Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » Arkkitehtuurin tiedotuskeskus avaa kaksi suomalaista arkkitehtuuria käsittelevää uutta verkkolehteä

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus avaa kaksi suomalaista arkkitehtuuria käsittelevää uutta verkkolehteä

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 12:48
Julkaisija: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on avannut kaksi uutta verkkojulkaisua Alvar Aallon syntymäpäivänä vietettävänä Arkkitehtuurin päivänä 3.2.2014. Suomenkielinen archinfo.fi ja englanninkielinen finnisharchitecture.fi tarjoavat tiedotuskanavan, jonka kautta sekä alan toimijat että suomalaisesta arkkitehtuurista kiinnostunut yleisö voivat löytää tietoa ajankohtaisista arkkitehtuurin ilmiöistä sekä suomeksi että englanniksi.

Täysin uudistuva finnisharchitecture.fi -verkkojulkaisun englanninkielinen kokonaisuus on suunnattu kansainväliselle arkkitehtuuriyleisölle. Julkaisu pyrkii ketterään reagointiin ja ajatuksella toimitettuun lyhytmuotoiseen arkkitehtuurijournalismiin. Tavoitteena on kertoa ajankohtaisista suomalaisen arkkitehtuurin ilmiöistä, sijoittaa arkkitehtuuri osaksi vallitsevaa taiteellista, kulttuurista ja yhteiskunnallista viitekehystä sekä profiloida suomalaista arkkitehtiosaamista kansainvälisessä viitekehyksessä.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen suomenkielinen, blogityyppinen perussivusto archinfo.fi tarjoaa toimitettuja uutisia ja artikkeleita arkkitehtuurin alan tapahtumista ja ilmiöistä. Lisäksi sivuilla on laajat arkkitehtuuripolitiikan ja arkkitehtuurikasvatuksen tietopaketit.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen tavoitettavuutta ja suomalaisen arkkitehtuurin näkyvyyttä tehostetaan myös sosiaalisessa mediassa. Alan uutissyöte toimitetaan tunnuksilla Archinfo ja Archinfo Finland Facebookissa, Twitterissä sekä Google+ ja LinkedIn -verkostoissa. Videopalvelu YouTube otetaan käyttöön merkittävien tilaisuuksien välittäjänä.

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus aloitti toimintansa vuonna 2013. Se on yksi kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotuskeskusrahoituksen piiriin kuuluvasta kulttuurialan tiedotuskeskuksesta. Tiedotuskeskuksen taustaorganisaatio on vuonna 2012 perustettu Arkkitehtuurikeskus ry, jonka jäsenet ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL sekä Rakennustietosäätiö RTS.

Verkkojulkaisujen visuaalisesta ilmeestä on vastannut Tuomo Tammenpää; teknisestä toteutuksesta vastaavat Antti Malinen ja Ville Pekkarinen Sangre Oy:stä. Finnisharchitecture.fi -sivuston sisällön on avausjulkaisuun toimittanut arkkitehti Anni Vartola.

 

Lisätietoja, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

 

Tiina Valpola, toiminnanjohtaja
tiina.valpola@archinfo.fi
puh. +358-40–737 2621
www.archinfo.fi
www.finnisharchitecture.fi

Anni Vartola, toimittaja (ma.)
editor@archinfo.fi
puh. +358-50-320 3580

 

 

 

 

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs