Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Tulossa vielä kaksi Oma Lahti -iltaa

Lahden kaupunki

Tulossa vielä kaksi Oma Lahti -iltaa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 17:21
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin maankäyttö ja LAMKin IDE!-palvelumuotoilijat järjestävät maalis-huhtikuussa kaupunkilaisille suunnattuja Oma Lahti -iltoja. Työpajamaisissa tapahtumissa ideoidaan yhdessä tulevaisuuden kaupunkiympäristöä.

Ensimmäiset tapahtumat järjestettiin Kärpäsessä 11.3.ja Mukkulassa 18.3. Niihin osallistui yhteensä noin 60 asuinympäristönsä kehittämisestä kiinnostunutta lahtelaista. Erityisesti keskustelua herättivät Kärpäsen liikenne ja virkistysalueet sekä Mukkulan palvelut.

Oma Lahti -illoissa äänessä eivät ole kaupungin virkamiehet, vaan tapahtumissa asukkaat pääsevät itse tekemään ja ideoimaan. Osallistumisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa. Ovet ovat avoinna klo 17–20 välillä, mutta tapahtumiin voi saapua milloin tahansa ja viipyä haluamansa ajan. Oma Lahti -iltoihin osallistuneet ovat antaneet positiivista palautetta uudesta lähestymistavasta.

Kansalaisten ideoita kaivataan vielä lisää. Seuraavaksi Oma Lahti -ilta järjestetään Renkomäen koululla tiistaina 25.3. ja tämän jälkeen vielä Länsiharjun koululla tiistaina 1.4. Järjestäjät toivottavat lahtelaiset tilaisuuksiin lämpimästi tervetulleiksi. Oma Lahti-illoissa saatavia kommentteja hyödynnetään yleiskaavaluonnoksessa, joka valmistuu vuoden 2014 lopussa.

 

Timelapse-video Mukkulan Oma Lahti -illasta: http://www.youtube.com/watch?v=m_7ldUZOL6Q&feature=youtu.be

 

Tulevat Oma Lahti -illat:

Tiistai 25.03. Renkomäen koulu

klo 17–20 Orimattilankatu 93 (ruokala)

 

Tiistai 01.04. Länsiharjun koulu

klo 17–20 Helsingintie 52 (ruokala)

 

Lisätietoja:

yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki, p. 050 518 4445, johanna.palomaki@lahti.fi

vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari, p. 044 416 3820, henrik.saari@lahti.fi

palvelumuotoilun asiantuntija Sami Makkula, p. 044 708 0102, sami.makkula@lamk.fi

www.lahti.fi/kaavoitus
www.idelahti.fi



 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs