Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Vuoden 2016 Lappeenranta-seminaarin teemana on Digisaatio – haaste kuntatyölle

Lappeenrannan kaupunki

Vuoden 2016 Lappeenranta-seminaarin teemana on Digisaatio – haaste kuntatyölle

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tämänvuotinen Lappeenranta-seminaari järjestetään 18.–19.8.2016. Seminaarin paikkana toimii kaupungintalon kongressisali. 

Seminaari syväluotaa digitalisaation vaikutuksia työhön ja työelämään. Miten digitalisaatio vaikuttaa toimintaympäristön muutoksiin, kuntakentän uudistuksiin ja palveluiden kehittämiseen? Samalla pohditaan teknologiaa ihmisen ja arjen näkökulmasta. 

Seminaarin koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi kertoo, että esiintyjiksi on tänäkin vuonna saatu loistava otos eri alojen vaikuttajia ja huippuasiantuntijoita.

Teemoja avaavat muun muassa sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, Teknologiayhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimusjohtaja Jyrki J.J. Kasvi ja mediavaikuttaja Ali Jahangiri.

Arvot ja etiikka siivittävät seminaarivieraat tarkastelemaan tulevaisuuden työtä. Näitä aiheita ovat polemisoimassa muun muassa kirkkoherra Teemu Laajasalo, Etlatiedon toimitusjohtaja Petri Rouvinen ja lastenkirjailija Linda Liukas.

Tuttuun tapaan seminaarissa kuullaan myös useita kehittämisesimerkkejä. Tästä näkökulmasta erittäin kiinnostava case on Viro, jossa julkisia palveluja on kehitetty sähköisten järjestelmien avulla hyvinkin laaja-alaisesti. Kunta-alan esimerkit tulevat tänä vuonna Ikaalisista ja Vantaalta.

Tutkijanäkökulmaa tapahtumaan tuovat Jyväskylän yliopiston professori Pertti Saariluoma sekä tutkijat Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta ja Erno Salmela Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Seminaarin perinteisen kansalaispuheenvuoron käyttää tänä vuonna taiteilija Raakel Lignell.

Seminaariin sisältyy kaksi interaktiivista, osallistavaa sessiota, jossa käytetään uutta Kahoot-järjestelmää.

Seminaariohjelman lomassa tavataan myös 8-vuotiaat diginatiivit, Eevi Romppanen ja Vieno Oikkonen, jotka ovat käyneet haastattelemassa yhteiskunnallisesti kiinnostavia henkilöitä ja tiedustelemassa heidän mielipiteitään digihuumaan. Myös seminaarin kuvitus on diginatiivien käsialaa.

Seminaarin juontaa Ylen ajankohtaistoimituksen toimittaja Kirsi Heikel

Iltatilaisuus linnoituksen Kehruuhuoneella 

Seminaarin iltatilaisuus järjestetään Lappeenrannan linnoituksen historiallisessa miljöössä. Illan teemana on aika ennen digitalisaatiota eli jamit 70-luvun tyyliin. 

Lappeenranta-seminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille. Osallistujiksi odotetaan satoja työnantajien ja palkansaajajärjestöjen edustajia. 

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria. 

Vuoden 2017 juhlavuosi ja sinivalkoinen teema 

Vuosi 2017 on sekä Suomen itsenäisyyden juhlavuosi että Lappeenranta-seminaarin 40-vuotisjuhla. Vuoden 2017 juhlaseminaaria on valmisteltu jo nyt. Tapahtuman sisältö on pitkälti vielä avoin, mutta tiedossa on, että sinivalkoinen teema tulee näkymään ja kuulumaan tapahtumassa vahvasti. Polemisoitavaa ajankohtaisista aiheistakin varmasti riittää. – Monet suuret uudistukset, kuten IHA-alueiden muodostaminen, ovat tuolloin todennäköisesti varsin herkullisessa vaiheessa, Päivi Savilampi ennustaa.

 Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
Puh. 040 577 9235
paivi.savilampi@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs