Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Sosiaaliset kysymykset » Naisten Linjan vertaistukiryhmä starttaa ja puhelinpalvelu laajenee

Naisten Linja

Naisten Linjan vertaistukiryhmä starttaa ja puhelinpalvelu laajenee

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: Naisten Linja

NAISTEN LINJA LAAJENTAA PALVELUITAAN VÄKIVALTAA KOKENEILLE NAISILLE
Yhä useampi väkivaltaa kokenut nainen saa apua oikeaan aikaan 

Naisten Linja Suomessa ry laajentaa kevään aikana palveluitaan väkivaltaa kokeneille naisille. Naisten Linjan puhelinpalvelu väkivaltaa ja sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille päivystää jatkossa myös lauantaisin. Tähän mennessä palvelu on ollut auki vain arki-iltaisin. 

Lauantaipäivystys käynnistyy lauantaina 25.1. ja on avoinna klo 12–16. Puhelinpalvelun numero on 0800 02400. Soittaminen on maksutonta ja luottamuksellista. 

Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Puhelin- ja nettipalveluissa naiset ja tytöt voivat kysyä väkivallasta, purkaa kokemuksiaan ja saada neuvoja ja tukea vaikeiden elämäntilanteiden ratkaisemiseen. Palvelut perustuvat koulutettujen, asialle omistautuneiden vapaaehtoisten työhön. Vuonna 2013 palvelut tavoittivat yhteensä yli 1500 naista.

Lauantaipäivystyksen avaamisen mahdollistaa se, että palveluun on Raha-automaattiyhdistyksen tuella koulutettu ennätysmäärä uusia vapaaehtoisia päivystäjiä.

VÄKIVALTAA KOKENEIDEN KESKUSTELURYHMÄ KÄYNTIIN HELSINGISSÄ TO 23.1.

Puhelin- ja nettiauttamisen lisäksi Naisten Linja järjestää keväällä Helsingissä avoimen Päänavaus-keskusteluryhmän väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Ryhmä kokoontuu Helsingin keskustassa torstaisin kahden viikon välein. 

Päänavaus-ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä, jossa väkivaltaa kokeneilla naisilla on mahdollisuus puhua omista kokemuksistaan, saada tukea selviytymiseen ja väkivaltaisesta  tilanteesta irrottautumiseen sekä hankkia tietoa mm. väkivallasta ilmiönä ja omista oikeuksistaan. 

Tarve työlle on selkeä. Syksyllä 2013 vastaavaan ryhmään osallistui ennätysmäärä naisia. 

”Ryhmäläiset ovat olleet erityisen tyytyväisiä siihen, että tapaamisissa vaikeistakin asioista voi puhua niiden oikeilla nimillä. Vastaavia asioita kokeneet kuuntelevat ja ymmärtävät. Ryhmän kokeneet vetäjät varmistavat turvallisen tunnelman säilymisen ryhmässä, sillä he osaavat pitää etäisyyttä tunnemyrskyihin”, sanoo Naisten Linjan toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen.

Ryhmällä on kaksi ohjaajaa, joilla on sosiaali- tai terveysalan koulutus sekä useiden vuosien kokemus väkivaltaa kokeneiden auttamisesta ja ryhmäohjauksesta. Väkivallasta keskustellaan naisten omien kokemusten ja kysymysten pohjalta.

Toiminta on nimetöntä ja luottamuksellista eikä sido osallistujia. Ryhmään voi tulla milloin tahansa ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano  voi vaihdella. Ryhmätoimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki. 

RYHMÄ KOKOONTUU joka toinen torstai ajalla 23.1.–22.5.2014 klo 18.00 – 19.45 Naisjärjestöjen Keskusliiton tiloissa, osoitteessa Fredrikinkatu 39 C 22. Kokoontumispäivät ovat 23.1., 6.2., 20.2., 6.3., 18.3. (Huom! tapaaminen poikkeuksellisesti tiistaina), 3.4., 17.4., 8.5., ja 22.5. Ryhmään tulee saapua täsmällisesti sen alkamisaikana.


LISÄTIETOA: 

Kaisa Åberg, koordinaattori, Naisten Linja Suomessa ry

kaisa.aberg@naistenlinja.fi / toimisto@naistenlinja.fi / 050 577 0595

NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs