Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Yhteispalvelupiste Siiri aloittaa perjantaina

Lahden kaupunki

Yhteispalvelupiste Siiri aloittaa perjantaina

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2014 klo 10:17
Julkaisija: Lahden kaupunki

Apuna ikääntyvän arjessa

Lahti keskittää vanhusten kotona asumista tukevat avopalvelut samaan toimipaikkaan. Perjantaina avautuva yhteispalvelupiste Siiri kokoaa kattonsa alle mm. ikääntyvien palveluneuvonnan ja asiakasohjauksen, yli 65-vuotiaiden omaishoidon tuen sekä veteraanipalvelut. Siiri sijaitsee Vapaudenkadun ja Saimaankadun kulmassa entisen tiedekirjaston tiloissa.

Siiristä löytyvät myös vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen hoitajarekrytointipiste sekä Alipina tunnettu Päijät-Hämeen alueellinen maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu.

Ikääntyvien palveluneuvonnasta vastaa Päijät-Hämeessä alueellisesti toimiva PalveluSantra. Siiriin keskitettyjen vanhusten palveluiden tarkoituksena on tukea ikäihmisten kotona selviytymistä ja etsiä arjen sujumisen ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Tavoitteena on löytää oikeanlaista apua oikeaan aikaan. Siirissä toimivan PalveluSantran asiakkaita ovat ensisijaisesti 65 vuotta täyttäneet ikääntyvät, heidän omaisensa ja läheisensä sekä sosiaali- ja terveyshuollon ammattilaiset ja viranomaiset.

PalveluSantran neuvonnassa voi asioida paikan päällä (ilman ajanvarausta), puhelimitse tai sähköpostilla. Neuvonta on asiakkaalle maksutonta ja halutessaan voi asioida anonyymisti. Asiakas saa tietoja ja neuvoja kotona asumista tukevista palveluista, niiden sisällöistä ja kustannuksista. PalveluSantra tuntee alueen yksityistä palveluntuotantoa ja kolmannen sektorin toimintaa sekä kunnallisia palveluja. Palveluneuvojat kertovat tarjolla olevista vaihtoehdoista ja auttavat asiakasta palveluiden valinnassa. Mikäli asiakkaan tilanne vaatii laajaa palvelutarpeen selvittämistä, PalveluSantran kautta järjestetään asiakasohjaajan kotikäynti.

Siirissä työskentelee mm. Lahden kaupungin ikääntyvien ihmisten asiakasohjaajia, sosiaalityön ammattilaisia, kotiin vietävien palveluiden yhdyshenkilöitä ja veteraanikuntoutuksen fysioterapeutti. Asiakasohjaajat vastaavat laajoista, kotikäynneillä tehtävistä palvelutarpeen selvityksistä ja opastavat asiakasta kyseeseen tulevista yksityisistä ja julkisista palveluvaihtoehdoista.

Siirin asiointipiste on avoinna ma-pe klo 10–15.
Käyntiosoite: Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti
puh. 03 818 5555

Lisätiedot:
Asiakasohjausyksikön päällikkö Corinne Soini
puh. 050 387 8746
PalveluSantran toiminnanjohtaja Pirjo Nieminen
puh. 040 558 7588

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs