Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Pelastakaa Lapset etsii uusia Sporttikummeja toiminnan laajentuessa

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset etsii uusia Sporttikummeja toiminnan laajentuessa

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 13:06
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lasten järjestämä Sporttikummi-toiminta laajenee. Sporttikummien valmennuksia järjestetään tänä syksynä eri paikkakunnilla. Sporttikummitoiminta on tarkoitettu lapsille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria liikkumaan, harrastamaan ja saamaan pysyvyyttä, tavoitteita ja hyviä aikuisia elämäänsä.

Lasten liikkuminen on vähentynyt hälyttävästi. Tutkimusten mukaan alakouluikäisistä lapsista vain noin puolet liikkuu suositusten mukaisesti. Liikunnan harrastaminen ei valitettavasti ole enää kaikkien tavoitettavissa. Monilta lapsilta puuttuu aikuinen, joka veisi ja kannustaisi liikkumaan. Lapsi tarvitsee aikuisen tukea lähteäkseen liikkumaan. Myös kilpaurheilun kustannukset ovat nousseet sellaiselle tasolle, että monet lapset ja nuoret joutuvat lopettamaan varojen puutteessa. Usein juuri nämä lapset ja nuoret eniten myös tarvitsisivat urheilun tuomaa yhteisöllisyyttä ja niitä vastuullisia aikuisia (valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia tai vanhempia), jotka ovat seuraamassa harjoituksia.

Pelastakaa Lapset ry aloitti Sporttikummi-toiminnan vuonna 2014 näiden lasten tukemiseksi. Toiminta on tarkoitettu lapsille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria, jotta he motivoituisivat liikkumaan, pystyisivät jatkamaan harrastustaan sekä saamaan sitä kautta pysyvyyttä, tavoitteita ja hyviä aikuisia elämäänsä. Tavoitteena on myös saada vapaaehtoisia aikuisia Pelastakaa Lasten Sporttikummeiksi. Esimerkiksi Tampereella, josta koko Sporttikummitoiminta käynnistyi, on jo noin 50 aktiivisesti toiminnassa mukana olevaa sporttikummia.

Sporttikummi:

• vie lasta liikkumaan vapaamuotoisesti

• tai on mukana lapsen harrastuksessa

• tapaa sporttilastaan keskimäärin 1-4 kertaa kuukaudessa

• saa korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista     

• tsemppaa ja tukee sekä jakaa hienoja kokemuksia lapsen kanssa! 

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Lapset tarvitsevat elämäänsä ystävällisiä ja turvallisia aikuisia. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille.

Pyrkimyksenä on aktivoida lapsia ja nuoria uudestaan ns. höntsy-kulttuuriin ja pelailemaan keskenään myös ilman mitään virallista joukkuettakin. Tähän liittyy Sporttikummi-kerhojen perustaminen paikkakunnille. Kerhoissa turvalliset ja Sporttikummi-valmennuksen käyneet vapaaehtoiset aikuiset pelaavat yhdessä lasten kanssa.

Syksyn valmennukset uusille Sporttikummeille:

Valmennukset ovat maksuttomia ja niihin tulee ilmoittautua.

10.9. Oulussa klo 9 – 15 Oulun uimahallin tiloissa Raksilassa, osoite: Pikkukankaantie 3.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Matias Kavalus, ehkäisevän työn koordinaattori, Pohjois-Suomen aluetoimisto, Pelastakaa Lapset ry, matias.kavalus@pelastakaalapset.fi  050 439 3704 

10.9. Tampereella klo 10 – 16. Osoite: UKK-instituutti, Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Paula Paltila, ehkäisevän työn koordinaattori, Länsi-Suomen aluetoimisto, Pelastakaa Lapset ry, paula.paltila@pelastakaalapset.fi 040 532 1663

17.9. Tuusulassa klo 13 – 19, CrossFit Tuusulan tiloissa Tuusulassa, Isonkivenkuja 2 E, 04300 Tuusula. Valmennus on tarkoitettu kaikille Uudellamaalla asuville Sporttikummitoiminnasta kiinnostuneille vapaaehtoisille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Kaisu Pärnä, sosiaalityöntekijä, Etelä-Suomen aluetoimisto, Pelastakaa lapset ry, kaisu.parna@pelastakaalapset.fi , 050 433 1378.

24.9. Jyväskylässä klo 10 – 16 Monitoimitalon Sport Loungessa, Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Ehkäisevän tukihenkilötoiminnan koordinaattorit Henna Södergård tai Annika Biose, Keski-Suomen aluetoimisto, Pelastakaa Lapset ry,

henna.sodergard@pelastakaalapset.fi, 050 433 1437

tai annika.biose@pelastakaalapset.fi, 046 923 2041 

Lisätietoja Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/sporttikummi

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs