Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Ely-keskus ja Finnvera keskittävät toimintansa Kuopionlahden rantaan Senaatti-kiinteistöjen rakennuttama hanke on edennyt harjannostajaisiin

Senaatti-kiinteistöt

Ely-keskus ja Finnvera keskittävät toimintansa Kuopionlahden rantaan Senaatti-kiinteistöjen rakennuttama hanke on edennyt harjannostajaisiin

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2012 klo 14:30
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Kutsu ja tiedote median edustajille

Kuopionlahden rannan toimistokiinteistön harjannostajaisia vietetään torstaina 1.11.2012. Tilaisuus alkaa klo 14.30 työmaan esittelykierroksella osoitteessa Sepänkatu 2, Kuopio.  Varsinainen harjannostajaisjuhla alkaa klo 15.00. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen!

Toimitalon käyttäjiksi tulevat Ely-keskus ja Finnvera Oyj, jotka keskittävät toimintansa yhteisiin tiloihin. Ely-keskuksen noin 240 henkilöä ja Finnveran noin 70 henkilöä antavat palvelujaan samasta palvelupisteestä Kallanranta 11:sta vuoden 2013 alussa.  Tilojen suunnittelussa on erityisesti ollut tavoitteena nykyaikainen, tehokas, muuntojoustava ja ekologinen toimitila. Suunnittelu on alusta alkaen tehty tiiviissä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa modernia toimitilasuunnittelua hyödyntämällä.  Tilaratkaisut ovat monipuoliset ja suunniteltu palvelemaan käyttäjien ydintoimintaa ja erilaisia työnteon muotoja.

Rakennushanke koostuu kahdesta vuonna 1954 rakennetusta, peruskorjattavasta toimistorakennuksesta sekä niiden väliin rakennettavasta uudisrakennuksesta. Osana korttelin pysäköintiratkaisua hankkeessa toteutetaan 60-paikkainen pysäköintirakennus. Samaan kiinteistöön sijoittuu myös noin 140-paikkainen ravintola, joka palvelee alueen virastoja ja yksityisiä käyttäjiä. 

Vanha ja uusi sulautuvat saumattomasti Kuopionlahden rannan maisemaan

Toimistorakennus sijaitsee kaupunkikuvallisesti keskeisellä ja kauniilla paikalla Kuopionlahden rannalla perinteisessä hallintokorttelissa. Alueen rakennukset ja miltei koko kortteli ovat asemakaavalla suojeltuja. Suojelunäkökohdat ovat osaltaan ohjanneet arkkitehtisuunnittelua.

Vanhojen toimistorakennusten ilme säilyy, ja niiden väliin toteutettava uudisrakennus heijastelee historiallista ympäristöä. Uudisrakennuksen sisälle jäävien vanhojen toimistorakennusten julkisivuihin on jätetty yksityiskohtana karhea tiilipinta korostamaan museaalisuutta. Tämän vastakohdaksi uudisrakennuksen kaikki julkisivut sekä keskiaulan ja rakennusten liittymäkattopinnat ovat lasia. Uudisrakennukseen tulee viherkatto ja kattopinnoitteeksi on valittu maksaruoho.  Peruskorjattavissa tiloissa on käytetty uutuutena järjestelmää, jossa sekä lämmitys että viilennys toteutetaan lattian avulla.

Rakennushankkeella on haastavat tavoitteet

Rakennushanke on ollut haasteellinen niin rakenteiden, ympäristötavoitteiden kuin aikataulun vuoksi. Toteutusmuotona päädyttiin projektinjohtopalveluun, jossa perinteisestä pääurakkatoteutuksesta poiketen tilaaja, Senaatti-kiinteistöt, toimii päätoteuttajana. Projektinjohtotehtäviä on hoitanut Pöyry CM Oy.

Rakennuksen peruskorjauksen kerrosala on 4978 krm², laajennuksen 3253 krm2 ja autohallin 729 krm2. Kokonaistilavuus on 29177 m³ ja hankkeen kustannusarvio 16, 85 milj. euroa (alv 0%).

Hankkeen perustiedot:

Käyttäjinä ovat Ely-keskus ja Finnvera Oyj sekä ISS ravintolapalvelujen tuottajana

Rakennuttajana on Senaatti-kiinteistöt

Projektinjohtokonsulttina toimii Pöyry CM Oy

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy, rakennesuunnittelusta rakennussuunnittelutoimisto Nylund Oy, LVIA-suunnittelusta Ins.tsto Granlund Oy ja sähkösuunnittelusta AH-Talotekniikka.

Projektinjohtopalvelutoteutuksessa ei ole pääurakoitsijaa, vaan tilaaja eli Senaatti-kiinteistöt toimii päätoteuttajana. Lukuisista urakoitsijoista tässä kohteessa mainittakoon rakennustekniikassa Maanrakennuspalvelu Mikko Lyytinen Oy ja Kuopion Monirakennus Oy, LV-urakoitsijana ARE Oy, IV-urakoitsijana Ilmapörssi Oy ja sähköurakoitsijana Kolmen Sähkö Oy.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt, projektipäällikkö Kari Oravainen, puh. 0400 570 721

Pöyry CM Oy, projektipäällikkö Reijo Lyytikäinen, puh. 050 571 4995

 

 

Senaatti-kiinteistöt on aktiivinen toimija Kuopion alueella

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa kokonaisvaltaisia toimitilaratkaisuja valtionhallinnolle. Senaatti-kiinteistöt tarjoaa mm. asiantuntijapalveluita, käyttäjäpalveluita, korjaus- ja investointipalveluja, elinkaari- ja energiapalveluja. Senaatti-kiinteistöjen toiminta perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Kuopion suunnalla Senaatti-kiinteistöt on aktiivinen toimija. Asiakaskunta on laaja ja vuokrattuja tiloja 1,45 milj. neliötä. Esimerkkinä suurista asiakkuuksista alueella ovat puolustusvoimat, AVI- ja ELY-virastot, oikeushallinto, verohallinto, rajavartiolaitos, tulli ja vankeinhoitolaitos.  Lue lisää toiminnastamme http://yhteiskuntavastuuraportti2011.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs