Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SOS-Lapsikylä myönsi kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia

SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä myönsi kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 15:59
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

SOS-Lapsikylä jakaa tänään kolme ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA -mitalia. Mitali myönnetään vuosittain korkeintaan kolmelle yksityishenkilölle tai yhteisölle, jotka ovat edistäneet yhdistyksen tarkoitusta tai rohkealla toiminnalla mahdollistaneet lasten paremman elämän.

Mitaleista yksi myönnettiin Erkki Rikkoselle, joka vaikutti lapsikylätyössä vuosina 1975–1985. Hän toimi ensin Tapiolan SOS-lapsikylässä johtajana viiden vuoden ajan ja sen jälkeen yhdistyksen toiminnanjohtajana samoin viiden vuoden ajan. Kylänjohtajana hän paransi monella tavalla lapsikylä-äitien ja myös muiden työntekijöiden asemaa. Toiminnanjohtajan roolissaan hän uudisti rohkeasti erilaisia toimintamalleja ja hänen johdonmukainen ja oikeudenmukainen toimintansa vaikutti rakentavasti SOS-lapsikyläyhdistyksen toimintaan.

Toinen mitali myönnettiin merkittävän lahjoituksen SOS-Lapsikylälle tehneelle Irma Fennanderille. Vuonna 2008 tekemällään yhdeksän asuinhuoneiston lahjoituksella hän edisti rohkeasti ja merkittävästi SOS-Lapsikylä ry:n toiminnan tarkoitusta. Paitsi hänen omansa, myös hänen isänsä, liikemies Armas Fennanderin tahto ja oma arvomaailma velvoittivat hänet tähän lahjoitukseen. Irma Fennanderin isä oli SOS-Lapsikylän perustajan Albin Gebhardtin liikeystävä Viipurissa ja hän halusi lahjoittaa elämäntyönsä tuloksen hädänalaisten lasten hyväksi. Irman isä oli kokenut hylkäämisen pikkulapsena ja omat kokemukset olivat opettaneet hänelle kodin, vanhemmuuden ja välittämisen tärkeyden. Hän muisti aina lähtökohtansa noustuaan myöhemmin menestyksekkääksi liikemieheksi. Irma Fennander on halunnut varmistaa lahjoituksen käytön yhden SOS-Lapsikylän tärkeimmistä kohderyhmistä, lapsikylistä lähteneiden, itsenäistä elämää aloittavien, hyväksi.

Kolmas jaetuista mitaleista myönnettiin Suomen Palloliitolle, joka on sitoutunut pitkäaikaisesti ja luovalla tavalla tukemaan lapsikylän lasten ja nuorten elämää toimien tukena kasvatustehtävässä. Lapset ovat päässeet lukuisia kertoja seuraamaan niin maajoukkueen harjoituksia kuin varsinaisia otteluitakin. Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtipelaajat ovat vuodesta 1998 vierailleet lapsikylien lasten luona pelaamassa. He ovat myös kannustaneet ja innostaneet lapsia urheiluun ja joukkuepeleihin sekä tarjonneet heille aitoa ystävyyttä.

”Olemme hyvin kiitollisia siitä, että olemme saaneet vastaanottaa tämä tunnustuksen SOS-Lapsikylältä. Lapsikylälasten asia, heidän hyvinvointinsa, on aina ollut meille sydämen asia. Olemme onnellisia, että olemme saaneet tuoda iloa näille lapsille jalkapallon avulla ja haluamme yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin”, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja sanoo.

Palloliiton tuki Suomessa pohjautuu FIFAn ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön vuonna 1994 alkaneeseen yhteistyöhön.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Aija Rikala, p. 050 555 2515, aija.rikala@sos-lapsikyla.fi

Liitetiedostot

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 180 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs