Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Toimeentulotukea voi hakea Turussa sähköisesti

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Toimeentulotukea voi hakea Turussa sähköisesti

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2016 klo 14:45
Julkaisija: Turun kaupungin hyvinvointitoimiala

Toimeentulotukea on voinut marraskuusta lähtien hakea sähköisesti. Omapalvelu-järjestelmässä voi tehdä toimeentulohakemuksen, liittää hakemukseen tarvittavat liitteet ja seurata oman hakemuksen käsittelyä. Lisäksi omia toimeentulotuen maksuja voi tarkastella järjestelmässä.

Omapalvelu-järjestelmään kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Kirjautumisen jälkeen toimeentulotukea tarvitseva uusi asiakas täyttää palvelussa toimeentulotukihakemuksen ja aiemmin toimeentulotukea hakeneet täyttävät jatkohakemuksen. Sähköiseen hakemukseen liitetään samat liitteet kuin paperihakemukseenkin.

Kun kirjautumisen jälkeen järjestelmässä valitsee asiointikanavaksi Omapalvelun, toimeentulotuen päätökset, laskelmat sekä lisäselvityspyynnöt voi saada jatkossa tiedoksi sähköisesti.

Toimeentulotukeen liittyvät päätökset ja maksut löytyvät järjestelmästä. Lisäksi palvelussa voi vastata hakemuksen mahdolliseen lisäselvityspyyntöön. Omapalveluun saapuneista asiakirjoista saa viestin matkapuhelimeen tai sähköpostiin.

Toimeentulotukea voi edelleen hakea myös paperihakemuksella. Postitse lähetettyjen hakemusten sisältö ei näy palvelussa, mutta hakemuksen käsittelyn etenemistä voi sieltä seurata. Mikäli järjestelmässä ei ole valittu asiointikanavaksi Omapalvelua, lähetetään asiakirjat postitse kotiin kuten ennenkin.

Ruotsinkielinen toimeentulotukea hakeva saa palvelun käyttöönsä omalla kielellään, kun hän merkitsee järjestelmässä asiointikielekseen ruotsin. Tämän jälkeen asiakas voi täyttää esimerkiksi ruotsinkielisen hakemuksen ja saada päätökset ruotsin kielellä. Lisäselvityspyyntö ei ole vielä käytettävissä ruotsinkielisenä.

Paperihakemusten määrä vähenee

Vuonna 2015 Turussa jätettiin toimeentulotukihakemuksia yhteensä 63 655. Toimeentulotukea saavia kotitalouksia oli 9515. Paperihakemusten ja -liitteiden määrä vähenee, kun toimeentulotuen hakeminen on mahdollista myös sähköisesti. Omapalvelu-järjestelmän toimittaa Tieto Oyj.

Perustoimeentulotuen hakeminen ja maksaminen siirtyvät Kelaan vuoden 2017 alussa. Kunnat myöntävät uudistuksen jälkeenkin täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, joita myönnetään harkinnan jälkeen yllättäviin ja erityisiin menoihin.

Toimeentulotuen sähköistä asiointia on kehitetty Turun kaupungin hyvinvointitoimialan Kansalliset palveluprosessit ja sähköinen asiointi -hankkeessa (Kapsa). Hankeen aikana on otettu käyttöön ja pilotoitu sosiaalialan kansallisesti määritelty palveluluokitus, palveluprosessit, asiakasasiakirjat ja termistö tietyissä palveluissa. Hanke on THL:n osarahoittama.

Toimeentulotuen hakemiseen liittyvä ohjeistus, toimeentulolaskuri ja toimeentulotuen sähköinen asiointi:

www.turku.fi/toimeentulotuki

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs