Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuorisokeskuksessa puhutaan itsemurhista

Lahden kaupunki

Nuorisokeskuksessa puhutaan itsemurhista

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Nuorisokeskuksen 8-salissa Lahdessa järjestetään torstaina 8. syyskuuta kaksi erillistä Itsemurha on estettävissä? -seminaaria. Sosiaali-, terveys- ja nuorisotyön ammattilaisille suunnattu päivätilaisuus alkaa kello 11.30 ja kaikille avoin iltatilaisuus kello 17.30.

Seminaarit liittyvät saman viikon lauantaina vietettävään kansainväliseen Itsemurhien ehkäisypäivään. Päivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa tehdään noin miljoona itsemurhaa päivässä. Suomessa tehdään edelleen muita Pohjoismaita enemmän itsemurhia, vaikka määrät ovatkin huippuvuosista laskeneet. Yhä kuitenkin yli tuhat suomalaista vuodessa näkee itsemurhan ainoaksi ratkaisuksi elämänsä vaikeuksiin ja ongelmiin.

Seminaarit järjestää Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille tarjoava Surunauha ry, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä tuki- ja vaikuttamisjärjestö Miete ry ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Psykososiaalisen tuen yksikkö Domino. Järjestäjät ovat tavattavissa molemmissa seminaareissa.

Lisätietoja

Taija Tamminen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Psykososiaalisen tuen yksikkö Domino
p. 050 387 8789
taija.tamminen@lahti.fi

Anna Sillanpää
Lahden kaupungin nuorisopalvelut / Psykososiaalisen tuen yksikkö Domino
p. 044 716 1579
anna.sillanpaa@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs