Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Suomalaisen Kirjakaupan, Otavan ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyöllä autetaan lapsia ja nuoria Suomessa

Pelastakaa Lapset ry

Suomalaisen Kirjakaupan, Otavan ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyöllä autetaan lapsia ja nuoria Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 09:39
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ja Suomalainen Kirjakauppa ovat auttaneet lapsia, lapsiperheitä ja vähävaraisten perheiden lasten opiskelua Suomessa jo noin 20 vuoden ajan.

Elokuussa Suomalainen Kirjakauppa lahjoitti 22 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja opiskelua Suomessa.

Marraskuussa Pelastakaa Lapset toteutti jo perinteeksi muodostuneen Eläköön lapsi! -kampanjan yhteistyössä Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Kampanjasta saatiin huipputulos, jonka avulla voidaan järjestää kahdellekymmenelle apua tarvitsevalle lapselle oma tukiperhe vuodeksi. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet antavat perheille toivoa ja auttavat vaikeiden aikojen yli.

Eläköön lapsi! -kampanja toteutettiin marraskuussa Suomalaisissa Kirjakaupoissa. Marraskuun ajan jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitettiin yksi euro Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoimintaan Suomessa.

”Suomalaisen Kirjakaupan asiakkaat ovat ottaneet auttamisen sydämen asiakseen ja olemme hyvin iloisia asiakaskunnastamme, jotka ovat mahdollistaneet näin upean lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle”, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Pelastakaa Lasten tukiperhetoiminnan koordinaattorit Sanna Mantere ja Kaisu Pärnä osallistuivat shekin luovutustilaisuuteen. Mantere kertoi, että oman tukiperheen saaminen on aivan erityinen hetki monelle avun tarpeessa olevalle perheelle ja usein tukea saava perheenäiti saattaa purskahtaa itkuun pelkästä ilosta kuulleessaan lastensa saavan tukiperheen. ”Valoa tunnelin päässä on näkyvissä ja apua on tulossa”, kuvaa Mantere vanhempien tuntoja.

Tukiperheessä käyvien lasten kommentteja:

”Tukiperheessä saa leikkiä ja pelata. Sitten kun mä tuun pois, mä toivon että me mennään nopeasti uudestaan sinne. Mä kaipaan ja muistelen tukiperhettä.”

”Käyn tukiperheessä, koska isi kuoli ja äiti ei jaksa yksin huolehtia meistä lapsista.”

”Viikonloput tukiperheessä ovat kivoja, kun siellä tehdään kaikkea hauskaa eikä ole ikinä tylsää.”

Pelastakaa Lasten joulukeräys jatkuu

Myös Pelastakaa Lasten käynnissä olevan Joulukeräyksen kohteena on tukiperhetoiminta Suomessa. Esimerkiksi 30 eurolla yksi lapsi pääsee päiväksi omaan tukiperheeseen. Tällä hetkellä Pelastakaa Lasten tukiperhettä odottaa yli tuhat lasta.

Joulukeräykseen voi osallistua:

  • soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)
  • antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi 
  • lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”
  • osallistumalla Joulujuoksuun: www.joulujuoksu.fi

 (Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544. Voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Eläköön lapsi! on Pelastakaa Lapset ry:n, Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan yhteinen kampanja lasten oikeuksien edistämiseksi. Eläköön lapsi! -kampanjalla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetyötä. Suomalainen Kirjakauppa tukee myös Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaa, tänä vuonna yhteensä 22 000 euron summalla. Eväitä Elämälle -ohjelmalla mahdollistetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja opiskelua Suomessa.

Kuva: Tatu ja Patu luovuttivat Eläköön lapsi! -kampanjan lahjoitusshekin Pelastakaa Lapset ry:lle.

Liitetiedostot

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs