Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » R-kioski satsaa lasten ja nuorten hyvinvointiin

R-kioski satsaa lasten ja nuorten hyvinvointiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2014 klo 09:00
Julkaisija: R-kioski

TIEDOTE                                                                                                                                     16.12.2014

R-kioski satsaa yhteiskuntavastuutyössään lapsiin ja nuoriin. R-kioskilaiset valitsivat vuonna 2012 äänestyksen kautta avustuskohteeksi Lastenklinikoiden Kummit ry:n. R-kioski on myös mukana 15.–31.12.  Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa kampanjassa "Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia".

THL:n Kouluterveyskyselyn tulosten mukaan peruskoulun 8.-9.-luokkalaisista 14 % ilmoitti, että isä tai äiti oli hankkinut heille alkoholijuomat, jotka he viimeksi nauttivat. Vielä useammin nuorille oli hakenut alkoholijuomia tuntematon henkilö (29 %) tai kaverit (78 %). 

– Käytäntö on erittäin huolestuttava, sillä joka viides 15–24-vuotiaiden tapaturmaisista kuolemista liittyy alkoholiin. Alkoholin ostaminen ja välittäminen alaikäisille on rikos. Toivomme, että kampanjan kautta mahdollisimman moni aikuinen ymmärtäisi, että nuorille ei kuulu ostaa alkoholia, sanoo R-kioskin markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin.

R-kioski oli mukana "Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia" -kampanjassa jo koulun syyslomien aikaan. Silloinkin jokaisen R-kioskin asiakasnäytöissä pyöri oheinen kampanja, jossa kehotettiin aikuisia olemaan ostamasta alkoholia alaikäisille. 

Työntekijät valitsivat avustuskohteen

R-kioskin omistava norjalainen Reitan Convenience panostaa kestävään kehitykseen ja vastuulliseen toimintaan. Parhaillaan yritys on yhdenmukaistamassa CSR-toimintaansa (corporate social responsibility) kaikissa seitsemässä toimintamaassaan.

– Haluamme jakaa parhaita käytäntöjä ja menestystarinoita, sanoo R-kioskin viestinnästä vastaava Karin Gummerus. Painopisteinä ei ole ainoastaan yhteiskuntavastuulliset markkinointikampanjat tai yhteistyö eri non-profit-organisaatioiden kanssa, vaan myös Reitan Convenience -yhtiöiden operatiivisessa toiminnassa. Kestävä kehitys on avainasemassa kun uudistamme kioskien julkisivuja ja sisätiloja. Haemme ratkaisuja, jotka ovat kustannustehokkaita ja kuormittavat ympäristöä vähemmän.     

R-kioski tukee Suomessa pienten potilaiden hyvinvointia Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta.

–Työntekijät saivat itse äänestää avustuskohteen useiden ehdokkaiden joukosta, koska näin siitä tulee meidän kaikkien ärräläisten sydämenasia. Olemme ohjanneet koko sponsorointitukemme tähän kohteeseen, kertoo Schalin.

R-kioski pisti pystyyn ympäristötalkoot

Lasten ja nuorten tulevaisuudesta R-kioski huolehtii myös ympäristötyönsä kautta. Tänä vuonna R-kioski on myös osallistunut ympäristötalkoisiin korvaamalla kioskien markiiseissa olleita valoputkia led-valoilla. Vaihto on tehty jo 230 kioskissa ja työ jatkuu ensi vuonna.

 – Säästämme sähkönkulutuksessa vuositasolla 670 000 kWh. Vertailumielessä voisi kertoa, että sähkölämmitetyssä omakotitalossa kuluu sähköä vuosittain noin 20 000 kWh. Säästämme sähköä siis yli 30 sähkölämmitettävän omakotitalon verran vuodessa, sanoo kauppapaikkajohtaja Nora Immonen.

Lisätietoja:

R-kioski Oy

Viestintä, Karin Gummerus, R-kioski Oy, 020 554 4150, karin.gummerus(at)r-kioski.fi

 

Liitetiedostot

R-kioski on kannattava, keskitetysti ohjattu kioskiketju, joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman viihdettä, jännitystä ja mielihyvää sekä tärkeitä arjen tuotteita ja palveluita – nopeasti ja mukavasti aamusta iltaan. R-kioski on osa Reitan Group -yhtiöön kuuluvaa Reitan Convenience -yhtiötä, ja sillä on valtakunnallinen peitto n. 630 myymälällä. R-kioskin bränditunnettuus on 98 %. 

Reitan Convenience -yhtiöön kuuluvat R-kioski Suomessa, Narvesen Norjassa ja Latviassa, Pressbyrån Ruotsissa, 7-Eleven ja Shell/7-Eleven Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, R-kiosk Virossa sekä Lietuvos Spauda Liettuassa. Reitan Convenience on markkinajohtaja jokaisessa toimintamaassaan. Vuonna 2013 Reitan Conveniencen liikevaihto oli EUR 1,8 miljardia ja myymälöiden lukumäärä oli 2 500. Vuonna 2013 Reitan Groupin liikevaihto oli EUR 9,5 miljardia ja henkilökuntaa sillä oli 35 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs