Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » IBM ja Ericsson aloittavat 5G-antennien kehitykseen liittyvän yhteistyön

Ericsson

IBM ja Ericsson aloittavat 5G-antennien kehitykseen liittyvän yhteistyön

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ja IBM käynnistävät yhteistyöhankkeen, jonka tavoitteena on tutkia ja kehittää 5G-verkkoihin tarkoitettuja vaiheohjattuja antenneja. Näiden phased array- eli PA-antennien avulla mobiiliverkoissa voidaan tulevaisuudessa tarjota aivan uuden mittaluokan datansiirtonopeuksia. Ne tulevat haastamaan jopa nykyiset kiinteät laajakaistayhteydet.

Lisäkapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan kysyntä kasvaa jatkuvasti. Syynä ovat nopeasti kehittyvät älypuhelinsovellukset ja -ominaisuudet, mutta myös machine-to-machine- eli M2M-ratkaisujen käytön lisääntyminen. Ericssonin hiljattain julkaistu Mobility Report ennustaa, että M2M-toteutuksiin käytettävien mobiililiittymien määrä tulee nousemaan 230 miljoonasta 800 miljoonaan vuosina 2014–2020.

5G-verkkojen kaupallista tulemista odotetaan tapahtuvaksi vuoden 2020 tienoilla. Mobility Reportin mukaan dataliikenteen määrä maailmassa tulee tuolloin olemaan noin 8-kertainen nykyiseen verrattuna.

Kovat odotukset 5G-standardia kohtaan – antennitekniikalla avainrooli

Ericssonin ja IBM:n yhdessä tutkimien tekniikoiden avulla voidaan valmistaa entistä parempia, elektronisesti ohjattavia suunta-antenneja. Elektroninen ohjaus tekee antennijärjestelmistä huomattavan kevyitä ja joustavia, ja uuden teknologian myötä niiden kokokin kutistuu. Tämä helpottaa antennien käyttöä esimerkiksi sisätiloihin tarkoitetuissa piensoluratkaisuissa ja tiiviisti rakennetuissa kaupunkikeskustoissa.

5G-standardista odotetaan ratkaisua sekä paisuvan dataliikenteen että lisääntyvien käyttäjämäärien suhteen. Antennitekniikka on avainasemassa näiden toteuttamisessa. Huikeiden datasiirtonopeuksien ja isompien käyttäjämäärien lisäksi vaiheohjatut antennit sallivat sen, että saman taajuusalueen puitteissa pystytään tarjoamaan laaja valikoima erilaisia verkkopalveluita.

Ericssonin ja IBM:n yhteistyön tavoitteena on aluksi kehittää 5G-antennin prototyyppi.

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs