Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » General Motors kiinnostui Mikkelin pinnoitusosaamisesta

Miktech Oy

General Motors kiinnostui Mikkelin pinnoitusosaamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2013 klo 14:38
Julkaisija: Miktech Oy

General Motorsin ja aurinkokennovalmistaja G24i Powerin asiantuntijat Yhdysvalloista ja Britanniasta saapuivat Suomeen tutustumaan Mikkelissä tehtävään ohutkalvopinnoitukseen. Vierailu vahvistaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kansainvälistä toimintaa ja osoittaa yliopiston olevan aallon harjalla uusien materiaaliteknologioiden kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

Miktech ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston ASTRaL-pinnoituslaboratorio isännöivät kahden merkittävän kansainvälisen yrityksen Suomen vierailua heidän tutustuessaan suomalaiseen huipputeknologiaan.

General Motors on kiinnostunut hyödyntämään Mikkelissä kehitettyä teknologiaa uusissa autojen polttokennoissa, jotka voivat tulevaisuudessa korvata bensiini- ja dieselmoottorit. G24i Power puolestaan valmistaa uudentyyppisiä tehokkaita aurinkokennoja, nk. Grätzel-kennoja, jotka tuottavat sähköä jopa sisätiloissakin ilman suoraa auringonpaistetta. ASTRaL-laboratorion ALD-ohutkalvoteknologia voi olla tulevaisuudessa olennaisessa osassa, kun näistä kennoista tehdään kestävämpiä ja edullisempia.

Yritykset osallistuivat myös Miktechin ja LUT:n järjestämään seminaariin "Thin-film and catalytic coatings in cleantech industry" tiistaina 12.11.2013.

Seminaari tarjosi tietoa siitä, kuinka erilaisia toiminnallisia pinnoitteita voidaan käyttää erityisesti energia- ja ympäristöteknologia-alojen sovelluksissa. General Motorsin katalyyttiryhmän johtaja Anusorn Kongkanand ja aurinkokennoja valmistavan G24i Powerin tutkimusjohtaja Kethinni Chittibabu kertoivat tilaisuudessa ohutkalvopinnoitteiden roolista omissa tuotteissaan.

Tilaisuudessa esiteltiin myös ASTRaL:n CATALD-tutkimushanke, jossa selvitetään, kuinka uudenlaisilla pinnoitteilla voidaan ehkäistä esimerkiksi herkkien antureiden nokeentumista polttomoottori- ja polttouuniympäristöissä. Hankkeen tavoite on kaupallistaa tämä teknologia esimerkiksi perustamalla uusi yritys.

Vierailu ja seminaari ovat osa Nanoteknologian osaamisklusterin toimintaa. Ne toteutettiin ESR-rahoitteisessa Etelä-Savo nanolla paremmaksi -hankkeessa, jonka rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon ELY-keskus.

 

Lisätiedot:

Kehityspäällikkö Janne Kekäläinen, puh. 0440 361 678, janne.kekalainen@miktech.fi

Prof. David Cameron, puh. 040 835 2649, david.cameron@lut.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Mikkelin seudun Osaamiskeskus toimii Etelä-Savossa ja erityisesti Mikkelin seudulla sekä Nanoteknologian ja Uusiutuvan metsäteollisuuden valtakunnallisissa osaamisklustereissa. OSKE-ohjelma on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima ja alueiden kehittämislain mukainen määräaikainen erityisohjelma. Mikkeli seudun Osaamiskeskuksen perusrahoituksen muodostavat Työ- ja elinkeinoministeriön, Mikkelin kaupungin ja seudun rahoitus sekä maakunnan kehittämisraha, jonka myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs