Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Plan aloittaa vihapuheen vastaisen kampanjan

Plan Suomi Säätiö

Plan aloittaa vihapuheen vastaisen kampanjan

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2013 klo 13:24
Julkaisija: Plan Suomi Säätiö

Kehitysyhteistyöjärjestö Planin uusi nuorisokampanja pureutuu verkon vihapuheeseen. Kampanjassa koulutetaan nuoria aktivisteja tunnistamaan ihmisoikeuksia loukkaava vihapuhe verkossa ja reagoimaan siihen.

Nuoret vihapuhetta vastaan -kampanja on osa euroopanlaajuista No Hate Speech Movement -kampanjaa. Plan on valittu Euroopan neuvoston käynnistämän kampanjan Suomen kansalliseksi koordinaattoriksi yhteistyössä Ihmisoikeusliiton kanssa.  Kampanja toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja se käynnistyy avausseminaarilla Helsingissä ke 27.3.

Kampanjassa koulutetaan 18–25-vuotiaita nuoria aktivisteja edistämään ihmisoikeuksia niin verkossa kuin sen ulkopuolella. Samalla herätellään myös suurempaa yleisöä huomaamaan ne vaarat, joita rasistinen ja syrjivä vihapuhe aiheuttaa ihmisoikeuksille, sananvapaudelle ja demokratialle.

Kampanjaan kuuluu sekä verkko- että offline-aktiviteetteja. Tarkoitus on puuttua verkon vihapuheeseen sen monissa muodoissa, keskustelupalstojen rasismista verkkokiusaamiseen. Samalla edistetään tietoisuutta ihmisoikeuksista verkossa sekä medialukutaitoa.

– Plan haluaa tuoda oman panoksensa ajankohtaiseen keskusteluun rasismista ja syrjinnästä. Asenneilmaston koveneminen Suomessakin vaatii toimia. Planin toimintaperiaatteisiin kuuluu, että tasavertaiset ihmisoikeudet kuuluvat maailmassa kaikille. Kotimaan toimintaansa vahvistavalle Planille on luontevaa olla mukana tämän kaltaisessa ihmisoikeustyössä, Planin pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo.

– Vihapuheen vastustamisessa on kyse sananvapauden ja ihmisoikeuden puolustamisesta. Hyökkäävä rasistinen ja syrjivä kirjoittelu rajoittaa erityisesti vähemmistöihin kuuluvien mahdollisuuksia olla yhdenvertaisia yhteiskunnan jäseniä. Siksi tarvitaan lisää tietoa, koulutusta ja toimintaa, joilla edistetään ihmisoikeuksia verkossa, kampanjan koordinaattori Satu Kanninen sanoo.

Kampanja käynnistyy seminaarilla nuorten toimintakeskus Luupissa Kontulassa keskiviikkona 27.3. ja samalla aloitetaan nuorten aktivistien rekrytointi. Kampanjaan mukaan kutsutuille noin viidellekymmenelle järjestölle ja instituutiolle suunnattu seminaari antaa tietoa vihapuheesta ilmiönä ja herättelee kansalaisyhteiskuntaa toimimaan verkkorasismia ja -syrjintää vastaan.

Seminaarin avaa tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Nuoret vihapuhetta vastaan -avausseminaari

Aika: Keskiviikko 27.3. klo 13–15
Paikka: Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi (Ostostie 4)

Ilmoittautumiset seminaariin: satu.kanninen@plan.fi

 

Lisätietoja:

Ossi Heinänen, Plan Suomen pääsihteeri, p. 040 752 0080, ossi.heinanen@plan.fi

Satu Kanninen, Nuoret vihapuhetta vastaan/No Hate Speech Movement -kampanjakoordinaattori, p. 050 404 9182, satu.kanninen@plan.fi

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Työ tähtää lasten oikeuksien toteutumiseen ja keskittyy auttamaan kaikkein syrjityimpiä: tyttöjä, etnisiä vähemmistöjä, vammaisia lapsia ja katulapsia. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat ihmiset. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 69 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs