Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Ericssonin ja Philipsin älykatuvalot parantavat kaupunkien verkkoyhteyksiä

Ericsson

Ericssonin ja Philipsin älykatuvalot parantavat kaupunkien verkkoyhteyksiä

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 08:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ja maailman johtava valaistusratkaisujen tarjoaja Royal Philips tuovat yhdessä markkinoille uudenlaiset verkkoon kytketyt LED-katuvalot. Ericssonin ja Philipsin valaistusratkaisu vastaa yhtä aikaa kahteen kaupunkeja kohtaavaan haasteeseen. Uudet valot tarjoavat korkealaatuisen ja energiatehokkaan valaistuksen julkiseen kaupunkiympäristöön ja samalla parantavat verkkoyhteyksiä tiheästi asutuilla kaupunkialueilla.

Philipsin LED-katuvaloihin voidaan sisällyttää Ericssonin televiestintälaitteita. Ericssonin kanssa toimivat operaattorit voivat siten vuokrata kaupunkien lyhtypylväistä tilaa laajakaistoilleen. Tätä kautta operaattorit voivat parantaa verkkojensa kattavuutta ja kapasiteettia ja tarjota entistä parempia mobiililaajakaistapalveluita kaupunkilaisille. Malli myös nopeuttaa kaupunki-infrastruktuurin rakentamisen takaisinmaksuaikaa, kun asennuksen ja järjestelmänhallinnan etupainotteiset kustannukset ovat edullisemmat ja vähentävät kaupungin budjettirasitetta.

“Tämä loistava, viestintäteknologiaa ja kahden toimijan yhteistyötä hyödyntävä ratkaisu vastaa voimistuvaan urbanisaatioon. Kaupungeissa asuvan väestön määrä kasvaa 7 500 ihmisen tuntivauhdilla, mutta maantieteellisesti maailma ei tästä laajene. Ericssonin ConsumerLabin tutkimus osoittaa, että internetyhteys on yksi niistä tärkeimmistä viidestä tekijästä, jotka lisäävät tyytyväisyyttä kaupunkielämään”, kertoo Ericssonin toimitusjohtaja Hans Vestberg.

Climate Groupin kahdessatoista maailman suurimmassa kaupungissa tehdyn tutkimuksen mukaan Philipsin LED-katuvalaistuksella voidaan säästää energiaa 50–70 prosenttia tai jopa 80 prosenttia, jos valaistukseen kytketään älyohjaus. Tutkimus myös osoittaa, että kaupunkilaiset suosivat LED-valaistuksen valkoista valoa, koska se lisää turvallisuuden tunnetta ja näkyvyyttä verrattuna perinteisiin oranssina hehkuviin katuvaloihin.

 “Uusi verkkoon kytketty LED-katuvalaistusmalli on jälleen yksi esimerkki siitä, miten tuomme esineiden internetin osaksi elämää ja lisäämme valaistukselle uusia ominaisuuksia. Valaistuspalvelumme skaalautuu kaupungin tarpeisiin ja antaa kaupungin viranomaisille mahdollisuuden tarjota asukkailleen aiempaa verkottuneemman, energiatehokkaamman ja turvallisemman kaupunkiympäristön”, sanoo Philipsin toimitusjohtaja Frans van Houten.

Kuvia ja videota Ericssonin ja Philipsin Zero Site / Smart Street Lightning -ratkaisusta osoitteessa: www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/mwc2014

Ericssonia voi seurata Mobile World Congressin aikaan Twitterissä tunnuksilla @Ericsson ja @Networked_Soc, ja keskusteluun voi liittyä tunnuksella #MWC14.

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologian ja -palveluiden toimittaja. Reaaliaikaiset ja tehokkaat ratkaisumme mahdollistavat verkottuneen yhteiskunnan, jossa vapaasti elää, opiskella ja tehdä töitä kestävää kehitystä toteuttavissa yhteiskunnissa ympäri maailmaa.

Tarjoamme informaatio- ja viestintäteknologian palveluita, ohjelmistoja ja infrastruktuuria teleoperaattoreille ja muille toimialoille. Nykyään 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä kulkee Ericssonin verkkojen kautta, ja tukemiemme asiakkaiden verkot palvelevat yli 2,5 miljardia palvelunsaajaa.

Toimimme asiakkaidemme kanssa yli 180 maassa, ja työllistämme yli 110 000 työntekijää. Vuonna 1876 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa Ruotsissa. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,4 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja NASDAQ-pörssissä New Yorkissa.

Ericsson työllistää Suomessa noin 950 osaajaa, joista suuri osa työskentelee Kirkkonummella. Yrityksen toiminta pohjautuu Suomessa kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin sekä palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2012 Ericsson avasi uuden tuotekehityskeskuksen Ouluun vahvistaen näin radioverkko-osaamistaan suomalaisella kompetenssilla. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com  
www.ericsson.com/news 
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson 
www.youtube.com/ericsson

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs