Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Sanna Sepponen kiersi tapaamassa vammaisia Tansaniassa: Turha hävetä vammaista lasta

Suomen Lähetysseura

Sanna Sepponen kiersi tapaamassa vammaisia Tansaniassa: Turha hävetä vammaista lasta

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 10:16
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Toisenlaiset frendit -tv-sarjasta tuttu Sanna Sepponen tutustui Lähetysseuran etsivään vammaistyöhön Tansaniassa.

Sanna Sepponen ja hänen äitinsä Sari Sepponen tutustuivat Lähetysseuran ja Tansanian evankelis-luterilaisen kirkon etsivään vammaistyöhön Koillis-Tansaniassa. Työn tavoitteena on löytää vammaiset lapset, auttaa perheitä pitämään heistä paremmin huolta sekä etsiä lapsille koulupaikka. Sepposet vierailivat syrjäisissä kylissä, tapasivat vammaisia ja heidän perheitään, kuuntelivat vanhempien huolia ja jakoivat kokemuksia. Kehitysvammaisen Sanna Sepposen elämäntarina kiinnosti paikallisia.

”Sanna on kehitysvammainen ja hän elää itsenäisesti tuetussa asunnossa ja käy töissä ravintolassa Suomessa. Sanna on myös menestynyt urheilija ja hänellä on oma tv-ohjelma," etsivän vammaistyön tiimiä johtava Lähetysseuran projektikoordinaattori Kirsi Salo kertoi kylien asukkaille.

Sanna Sepponen loi uskoa moniin, että myös vammaiset voivat elää tasa-arvoista elämää ja menestyä elämässä.

”Vammaiselle lapselle pitää antaa mahdollisuus. On turha hävetä vammaista lasta”, hän muistutti.

Tansaniassa vammaisuuden ajatellaan usein aiheutuvan kirouksesta ja siksi vammaisia lapsia hävetään ja piilotellaan. Sari Sepponen vakuutti, että vammaisia on joka puolella maailmaa, myös kehittyneissä maissa ja ettei vammaisuus ole kenenkään vika.

Sanna Sepponen osallistui matkan aikana Sekomu-yliopiston vammaisseminaariin Lushotossa.

”Voimme oppia paljon Sannalta ja Sarilta. Olemme ihmisinä kaikki erilaisia. Se, että Sanna on kehitysvammainen, ei tarkoita kuitenkaan sitä, ettei hänellä olisi kykyjä.  Meidän pitäisi ottaa huomioon ne lahjat, joita kehitysvammaisilla on”, yliopiston varakansleri Anneth Munga sanoi.

Sanna Sepponen on Lähetysseuran Tasaus-kampanjan sanansaattaja. Kampanjalla tuetaan tänä vuonna kehitysmaissa asuvien vammaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä sekä autetaan heidän perheitään.

Lue lisää Sanna Sepposen matkasta Tansaniaan tänään ilmestyneestä Kodin Kuvalehdestä.

Lue lisää kampanjasta: www.tasaus.fi

Sinä voit auttaa kehitysmaiden vammaisia lahjoittamalla:

Soita keräyspuhelimeen 0600-11310 (10,26 € / puhelu + pvm)

Lähetä tekstiviesti Tasaus5 (5€) tai Tasaus10 (10€) numeroon 16155

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs