Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Sähköinen asiointi helpottaa yhteydenpitoa neuvolaan

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Sähköinen asiointi helpottaa yhteydenpitoa neuvolaan

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 13:13
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingissä on otettu käyttöön sähköinen äitiysneuvolan esitietolomake. Lasta odottavaa asiakasta ohjataan täyttämään lomake sähköisesti, kun hän varaa ajan ensimmäiselle neuvolakäynnille. Näin asiakasperhe voi täyttää vastaukset rauhassa kotona ja terveydenhoitaja saa tiedot valmiiksi käyttöönsä jo ensimmäisen käynnin ohjausta varten. Esitietolomake löytyy sähköisen asioinnin sivuilta terveyspalvelujen lomakkeista osoitteessa http://asiointi.hel.fi

Tietoturvallista ja sujuvaa yhteydenpitoa

Sähköinen asiointi mahdollistaa ajanvarauksen ja yhteydenpidon myös jatkossa omalle terveydenhoitajalle. Ajanvarauksen voi tehdä rauhassa omien aikataulujen puitteissa itselle sopivalla hetkellä. Varatusta ajasta saa halutessaan muistutuksen tekstiviestillä kahta päivää ennen vastaanottoaikaa. Sähköinen asiointi mahdollistaa myös sähköisesti varatun ajan tar-kistamisen sekä sen mahdollisen siirtämisen tai perumisen palvelun kautta.

Vanhemmat voivat täyttää lastaan koskien puolesta-asiointisopimuksen, jolloin he voivat viestiä lapsen terveydenhoitajan kanssa ja varata tälle aikoja lastenneuvolan käynneille.

Tavallisen sähköpostin tietoturva ei ole riittävä henkilökohtaisten terveystietojen lähettämiseen. Sähköisessä asiointipalvelussa asiakas voi lähettää omalle terveydenhoitajalleen viestejä suojatussa yhteydessä ja saada tältä henkilökohtaisesti vastauksia, neuvontaa ja ohjausta omaan tilanteeseensa. Terveydenhoitaja voi sopia asiakkaan kanssa esimerkiksi laboratoriotulosten antamisesta sähköisenä viestinä tulosten valmistuttua.

 

Lisätietoja:

Sonja Mattila

Neuvola- ja perhetyön päällikkö

sonja.mattila(at)hel.fi

puh. 09 310 58352

 

 

www.hel.fi/sote

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs