Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Nuorille suunnattu tukipalvelu Mantelichat aukeaa jälleen jouluna

Pelastakaa Lapset ry

Nuorille suunnattu tukipalvelu Mantelichat aukeaa jälleen jouluna

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2011 klo 13:29
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset yhteistyöverkostoineen avaa tänä jouluna yhdeksättä kertaa lapsille ja nuorille suunnatun reaaliaikaisen verkkokeskustelun, Mantelichatin.

”Mantelichat tarjoaa nuorille mahdollisuuden jutella toisten nuorten ja turvallisten aikuisten kanssa mieltä painavista asioista,” kertoo Mantelichatista vastaava Martti Härmä, Pelastakaa Lasten verkkonuorisotyön koordinaattori.

Mantelichat avataan jouluaattona klo 15. Tarkat tiedot chatin aukioloajoista ja chat-huoneista löytää IRC-Galleriasta, Habbosta ja Suomi24:stä.

Nykyisin Pelastakaa Lapset järjestää Mantelichatteja kuukausittain, jotta lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden keskustella heille tärkeistä asioista tarvittaessa myös aikuisen vapaaehtoisen päivystäjän kanssa. Lapsille ja nuorille on keskustelu ja avun hakeminen verkon kautta luontevaa. Chatissa keskustelu madaltaa heidän kynnystään puhua vaikeistakin asioista aikuisen kanssa.  Verkon kautta tavoitetaan samanaikaisesti suuri määrä lapsia ja nuoria.

Huomion arvoista kuitenkin on, että Pelastakaa Lasten vuoden 2010 Lapsen ääni -kyselyn mukaan lapset pitävät auttamis- ja tukipalvelujen löytämistä vaikeana. Tämän vuoksi olisi tärkeää, että palveluista informoitaisiin laajasti.

Pelastakaa Lapset kouluttaa jatkuvasti päivystäjiä toimimaan lasten ja nuorten parissa verkossa. Kaikki vapaaehtoiset päivystäjät ovat käyneet tämän koulutuksen. Lisäksi heiltä toivotaan työ- tai opiskelukokemusta lasten ja nuorten parissa tehtävästä työstä. Chatin päivystäjät ohjaavat tarpeen mukaan nuoria auttaviin palveluihin.

Lisätietoja: Riitta Kauppinen, mediakasvatustyön asiantuntija, Pelastakaa Lapset, 050 433 1260, riitta.kauppinen@pelastakaalapset.fi

www.pelastakaalapset.fi/mantelichat

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Kansainvälinen Pelastakaa Lapset toimii lasten hyväksi yli sadassa maassa. www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs