Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » SEYn eläinsuojeluneuvoja Sanja Sateenranta ohjaa parempaan eläintenpitoon

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

SEYn eläinsuojeluneuvoja Sanja Sateenranta ohjaa parempaan eläintenpitoon

Tiedote.
Julkaistu: 23.07.2014 klo 14:56
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Koiran tai kissan huono kohtelu ja hoidotta jättäminen ovat tyypillisimmät tilanteet joissa SEYn eläinsuojeluneuvoja Sanja Sateenrannan apua tarvitaan.

Sanja Sateenranta vastaa vuosittain satoihin yhteydenottoihin sekä puhelimitse että sähköpostitse. Lisäksi hän tekee kouluvierailuja ja edustaa erilaisissa tapahtumissa sekä kertoo erilaisille ryhmille eläinsuojelusta. Mukanaan luennolle voi pyytää myös Ramses-koiran, joka on huostaan otettu ja kuntoutunut.

- Toivon, että kynnys yhteydenottoon on matala. Yhteyttä kannattaa ottaa, jos huomaa eläintä kohdeltavan huonosti tai sen hoidon laiminlyödyn. Eläinsuojeluneuvoja ohjaa parempaan eläintenpitoon.

Sateenrannan vastuualueena on Etelä-Savossa Heinävesi, Joroinen ja Pieksämäki sekä Pohjois-Savossa Leppävirta ja Varkaus.

Viiden SEYn eläinsuojeluneuvojana toimimansa vuoden aikana Sateenrantaa ovat toistuvasti työllistäneet erityisesti haja-asutusalueella talojen pihapiirissä vapaasti lisääntyvät kissat.

- Siinä on tapahtunut parannusta. Sen sijaan päihteiden käyttäjien eläintenpito työllistää melko paljon vuodesta toiseen. Lisäksi uutena ilmiönä alueellani ovat suuret eläinmäärät samalla omistajalla ja niiden mukanaan tuomat ongelmat.

Kesä on SEYn eläinsuojeluneuvojalle sesonkiaikaa. Erityisen huolissaan silloin ollaan ulos kytketyistä koirista, joilla ei ole asianmukaista säänsuojaa ja vettä. Myös irtokissoista otetaan yhteyttä. Luonnoneläimet ja erityisesti niiden poikaset huolestuttavat ihmisiä.

- Luonnoneläinten kanssa toivon ihmisiltä kärsivällisyyttä. Älkää koskeko poikasiin vaan seurailkaa tilannetta kauempaa ja kysykää tarvittaessa neuvoja, kuinka tilanteessa tulee toimia. Yksinäinen poikanen ei todennäköisesti ole emonsa hylkäämä. Kesäaikana pysytään tarkkana, ettei lemmikkejä jätetä kuumaan autoon ja että pitopaikassa on varjoa ja vettä.

SEYn eläinsuojeluneuvoja ei ole eläinsuojeluviranomainen, mutta valitettavan usein ihmiset erehtyvät luulemaan, että Sateenrannalla on viranomaisoikeuksia. Ilmoitusten perusteella tekemillään eläinsuojeluneuvontakäynneillä Sanja Sateenranta neuvoo eläimen omistajaa hyvästä eläintenpidosta.

Vakavammat tapaukset Sateenranta siirtää viranomaisen hoidettavaksi. Yhteistyö alueen eläinsuojeluviranomaisten kanssa sujuu erinomaisesti.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Sanja Sateenranta
045 888 9020
elainsuojeluvalvoja.savo@gmail.com

Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus

Lisätietoa SEYn eläinsuojeluneuvojista: http://www.sey.fi/sey_toimii/seyn_elainsuojeluneuvojat

SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin. Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään viranomaisten hoidettavaksi. SEYllä on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. Vuositasolla käyntejä tehdään noin 2 000 eläintenpitopaikkaan ja neuvoja eläinongelmissa annetaan noin 20 000 kertaa.

SEYn tavoitteena on saada SEYn eläinsuojeluneuvojille asema uuteen eläinsuojelulakiin.

Liitetiedostot

SEY  on Suomen suurin ja vaikuttavin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs