Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Puhettamaahanmuutosta.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja argumentteja maahanmuuttokeskusteluun

Sisäasiainministeriö

Puhettamaahanmuutosta.fi-sivusto tarjoaa tietoa ja argumentteja maahanmuuttokeskusteluun

Julkaistu: 14.04.2010 klo 12:49
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Sisäasiainministeriön oikeusyksikkö sekä maahanmuuton asiantuntijoista koottu foorumi julkaisivat tänään puhettamaahanmuutosta.fi -sivuston. Sivusto on tuotettu osana Living Together -hanketta, johon on osallistunut yhteensä kuusi EU-jäsenmaata.

Sisäasiainministeriön oikeusyksikkö sekä maahanmuuton asiantuntijoista koottu foorumi julkaisivat tänään puhettamaahanmuutosta.fi -sivuston. Sivusto on tuotettu osana Living Together -hanketta, johon on osallistunut yhteensä kuusi EU-jäsenmaata.  

Puhettamaahanmuutosta -sivuston tavoitteena on antaa tietoa, purkaa auki maahanmuuttokeskustelussa esiintyviä vastakkainasetteluita ja avata vakiintuneita sanontoja. Kussakin maassa on selvitetty paikallista maahanmuuttokeskustelua tutkimalla eri väestöryhmiin kuuluvien ihmisten asenteita ja puhetapoja maahanmuuttajista. Suomen Living Together -hankkeessa fokusryhmähaastattelut toteutti Maailman kulttuurien laitos. 

”Maahanmuuttokeskustelussa ilmenee helposti erilaisia yleistyksiä. Maahanmuutto nähdään joko uhkana tai mahdollisuutena. Tekemässämme selvityksessä kävi ilmi, että henkilöt, jotka tuntevat ulkomaalaistaustaisia henkilöitä tai elävät monikulttuurisella asuinalueella, suhtautuvat aiheeseen arkisemmalla tavalla. Negatiivisista asioista puhuttaessa, kuten suomalaisen yhteiskunnan taloudellista hyväksikäyttöä arvioitaessa, todettiin suomalaistenkin syyllistyvän samoihin asioihin”, toteaa Saara Rautanen-Uunila Maailman kulttuurien laitokselta. 

Eri maiden Living Together -hankkeissa haastattelututkimusten tuloksia on hyödynnetty luomalla materiaalia tahoille, jotka tekevät rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaista työtä. 

”Suomen hankeverkoston toteuttama puhettamaahanmuutosta.fi -sivusto on suunnattu kaikille maahanmuuttokeskustelusta kiinnostuneille”, sanoo hankeverkoston jäsen, projektikoordinaattori Nexhat Beqiri sisäasiainministeriöstä. Hankeryhmään osallistui sisäasiainministeriön lisäksi yliopistojen, talouselämän, järjestöjen, median, politiikan ja kaupungin edustajia. 

www.puhettamaahanmuutosta.fi

Lisätietoja: projektikoordinaattori Nexhat Beqiri,  071 878 8287

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs