Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Suunnittelu ja tekniikka » 10 periaatetta ylellisten saniteettitilojen suunnitteluun

Tork

10 periaatetta ylellisten saniteettitilojen suunnitteluun

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2016 klo 09:23
Julkaisija: Tork

SCA:n Tork on luonut yhdessä maineikkaan arkkitehtitoimisto Tengbomin arkkitehtien kanssa ratkaisuja ylellisiin saniteettitiloihin. Arkkitehdeille annettiin vapaat kädet hyödyntää Torkin asiantuntemus saniteettitiloista nykyaikaisen saniteettitilan luomiseksi. Tuloksena syntyi 10 periaatetta inspiraation tueksi ylellisten saniteettitilojen suunnitteluun.

Tork antoi näkemyksensä ja asiantuntemuksensa saniteettitiloista kahden Euroopan merkittävimmän arkkitehdin, Arkkitehtitoimisto Tengbomin Nadia Tolstoyn ja Stefan Rydinin käsiin selvittääkseen millainen on tämän päivän moderni saniteettitila. He ovat luoneet yhdessä Torkin kanssa 10 periaatetta inspiraatioksi kaikille, jotka luovat nykyaikaisia ylellisiä saniteettitiloja, kuten toimitilajohtajille, arkkitehdeille ja hotellin omistajille.

”Saniteettitilan rooli on muuttumassa. Usein unohdetusta alueesta on muodostumassa keskeinen tila oikeanlaisen vaikutelman luomiseksi. Halusimme tutkia mikä tekee tämän päivän saniteettitilasta ylellisen ja kuinka vieraat voisivat käyttää sitä uudella tavalla”, sanoo Torkin tuotepäällikkö Nina Rantanen.

“Nykyaikaisen ylellisen saniteettitilan vaikutelmaa ei luoda luksussymboleilla, kuten kullatuilla hanoilla, vaan luomalla tila, joka yhdistyy ympäristöönsä ja jossa lyhytkin vierailu ylittää tavallisen saniteettitilan odotukset”, sanoo Stefan Rydin, Tengbom Arkkitehdeista.

Saniteettitila osana kokonaisuutta

Saniteettitila jää usein rakennuksen muiden tilojen varjoon, vaikka se on yksi tärkeimmistä tiloista halutun vaikutelman luomiseksi. Saniteettitilan tulisi yhdistyä vahvasti muuhun rakennukseen ja sen tulisi olla myös paikka, jossa vieraat haluavat viettää aikaa ja käynti ylittää heidän odotukset. Saniteettitilan pääideana on antaa vierailijoille positiivinen energialataus arkeen. Siksi saniteettitilat rakennetaan käyttäen yllättäviä ratkaisuja ja keskenään vastakohtaisia materiaaleja, jotka luovat visuaalista energiaa. Positiivisen kokemuksen luomiseksi on korostettu luonnollisia elementtejä, jotka yhdistävät meidät perustarpeisiimme.

”Modernin, ylellisen saniteettitilan luomiseksi on ymmärrettävä ihmisen perustarpeita. Tulen räiskyntä, vesiputouksen kuohunta ja puumajan suoja ovat sisäänrakennettuja muistoja DNA:ssamme. Ne tekevät olomme mukavaksi, rentoutuneeksi ja elpyneeksi”, kertoo Nadia Tolstoy, Tengbom Arkkitehdeista.

Muotoilun ja käytännöllisyyden yhdistäminen

Uuden Tork Image Design -malliston annostelijoissa yhdistyy muotoilu ja käytännöllisyys ja se on suunniteltu sulautumaan ylellisiin tiloihin. Samalla niillä on ammattitasoisten annostelijoiden käytännölliset ominaisuudet. Tork Image Designissa vastakohdat kohtaavat.

“Ruostumaton teräs on kestävä ja voimakas materiaali. Olemme panostaneet löytääksemme juuri oikeanlaisen harjatun teräksen, joka luo ympäröivästä valaistuksesta ja väreistä lämpimän ja hienovaraisen tulkinnan. Vaikutelman saavuttaminen on tärkeää, sillä näin annostelijat sekä sulautuvat että korostuvat huoneessa kauniilla tavalla”, sanoo Torkin tuotepäällikkö Nina Rantanen.

Tampereen uuteen Lapland Hoteliin valitut, kestävästä ruostumattomasta teräksestä valmistetut Tork Image Designin annostelijat on suunniteltu sopimaan korkealuokkaisiin ympäristöihin. Ammattimaiset annostelijat ovat erittäin toimivia ja muotoilussa on käytetty vastakohtaisia elementtejä. Saniteettitilat jatkavat hotellin tyylikästä ja viihtyisää linjaa.

 ”Torkin uusi sarja sopi meille sekä käytettävyytensä että ulkonäkönsä puolesta hyvin. Tyylikkyyden lisäksi meille on tärkeää saniteettitilojen helppous ja puhtaus. Tilat ovat haastavassa käytössä, sillä niitä käyttävät hotellivieraiden lisäksi myös ravintola- ja kokousasiakkaat. Käytettävyyden pitää toimia yhdessä tyylikkyyden kanssa”, Lapland Hotelin hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kertoo.

 

10 periaatetta moderniin ylelliseen saniteettitilaan

  1. Ei ylijäämätila. Älä ajattele saniteettitilaa rakennuksen ylijäämätilana. Se on arvokas rakennuksen osa, joka auttaa luomaan täydellisen kokemuksen koko paikasta.
  2. Mieti ominaisuuksia, jotka viestittävät puhtaudesta. Hygienia on vieraille tärkeää. Vierailla on mahdollisuus nauttia täysin saniteettitilasta, jonka ominaisuudet on suunniteltu viestittämään puhtaudesta.
  3. Välitön ja selkeä. Saniteettitilan tulisi olla selkeä. Tämä ei tarkoita sitä että tilan tulisi olla ennalta-arvattava ja tylsä, vaan että tila ja suunnittelu opastavat vierailijaa.
  4. Päivittäinen tauko. Lyhyenkin vierailun tulisi olla palkitseva. Ennakoi vierailijan tarpeet ja mieti miten tilan ominaisuudet mahdollistavat energialatauksen.
  5. Yllätyksellisiä elementtejä. Saniteettitilat ovat vakiintuneita ja usein hyvin samanlaisia tiloja. Ylellisyys tarkoittaa odotusten ylittämistä, esimerkiksi pesualtaassa voi käyttää muutakin materiaalia kuin posliinia.
  6. Arvokkaan näköinen ja persoonallinen tila. Saniteettitilalla yhdessä muiden tilojen ja mukavuuksien kanssa voi vahvistaa vieraiden mielikuvaa brändistä.
  7. Huomio myös muut tarpeet. Saniteettitiloja arvostetaan ja käytetään monesta syystä. Tarjoa perustarpeiden ylitystä, kuten ajanvieton mahdollistaminen tilassa.
  8. Käytä luonnollisia materiaaleja. Saniteettitilassa käynnin tulisi kiireisessä maailmassa mahdollistaa vierailijalle henkinen ja fyysinen läsnäolo hetkessä. Se on mahdollista valitsemalla luonnollisia materiaaleja ja välttämällä keinomateriaaleja.
  9. Älykäs ylläpito. Moderni ja ylellinen tarkoittaa useimmiten wc-paperin puuttumattomuutta, kuin kullattuja vesihanoja. Älykäs ylläpito mahdollistaa huoltohenkilökunnan siivouksen ja täytön ennakoimisen parhaimman mahdollisen kokemuksen takaamiseksi.
  10. Muotoilun ja käytännöllisyyden liitto. Vältä valitsemista näiden kahden kesken ja etsi ratkaisuja, joissa molemmat toteutuvat. Esimerkiksi annostelijajärjestelmä, joka tukee ylellisen saniteettitilan tunnelmaa, mutta tarjoaa samalla vierailijoille ja huoltohenkilöstölle käytännöllisyyttä.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Nina Rantanen
Product Manager Finland
AfH Professional Hygiene Europe
OY SCA HYGIENE PRODUCTS AB
Phone +358 9 50688402
Mobile +358 50 3300489
nina.rantanen@sca.com

Liitetiedostot

 

Tietoa Torkista:
Tork-tuotemerkki tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia hygieniatuotteita ja -palveluja. Asiakkaita ovat muun muassa ravintolat, terveydenhoitolaitosten tilat, toimistot, koulut ja teollisuusyritykset. Tuoteperheeseen kuuluu muun muassa annostelijoita, käsipyyhkeitä, WC-papereita, saippuoita, lautasliinoja sekä paperipyyhkeitä teollisuus- ja keittiökäyttöön. Hygienian, toiminnallisen suunnittelun ja kestävyyden asiantuntemus on nostanut Tork-tuotteet markkinajohtajan asemaan. Tork on SCA:n maailmanlaajuinen tuotemerkki ja asiakkaidensa sitoutunut yhteistyökumppani yli 80 maassa. Ajankohtaisia uutisia ja innovaatioita löytyy osoitteesta www.tork.fi 


Tietoa SCA:sta:

SCA on maailman johtavia hygienia- ja metsätuoteyrityksiä. Konserni kehittää ja valmistaa kestäviä hygienia, pehmopaperi- ja metsätuotteita.  Sen tuotteita myydään noin sadassa maassa useilla vahvoilla tuotemerkeillä, kuten Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo ja Vinda. Euroopan suurimpana yksityisenä metsänomistajana SCA korostaa kestävää metsänhoitoa. Konsernilla oli vuoden 2014 lopussa noin 44 000 työntekijää ja vuonna 2014 sen liikevaihto oli 104 miljardia Ruotsin kruunua (11,4 miljardia euroa). SCA on perustettu vuonna 1929 ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa. SCA on rekisteröity NASDAQ OMX Tukholmaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.sca.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs