikaan paras mahdollinen. Edistyksellisen F1.8-aukon lisäksi LG on parantanut kameran suorituskykyä hämärässä valossa päivittämällä optisen kuvanvakaimen. Uusi OIS 2.0 on suorituskyvyltään kaksi kertaa parempi kuin edellinen OIS+-versio. Edistyksellinen kuvanvakain vakaa nyt pysty- ja sivuttaisliikkeiden lisäksi myös keinuvan liikkeen. Vakauden tehoa on nostettu aikaisemmasta yhden askeleen vaikutuksesta jopa kahteen askeleeseen.

LG G4:n kamera on älypuhelinmarkkinoiden ensimmäinen edistyksellisellä värispektritunnistimella varusteltu kamera. Tunnistin tuottaa kuvaan tarkempia värejä lukemalla ympäristön valonlähteiden RGB-arvot ja esineistä heijastuvan infrapunavalon. Tietojen avulla sensori säätää salaman valkotasapainoa ja väriä, jotta otetut kuvat vastaavat todellisuutta mahdollisimman tarkasti. Tunnistimen ansiosta punaiset värit eivät enää näytä kirkkaanoranssilta eikä valkoinen näytä himmeältä keltaisen sävyltä.

Uusi manuaalinen tila antaa kokeneemmille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla tarkennuksen, sulkimen nopeuden, ISO-herkkyyden, valotuskorjauksen ja valkotasapainon eri asetuksia. Kuvat voi tallentaa RAW-muodossa, jotta niiden käsittely jälkikäteen olisi helpompaa. Jopa etukamerassa on entistä parempi, 8 megapikselin resoluutio ja Gesture Interval Shot -toiminto, joka helpottaa kuvaamista ottamalla neljä kuvaa kahdessa sekunnissa. LG G4:n avulla käyttäjä voi ottaa hienon selfie-kuvan avaamalla ja sulkemalla käden kameran edessä.

Korkealaatuinen IPS Quantum -näyttö
Loistava kamera ei ole puhelimen ainoa tekninen innovaatio. LG G4 tekee otetuille kuville oikeutta edistyksellisen IPS Quantum -näytön ansiosta. 2560x1440-resoluutioinen, 5,5 tuuman Quad HD -näyttö toistaa värit 20 prosenttia paremmin, 25 prosenttia kirkkaampina ja tuottaa 50 prosenttia paremman kontrastin kuin LG G3:n näyttö. Edistyksellinen in-cell touch -teknologia tekee näytön käyttämisestä sujuvaa ja nopeaa samalla, kun näyttö on kirkkaampi päivänvalossa. Näyttö on kalibroitu suurimpien Hollywood-studioiden määrittelemien DCI-standardien (Digital Cinema Initiative) mukaan.

Erinomainen akku ja suorituskyky
Näyttöä ei ole paranneltu akkukeston kustannuksella. LG G4 on varusteltu vaihdettavalla, 3 000 mAh:n akulla. Lisäksi puhelimessa on nopea ja energiatehokas Qualcomm Snapdragon 808 -prosessori X10 LTE -yhteydellä. Yhdistelmän ansiosta G4-puhelinta voi käyttää koko päivän, ja laitteen akku kestääkin 20 prosenttia pidempään kuin G3:n akku.

Muita LG G4:n uutuuksia

 • Smart Notice – Uusi ja paranneltu toiminto tarkastelee käyttäjän tapoja ja näyttää käyttäjälle räätälöityjä hänen arkeaan helpottavia tietoja säästä, matkustamisesta ja monista muista asioista.
 • Galleria – Gallerian käyttäminen on nopeampaa kuin koskaan aiemmin. Uusi käyttöliittymä järjestelee kuvat selkeämmällä tavalla ottoajan ja -sijainnin perusteella. Lisäksi uuden hakutoiminnon ja muistutuksien avulla käyttäjä voi muistella hienoimpia kuvaushetkiä.
 • Event Pocket – Kun käyttäjä raahaa ja pudottaa tapahtumiaan kalenteriin, Event Pocket -toiminto ehdottaa paikkoja ja antaa muita vinkkejä saatavilla olevan tiedon perusteella.
 • Vaihdettava 3 000 mAh:n akku ja SD-muistikorttipaikka – Puhelimella voi nyt tehdä enemmän pidempään. G4:n akun voi vaihtaa, ja SD-muistikorttipaikan ansiosta valokuville ja muulle sisällölle on aina tallennustilaa.
 • Quick Help – Toiminto auttaa LG G4:n käytössä suoraan Smart Notice -ilmoituksien kautta. Quick Help opastaa puhelimen asetuksien säätämisessä, jotta LG G4 toimii käyttäjän mieltymyksien mukaisesti.
 • Google Office 100 GB:n tallennustilalla – G4-puhelimeen on esiasennettu Google Office 100 gigatavun Google Drive -tallennustilalla. Käyttö on ilmaista ensimmäisen kahden vuoden ajan.

Hinta ja saatavuus
LG G4 -puhelimen odotetaan saapuvan Suomen markkinoille ennen kesää. Hinta ja tarkat saatavuustiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Korkearesoluutioisia kuvia ja videoita
Korkearesoluutioisia kuvia on saatavilla LG:n kuva-arkistossa. Kirjoita ”LGG4” tai ”H815” vasemmanpuoleiseen hakukenttään.

Tekniset tiedot*:

 • Prosessori: Qualcomm® Snapdragon™ 808 X10 LTE -yhteydellä
 • Näyttö: 5,5 tuuman Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538 ppi)
 • Muisti: 32 GB eMMC ROM -muistia, 3 GB LPDDR3 RAM -muistia + microSD-muistikorttipaikka
 • Kamera: Takakamera 16 MP F1.8-aukolla  / OIS 2.0 / Etukamera 8 MP F2.0-aukolla
 • Akku: 3 000 mAh (vaihdettava)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1 Lollipop
 • Koko: 148,9 x 76,1 x 6,3–9,8 mm
 • Paino: 155 g
 • Mobiiliverkko: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Yhteydet: Wifi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
 • Värit: Genuine Leather Brown, Genuine Leather Black, Genuine Leather Red, Metallic Grey, Shiny Gold, Ceramic White

*Tiedot voivat vaihdella eri maiden välillä ja ne voivat myös muuttua ilman ennakkoilmoitusta.


# # #

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja, jolla on 87 000 työntekijää 113 toimipisteessä ympäri maailman. LG:n liikevaihto vuonna 2013 oli 53,10 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan viiteen liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance sekä Air Conditioning & Energy Solution ja Vehicle Components. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevisioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2013 lähes 2 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

LG Electronics Mobile Communications
LG Electronics Mobile Communications Company on maailmanlaajuisesti johtava matkaviestinnän yritys. Edistyksellistä teknologiaa ja innovatiivista muotoilua hyödyntämällä yritys luo tuotteita, joiden kokonaisvaltainen käyttökokemus helpottaa kuluttajien arkea ympäri maailmaa. 4G Long Term Evolution (LTE) -tekniikan johtavana kehittäjänä yhtiö on sitoutunut luomaan uraauurtavaa LTE-tekniikkaa, vastatakseen kuluttajien tarpeisiin korkealaatuisilla, yhtiön LTE-patentteihin ja tekniseen osaamiseen perustuvilla LTE-tuotteilla.

Lisätietoja:

Susanne Persson
PR Manager
LG Electronics Nordic AB 
Box 83, 164 94 Kista 
Matkapuhelin: +46 (0)70 969 46 06
Sähköposti: susanne.persson@lge.com

Kristoffer Ejebro
Pohjoismaiden tuoteasiantuntija
LG Electronics Nordic AB
Box 83, 164 94 Kista
Matkapuhelin: +46 (0)70 239 3009 
Sähköposti: kristoffer.ejebro@lge.com

Liitetiedostot

LG Electronics
LG Electronics Inc. (KSE: 066570.KS) on maailman johtava viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja, jolla on 87 000 työntekijää 113 toimipisteessä ympäri maailman. LG:n liikevaihto vuonna 2013 oli 53,10 miljardia Yhdysvaltain dollaria. LG jaetaan viiteen liiketoiminta-alueeseen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance sekä Air Conditioning & Energy Solution ja Vehicle Components. Yhtiö on maailman suurimpia taulutelevisioiden, matkapuhelimien, ilmalämpöpumppujen sekä pesukoneiden ja kylmälaitteiden valmistajia. LG Electronics on toiminut Pohjoismaissa lokakuusta 1999 lähtien. Pohjoismaiden liikevaihto oli vuonna 2013 lähes 2 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja: www.lg.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs