Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Etteplan vinner betydande kontrakt från Valmet

Etteplan Oyj

Etteplan vinner betydande kontrakt från Valmet

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.03.2014 kl. 11:45
Utgivare: Etteplan Oyj

- Etteplan blir Valmets främsta ingenjörspartner för stort massabruksprojekt i Asien.

Etteplan har vunnit flera betydande kontrakt från massa-och pappersmaskinleverantören Valmet. De största kontrakten avser OKI Pulp & Paper Mills-projektet i södra Sumatra i Indonesien som Valmet tidigare meddelat.

Kontrakten omfattar mekanik- och rörledningsteknik för det planerade massabruket. Konstruktionsarbetet kommer att tillhandahållas av Etteplans finska kontor i Jyväskylä, Tammerfors, Åbo och Björneborg samt av kontoret i Kunshan, Kina.

Projekten är de största hittills som man fått från Valmet. De kommer också att ha en betydande inverkan på regionens sysselsättning.

- Investeringsprojektet som Valmet har vunnit i Asien är ett utmärkt bevis på den höga nivå och världsomfattande erkännande av finländsk ingenjörsexpertis. Etteplan har förstklassig teknisk kompetens i Europa och i Asien, som stöder det framgångsrika genomförandet av våra projekt, säger Hannu Tähkänen, Director, Valmets Wood and Pulp Handling Operations Business Unit.

- De nya beställningarna från Valmet vittnar om det långvariga samarbetet och förtroendet mellan våra företag. Vi är särskilt tacksamma för den sysselsättningsskapande effekten som projekten ger våra kontor i Jyväskylä, Tammerfors, Åbo, Björneborg och Kunshan, säger Veikko Lamminen, SVP, Operations Finland, Etteplan.

För mer information, vänligen kontakta:

Veikko Lamminen
SVP, Operations Finland
Etteplan
Tel. +358 050 573 4377

Outi-Maria Liedes
SVP, Communications & Operational Development
Etteplan
Tel. +358 40 756 9620

Etteplan i korthet

Etteplan erbjuder ingenjörstjänster och teknikinformationslösningar till världens ledande företag inom tillverkningsindustrin. Våra tjänster är inriktade på att förbättra konkurrenskraften på våra kunders produkter och tekniska processer genom hela produktlivscykeln. Resultatet av Etteplans innovativa ingenjörskunnande syns i många industrilösningar och vardagsprodukter.

Etteplan omsatte 128,6 miljoner (EUR) 2013. Bolaget har cirka 1 800 medarbetare i Finland, Sverige, Nederländerna och Kina. Etteplans aktie är noterad på OMX Nordic Exchange under tickern ETT1V.

www.etteplan.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs