Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Läpinäkyvä safiirikello korostaa mekanismia

Läpinäkyvä safiirikello korostaa mekanismia

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 10:00
Julkaisija: Dassault Systemes

Dassault Systèmesin teknologiahautomo Fashionlab mahdollistaa luksustuotteiden suunnittelun 3DEXPERIENCE-ohjelmistoalustan avulla. Hautomon julkaisema MTV 4N-01-safiirirannekello on suunnittelija François Quentin käsialaa.

Muotoilija Francois Quentin on kehittänyt uuden mallin MTV 4N-01-rannekelloille tiiviissä yhteistyössä Fashionlabin kanssa. Uuden mallin erikoisuutena on läpinäkyvän kuoren materiaalina käytetty safiiri. 

– Ajatuksenani oli luoda kolmiulotteinen safiirikuori, ja tehdä siitä läpinäkyvä. Halusin myös korostaa kellon mekanismia, joka näkyy nyt kuoren läpi, Quentin sanoo.

Kellojen suunnitteluun erikoistunut Quentin muotoili alkuperäisen 4N-kellon vuonna 2009.  Uudistetun mallin suunnittelussa hän pystyi Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustaa hyödyntämällä näkemään, millaiselta kellon uusi kuori tulee näyttämään.

Suunnittelutyön eri kehitysvaiheiden havaitseminen on alustan ansiosta helppoa, joten prosessi nopeutuu huomattavasti. Quentin, joka on kelloihin erikoistunut suunnittelija, työskenteli kelloa kehittäessään yhdessä myös johtavan grafiikkateknologia-alan yhtiön, NVIDIA:n kanssa.

Fashionlabin avulla syntynyt MTV 4N-01 -kello on lopputulokseltaan tyylikäs, koska sen suunnittelussa osattiin käsitellä uutta materiaalia 3D-teknologian avulla. 

– Safiiri on melkein yhtä vaikea materiaali kuin timantti. Siksi oli erittäin tärkeää tehdä kellosta digitaalinen jäljitelmä, ennen kuin valmistimme sen, kertoo Quentin.

Quentin on erikoistunut kellojen suunnitteluun ja luonut nykyaikaisia malleja sveitsiläisille ja ranskalaisille kellojen tekijöille. 47-vuotias muotoilija on kellomuotoilun ehdoton spesialisti.

Dassault Systèmesin Fashionlab on teknologiahautomo ja innovaatiolaboratorio suunnittelijoille, jotka tekevät työnsä 3DEXPERIENCE-alustalla. Muoti- ja kellonvalmistusyritykset ovat kehittäneet Fashionlabin avulla luksustuotteita. Yritykset voivat luoda avulla myös kokonaisen malliston, koska alustan avulla voidaan yhdistää työprosesseja ja suunnittelutyökaluja.

 

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p +358 40 132 5682

Liitetiedostot

Dassault Systèmes on maailman johtava 3D-mallintamiseen ja tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) keskittynyt ohjelmistoyritys. Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-ratkaisujen avulla on mahdollista digitaalisesti mallintaa ja simuloida sekä tuotteita että prosesseja, mutta myös resursseja, joita käytetään tuotteiden valmistamiseen, ylläpitämiseen ja kierrättämiseen ympäristöystävällisellä tavalla. Dassault Systèmesillä on noin 190.000 asiakasta yli 140 maassa. Suomessa Dassault Systèmesillä on ollut oma toimisto huhtikuusta 2010. Lisätietoja: www.3ds.com

CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, 3DSWYM, BIOVIA ja NETVIBES ovat Dassault Systèmesin tai yrityksen alihankkijoiden rekisteröimiä ohjelmistoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs