Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Kuukauden startup-yritys Happo Solutions valvoo rakenteiden kosteutta

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys Happo Solutions valvoo rakenteiden kosteutta

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 08:15
Julkaisija: Miktech Oy

Vuoden 2013 tammikuussa Happo Solutionsin yrittäjillä oli käsissään nippu liikeideoita ja kalenterissaan ensimmäinen startup-valmennuksen tapaaminen. Valmennuksen aikana fokus on täsmentynyt: Happo Solutions keskittyy rakennusten kosteus- ja homevaurioiden ehkäisemiseen. 

Startup-yrityksen alkutaival pitää usein sisällään suunnan etsimistä. Niin myös Happo Solutionsilla: aluksi yritys pyöritteli liikeideoita mobiilisovelluksista vanhusten aktiivisuutta tukevaan järjestelmään. Kosteusolosuhteiden valvonta oli yksi idea muiden joukossa. Kun rahoittajat ihastuivat siihen, suunta oli löytynyt.

– Valmennuksesta oli meille ratkaisevaa apua alkuvaiheessa. Saimme tukea mm. osakeyhtiön perustamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä rahoittajamateriaalien valmistelussa, kertoo toimitusjohtaja Teemu Partanen Happo Solutions Oy:stä. – Kaikkea ei voinut opetella itse tuotekehityksen rinnalla.

Wainun prototyyppi syntyi nopeasti, sillä teknologia oli yrittäjille tuttua. Käyttöliittymän kehittäminen ja tuotteen muotoilu veivät muutamia kuukausia, sitten palvelu piti tuotteistaa. – Tarjoamme asiakkaalle ratkaisun rakenteellisten kosteusongelmien havaitsemiseen. On toissijaista, millaiseen teknologiaan ratkaisu perustuu. Jos rakenteissa havaitaan kohonneita kosteusarvoja, asiakas ei jää yksin vaan saa meiltä suositukset jatkotoimenpiteistä.

Wainu lanseerattiin heinäkuussa 2013, ja se herätti heti kiinnostusta. – Runsas positiivinen palaute vaikeutti objektiivisen kokonaiskuvan muodostamista. Kuluttajamyynti ei käynnistynytkään odotustemme mukaisesti, kertoo Partanen. – Startup-valmennus tarjosi meille kanavan purkaa stressiä ja sparrata jatkosuunnitelmia. Tarkensimme palvelukonseptia ja uudistimme markkinointimateriaalia. Samalla tuotteistimme palvelua julkiselle sektorille, mistä saimmekin ensimmäiset tärkeät referenssikohteet. Nyt palvelukonseptimme on hiottu kohdalleen niin kuluttajille kuin esimerkiksi kuntien, kaupunkien ja kirkkojen tarpeisiin.

Happo Solutions työllistää tällä hetkellä 6 henkilöä, jälleenmyyjiä on 12. Tulevana vuonna yritys tavoittelee vakaata jalansijaa Suomen markkinoilla. – Haluamme, että Wainusta tulee synonyymi kosteuden jatkuvalle valvonnalle. Samalla kehitämme uusia tuotteita kokonaisvaltaiseen rakennusterveyden valvontaan ja tunnustelemme kansainvälisiä markkinoita.

Valmennuksen merkitys Happo Solutionsille on muuttunut matkan varrella. – Enää emme kaipaa neuvoja päivittäiseen toimintaan, vaan valmennus tukee nyt kehitystämme mm. tarjoamalla kontakteja eri tilanteisiin. Kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin Miktechistä on hienosti pystynyt muuttamaan rooliansa tarpeidemme mukaisesti, Partanen kiittelee.

Miktech Oy valitsee loppuvuoden 2014 aikana kuukausittain valmennusyritystensä joukosta kuukauden startup-yrityksen. Kesäkuun startup-yritys on Happo Solutions Oy.

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs