Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuorten sunnuntai-iltojen avuntarve yllätti etsivän nettityön tekijät

Nuorten Palvelu ry

Nuorten sunnuntai-iltojen avuntarve yllätti etsivän nettityön tekijät

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2016 klo 09:19
Julkaisija: Nuorten Palvelu ry

Tarve ottaa yhteyttä luotettavaan aikuiseen sunnuntai-iltaisin on ollut yllättävän suuri Nuorten Palvelu ry:n Etsivässä Nettityössä koko alkusyksyn ajan.  Aiemmin nuorten avuntarve heijastui vilkkaina maanantai-iltoina. Tämän ovat huomanneet nettietsivät Veera Suhonen ja Jani-Markus Heinola, jotka ovat työskennelleet iltaisin verkkoympäristössä Etsivässä Nettityössä vuodesta 2010 lähtien. Heinola toteaa että "viime kevään kokemusten perusteella tehtiin päätös tarjota nuorille mahdollisuus luottamukselliseen aikuiskontaktiin sunnuntai-iltaisin. Kokeilu on osoittautunut tarpeelliseksi ja sunnuntai-illat kello 20.00-23.30 ovat olleet ruuhkaisia. Skypen, Whats Appin, KiK Messengerin ja Ask.fm:n kautta nuoret lähestyvät työparia omilla kysymyksillään ja vastauksia on kirjoitettava illan mittaan lukuisia." Joka ilta linjoilla on 10-20 nuorta.

Veera Suhonen ja Jani-Markus Heinola ovat huomanneet, että kaikkien yhteydenottojen taustalla on aito avuntarve, joka valitettavan usein liittyy nuoren kaltoinkohteluun, kielteisiin palvelukokemuksiin terveydenhuollon ja oppilashuollon piirissä tai yksinäisyyden vahvaan kokemukseen. Myös syömishäiriöt, viiltely, mielenterveysongelmat ovat apua tarvitsevien nuorten ongelmia. 

Monille nuorille alkava viikko ja arki aiheuttavat huolta ja mielessä pyörii monenlaisia kysymyksiä. Kouluun ja kavereihin liittyvät pelot saattavat askarruttaa. Koulumotivaatio on hukassa tai menestyspaineet painavat. Sunnuntai-iltana moni huomaa, että edelliset yöt ovat menneet valvoessa ja ajatus arkeen heräämisestä tuntuu vaikealta.

Sunnuntai-ilta ja turvallinen verkkoviestintäympäristö on monelle nuorelle oikea aika ja paikka tulla kohdatuksi hänelle tärkeässä kysymyksessä. Verkossa tehtävä auttamistyö on usein alku pitkäjänteiselle ja monialaiselle tuelle, jota nuori tarvitsee. Ensimmäisen yhteydenoton tekee aina nuori ja hänen varassaan luottamus asioiden jatkokäsittelyyn syvenee tai sitten loppuu.

Toiminnanjohtaja Jaakko Nuotion mukaan "nuorille suunnattujen palveluiden kehittämisessä olisi enemmän kiinnitettävä huomiota palveluiden osuvuuteen, oikea-aikaisuuteen ja lähestyttävyyteen. Aina virka-aika ei ole oikea aika. Kaukana olevat keskitetyt palvelupisteet eivät houkuttele nuoria käsittelemään arkoja asioita etenkin jos ongelmat koskevat paikallista palvelua".

Lisätietoja: nettietsivät Veera Suhonen ja Jani-Markus Heinola  puhelin 040 505 2407, toiminnanjohtaja Jaakko Nuotio puhelin 0400 916569. Sähköposti: etunimi.sukunimi@nuortenpalvelu.fi.

Liitetiedostot

Nuorten Palvelu ry on valtakunnallinen nuorisokasvatusjärjestö jonka tavoitteena on edistää sitä, että nuorten kasvamiselle olisi tilaa ja vaikeassa tilanteessa olevalle nuorelle apua joka päivä. Nuorten Palvelu ry kouluttaa vapaaehtoisia zemppareita nuorten kaveriksi ja avuksi, tarjoaa ammatillista apua verkkoympäristössä ja tekee asiantuntevaa kehittämistyötä nuorten kasvuympäristöissä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Nuorten Palvelu ry:n kotipaikka on Kuopiossa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs