Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Fortum Fiksu lämmittää kotisi älykkäämmin ja taloudellisemmin

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Fortum Fiksu lämmittää kotisi älykkäämmin ja taloudellisemmin

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2013 klo 08:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Mikäli kotonasi on varaava vesikiertoinen sähkölämmitys tai lämmität kotiasi öljyllä, voit nyt säästää energiakustannuksissa pitkän pennin – helposti. Fortum Fiksu valitsee puolestasi edullisimman ajankohdan tai tavan lämmittää kotiasi vuorokauden jokaisena tuntina. Se on myös ekologinen valinta.

Fortumilla on hyviä uutisia niiden kotien omistajille, joissa koti lämpiää varaavalla vesikiertoisella sähkölämmitysjärjestelmällä tai öljykattilalla. Kyseessä on Fortum Fiksu -paketti, jonka toiminta perustuu älykkääseen ohjausjärjestelmään sekä tuntihinnoiteltuun Fortum Tarkka sähkösopimukseen.

– Ohjausjärjestelmä hakee sähköpörssin tiedoista hinnan vuorokauden jokaiselle tunnille, määrittelee edullisimman ajankohdan tai tavan lämmittää, sekä kytkee lämmityksen automaattisesti päälle tämän mukaisesti, tuotepäällikkö Heli Lummaa Fortumilta valottaa. Tällä tavoin kodin omistajan on mahdollista tehdä lämmitysjärjestelmästään entistä älykkäämpi - ja taloudellisempi.

Hyödynnetään halvat tunnit
Lummaan mukaan sähkölämmittäjän Fortum Fiksu -järjestelmä soveltuu sellaiseen kotiin, jossa on varaava vesikiertoinen sähkölämmitysjärjestelmä,  ja varaajan lämmitys tapahtuu tyypillisesti yösähköllä. – Perinteisesti varaaja on napsahtanut päälle verkkokäskyn mukaisesti yöllä aina samaan aikaan. Fortum Fiksu -järjestelmän toiminta perustuu siihen, että järjestelmä ohjaakin lämmityksen päälle siihen aikaan vuorokaudesta kun sähkö on kaikkein edullisinta. – Paketin mukana tuleva ohjausyksikkö huomioi sähkön tuntihinnan, sääennusteen sekä järjestelmään syötetyt kodin tiedot, joiden perusteella järjestelmä arvioi minkä verran kotia on lämmitettävä vuorokauden aikana. Jos lämmitystä tarvitaan vaikkapa viisi tuntia, lämmitys kytkeytyy päälle niiden viiden tunnin ajaksi kun sähkön hinta on edullisimmillaan. Tällaisissa kodeissa lämmitysjärjestelmän varaajan käyttämän sähkön osuus koko sähkölaskusta on usein noin 70 prosenttia tai yli, joten lämmitystä optimoimalla voidaan saada aikaan säästöjä. Fortum Fiksun avulla lämmityskustannuksissa voi säästää merkittävästi, vuositasolla jopa 15 prosenttia.

Täysin uudenlainen vaihtoehto öljylämmittäjälle
Sama tuntihinnoitteluun perustuva lämmityksenohjaus on nyt myös niiden öljylämmittäjien ulottuvilla, joiden lämpökattilasta löytyy sähkövastus.  Fortum Fiksu Öljylämmittäjälle vertaa öljy- ja sähkölämmityksen kustannusta tunneittain, ja valitsee kullakin hetkellä edullisemman lämmitysmuodon eli lämmittää kotia öljyllä tai sähköllä sen mukaan, kumpi on edullisempaa.

– Öljylämmittäjän ratkaisussa järjestelmään syötetään pohjatiedoksi oman lämmitysöljyn hankintahinta, jonka voi helposti päivittää jokaisen öljytilauksen jälkeen. Käytännössä ohjaus toimii niin, että aina kun sähkön hinta alittaa öljyn hankintahinnan, kotia lämmitetään ensisijaisesti sähköllä. Ja päinvastoin, kun sähkön hinta on korkealla, annetaan öljypolttimen  hoitaa talon lämmitys, Lummaa kertoo.

Online-tietoa käyttäjälle
Yhteistä molemmille Fortum Fiksu ratkaisuille on se, että ne toimivat täysin automaattisesti. – Halutessaan käyttäjän on helppo seurata sähkönkulutusta, lämmitysjärjestelmän toimintaa ja ohjata järjestelmää tai asettaa hälytyksiä henkilökohtaisesta käyttöliittymästään. Käyttöliittymää voi käyttää internetin yli älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella, Lummaa kertoo. Järjestelmä välittää myös automaattisesti tiedon lämmitysjärjestelmän vikatilanteista esimerkiksi tekstiviestillä.
– Uskon, että erityisesti öljylämmittäjät arvostavat sitä että saavat automaattisesti tiedon, mikäli öljypoltin ei toimi tai öljy loppuu. Öljylämmittäjä voi myös seurata käyttöliittymästään järjestelmällä saavutettuja kustannussäästöjä. Sähkölämmittäjän järjestelmään taas sisältyy sähkömittarinlukija, joka kertoo lähes reaaliaikaisesti kodin sähkön kulutustiedot. Molemmissa ratkaisuissa käyttäjä voi myös seurata sähkön tuntihintoja ja saada viestin poikkeuksellisista sähkön hinnoista. Näin järjestelmän avulla voi ohjata myös perheen energiankulutustottumuksia.

Helppo ja ekologinen energiaremontti
Fortum Fiksu on siis erittäin helppo ja vaivaton tapa tehdä kodin energiaremontti. – Asentaja tekee kaikki tarvittavat asetukset asukkaan puolesta, joten järjestelmän käyttöönotto on todella vaivatonta. Ennen kaikkea se on ekologinen valinta: Fortumin kuluttaja-asiakkaille myymä sähkö on 100% puhdasta ja uusiutuvaa vesisähköä, joten esimerkiksi öljylämmittäjä voi lämmittää kodin taloudellisemmin ja   korvata samalla osan polttoöljystä kestävää kehitystä tukevalla, uusiutuvalla energialla. Se on vastuullinen tapa osallistua yhteiskuntaamme velvoittaviin energiatalkoisiin, Lummaa toteaa lopuksi.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1fynQtE

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs